.
Hogyan kezeljük a pénzügyi tranzakciókat?
Tekintsd át a pénzösszegek átvételére és kezelésére vonatkozó szabályzatunkat!

Pénzkezelési szabályzat a Duna House hálózatban

Milyen jogcímen adhatok át pénzt a Duna House kollégáinak?

A Duna House hálózat tagjai szabályzatunk szerint a következő jogcímeken vehetnek át tőled pénzt:

  • Vételi- és bérleti ajánlatok megtételekor, illetve előszerződések megkötésekor átadásra kerülő biztosítéki összegek.
  • A megbízások megkötésekor a tulajdoni lap beszerzésének költsége.
  • Ingatlanközvetítői megbízási szerződés szerint a Megbízottnak járó összegek (pl. Megbízási díj)

Ingatlanvásárlás, bérlés esetén az átadható összeg maximuma

Amennyiben a közreműködésünkkel szeretnél ingatlant vásárolni vagy bérelni, úgy ajánlatod megtételekor kollégáink egy biztosítéki összeget kérnek. A biztosítéki összeg a DH Franchise Partnert megillető meghiúsulási kötbér biztosítékaként szolgál, arra az esetre, ha az ingatlan átruházására vagy bérbeadására irányuló szerződés megkötésére az ajánlattevőnek felróható okból nem kerül sor, és erre tekintettel az eladó, illetve bérbeadó nem lesz köteles a DH Franchise Partner részére megbízási díjat fizetni. A biztosítéki összeg elszámolásának részletes szabályait az ajánlat tartalmazza, és nem összetévesztendő a felek között létrejövő végleges szerződést biztosító foglalóval.

1. Alap biztosítéki összeg:

Eladó ingatlan esetén: Az átadható összeg az ajánlati ár 2%-a, de maximum 1 500 000 HUF.

Bérbeadó ingatlan esetén: Az átadható összeg maximum 1 500 000 HUF lehet azzal, hogy az egy havi bérleti díj összegét nem haladhatja meg.

Több ingatlan esetén: Több ingatlanra egyidőben történő ajánlattétel esetén a maximális biztosíték összegét az ingatlanok ajánlati összértéke alapján kell számolni. A biztosítéki összeg az ajánlati összérték 2 %-a, de maximum 1 500 000 HUF.

2. Emelt biztosítéki összeg:

Amennyiben bármely ügyletet nagyobb összeggel szeretnél és szükséges biztosítani, mint a fentiekben meghatározott összeg, úgy kérjük azt közvetlenül helyezd ügyvédi letétbe. Ilyen esetben ennek tényét kollégáink az ajánlatban változatlan, biztosíték jellegű feltételek mellett rögzítik.

3. Aukciós biztosítéki összeg

A Duna House Online Ingatlan Aukció keretein belül tett Aukciós vételi ajánlat esetén az átadható összeg az ajánlati ár 2%-a.

Biztosíték átvételére jogosult személyek

A Duna House hálózatban tőled közvetlenül az ügyletben eljáró Franchise partnerünk, vagy a Franchise partnertől meghatalmazással rendelkező kollégái vehetnek át biztosítéki összeget. Az összeg átadása előtt kérd kollégánktól a meghatalmazást, vagy tájékozódj Franchise partnerünk személyéről központi ügyfélszolgálatunknál.

A biztosíték átvétele, átadása

Kérjük, fordíts különös figyelmet arra, hogy akár átadsz, akár átveszel bármilyen összeget kollégáinktól, úgy az mindenkor megfelelően legyen dokumentálva (bizonylatolva).

Sok sikert kívánunk ingatlanügyleteidhez!
Köszönjük, hogy elolvastad tájékoztatónkat! Amennyiben kérdésed maradt, kérünk, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz a +36-1-555-222 számon vagy az [email protected] e-mail-címen.
Mutass többet