A vásárlás folyamata

 

1Igényfelmérés és kereső paraméter megállapítás

 

Az első lépésben ingatlanpiaci tapasztalatunkat használva segítünk megtalálni azt az eladó lakást vagy házat, amelynek paraméterei megfelelőek lehetnek az Ön számára.

 

Az igényfelmérés során (a leggyorsabb, legkörültekintőbb módszer, ha személyesen befárad valamelyik irodánkba) közösen nézzük át adatbázisunkat, így képet alkothat a piaci kínálatról és hogy milyen ingatlan paraméterek felelhetnek meg Önnek leginkább.

 

Ha ingatlanát hitelből szeretné megvásárolni, lehetőséget biztosítunk ingyenes pénzügyi konzultáción való részvételre, melyet szakképzett pénzügyi szakértőnk fog végezni. A konzultáció alapján megtudhatja, hogy milyen költségkeret felel meg a legjobban az Ön igényeinek és lehetőségeinek.

Ha konkrét ingatlanra jelentkezik, igényfelmérés nélkül is megtekintheti, de javasoljuk, hogy utólag mindenképp egyeztessen értékesítőnkkel, mert tapasztalataink azt mutatják, hogy rendkívül fontos, hogy a vásárló képbe kerüljön a releváns ingatlan típusokkal és árakkal.

 

Egy ingatlan megtekintése előtt próbálunk minél több információt adni Önnek az eladó lakásról, házról, hogy minél hatékonyabbá tegyük a vásárlási folyamatot. Ez alól csak egy kivétel van, ha már kollégánkkal jó pár ingatlant megnéztek együtt és olyan személyes kapcsolatba kerültek, hogy értékesítőnk pontosan ismeri az igényét. Ez esetben javasolhat Önnek olyan ingatlant megtekintésre, melyről előzetesen nem adta át az összes információt.

 

2Az ingatlan(ok) megtekintése

 

Kollégánk a megtekintéshez időpontot egyeztet Önnel és a kiválasztott ingatlanokat minden esetben személyesen fogja megmutatni, Megtekintési Tanúsítvány aláírása után.

 

Amennyiben valamely eladó ingatlant megfelelőnek találja, elindulhat az Ajánlati folyamat, melyről alább olvashat.

 

Ha nem találta megfelelőnek a megtekintett ingatlant, nagyon fontos, hogy elmondja kollégánknak, pontosan mi volt az, ami nem tetszett Önnek. Így jobban megismerhetjük igényeit és a jövőben nem mutatunk hasonló eladó ingatlanokat.

 

Előfordulhat, hogy az adott pillanatban nincs az adatbázisunkban az Ön számára megfelelő eladó ingatlan. Ebben az esetben kollégánk folyamatosan tartani fogja Önnel a kapcsolatot, hogy elsőként értesüljön a legfrissebb ingatlanokról. Havonta kb, 5000 új ingatlan kerül be adatbázisunkba! Kérhet automatikus értesítést új ingatlanokról weboldalunkon keresztül is, akár most, vagy követheti kedvenc ingatlanjait és kérhet értesítést, ha csökken az áruk.

 

3A vásárlás, üzlet lezárás

 

Szakmai tapasztalatunkkal segítjük a fontos esemény eredményes zárását. Az adásvételi szerződést egy Ön által kijelölt ügyvéd fogja levezetni.

 

Alapesetben a vásárlási folyamat egy írásos ajánlattal, egy ún. „Vételi Ajánlattal” kezdődik. A Vételi Ajánlatban Ön megjelöli a vételárra tett ajánlatot és a többi alapfeltételt, mint például fizetési határidő vagy hitelből történő vásárlás. Az ajánlatot pénzösszeggel biztosítja, mely kifejezi a komoly vásárlási szándékot, így tapasztalataink alapján, az eladók másképpen állnak az ajánlathoz, ők is komolyabban veszik és nagyobb az esély rá, hogy kialakuljon egy, a mindkét fél számára elfogadható áralku.

 

Azonban, ha Ön ragaszkodik hozzá, természetesen nem írásos ajánlatot is közvetítünk az eladó felé, vagy összehívunk egy ártárgyalást, bár tapasztalataink azt mutatják, hogy ilyen esetekben kisebb a vásárlási esély.

 

A nálunk letett összeget természetesen egyben visszakapja abban az esetben, ha az eladó nem fogadja el az Ön ajánlatát. Ha elfogadásra kerül az ajánlat és adásvételi szerződés születik, ez az összeg a vételár részét képezi majd, amelyet átadunk az eladónak. A vásárlási folyamatban kollégánk végig kíséri Önt és bármilyen kérdésben, kérésben segítséget nyújt.

 


 

Hitelt venne fel? Biztosítást kötne? Válasszon minket, ebben is segítünk!
Kattintson és ismerje meg a részleteket!

 

További információra van szüksége?

 

Gyakran ismételt kérdések Gyakori jogi kérdések

 

 


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

Adja meg elérhetőségét, és kollégáink egy munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot!

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

A volt férjemmel közös lakásunk eladása kapcsán ismerkedtem meg Pusztai Henriettel. A kapcsolatunk első perctől kezdve közvetlen volt, rögtön megtaláltuk a közös nevezőt, hasonló stílusúak vagyunk. Ennek köszönhetően a munkakapcsolatunk hamar egy jó barátsággá is alakult. Heni a jelenlegi lakásom megtalálásában is nagyon nagy segítség volt.

— Zsófia, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.