Gyakran ismételt kérdések ingatlan vásárlásakor


?Mit tegyek, ha a Duna House honlapon nem találok megfelelő ingatlant? Vannak olyan ingatlanok, melyek nem jelennek meg a weboldalon?

Ön a Duna House teljes kínálatát megtalálja honlapunkon, kivéve azon ritka esetben, ha az eladó kéri tőlünk, diszkréciót biztosítsunk számára és tulajdonát ne hirdessük publikus fórumokon, hanem csak a megfelelő vevőjelölteknek mutassuk azt.

 

Emellett minden adott pillanatban van több száz aktiválásra váró kiadó vagy eladó ingatlan, melyek esetében meghatalmazásra, tulajdoni lapra vagy más adminisztratív megoldásra várunk.

 

Ahogy már említettük, havonta megközelítőleg  5000 új eladó vagy kiadó ingatlant aktiválunk, ezért javasoljuk, mindenképpen regisztráljon nálunk, adja meg keresési paramétereit és kérjen automatikus értesítést a beérkező ingatlanokról vagy kövesse kedvenc ingatlanjait és kérjen értesítést ha lemegy az áruk.

 

Regisztrálni itt a honlapunkon keresztül vagy bármely Duna House ingatlanirodában, kollégáinkon keresztül tud. Amennyiben nem szeretne e-mailben kapni értesítést, kollégánk szívesen tartja Önnel a kapcsolatot telefonon keresztül – ahogy Önnek kényelmesebb!

 

?Drágább számomra a hitel, ha a Duna House-on keresztül bonyolítom a hitelfelvételemet?

A válasz határozott NEM. Bár a Duna House jutalékot kap a pénzintézetektől, ezen %- okkal a bank előre kalkulál a termékfejlesztésnél és ugyanazt a terméket kínálja saját fiókhálózatán és külső közvetítő partnerein keresztül.

 

Egyes esetekben az is előfordul, hogy mint kulcsfontosságú közvetítő, el tudjuk érni, hogy aki rajtunk keresztül vesz fel hitelt, kedvezőbb feltételeket kap, mint a bankfiókban. Jelenleg több, nagy kereskedelmi bankkal kötött megállapodásunk alapján  például, 0,25% kamat kedvezményhez jut ügyfelünk, ha rajtunk keresztül vesz fel hitelt és nem közvetlenül a bankhoz fordul. Ez egy 20 évre felvett 10 millió forintos hitel esetében 480.000 Ft-tal kevesebb hitel- visszafizetést jelentene az Ön számára.

 

?Mindenképp a Duna House ügyvédjét kell igénybe vennem, ha itt találtam megfelelő ingatlant?

Cégünknek nincs ún. hivatalos, az ingatlan tranzakcióknál megbízandó ügyvédje. Ön, a magyar piaci szokásoknak megfelelően, szabadon választhat bármilyen ügyvédet az adás-vételi szerződés lebonyolításához.

 

Előfordulhat, hogy kollégánk ajánl Önnek olyan ügyvédeket, akivel jó tapasztalatai voltak, de ez minden esetben értékesítőnk ajánlata és nem hivatalos Duna House ajánlat, a döntés pedig mindenképpen az Öné lesz.

 

Minden más csatolt szolgáltatásra is a fenti állítás vonatkozik, mint például költöztetők, kivitelezők, stb., mivel az ilyen szolgáltatások esetén nehéz lenne a részünkről minőségi garanciát vállalni.

 

?Ingatlan vásárlásakor szükséges lakásbiztosítást kötnöm?

Amennyiben Ön nem hitelre vásárol ingatlant, nem kötelező biztosítást kötnie ingatlanára. Ezzel együtt, mivel általában az ingatlan az emberek legnagyobb vagyona, érdemes biztonságban tudni azt.

 

Az alábbi linken megtekintheti kedvezményes lakásbiztosítási ajánlatunkat.

 

?Milyen jogcímen adhatok át pénzt a Duna House kollégáinak?

 

A Duna House hálózat tagjai szabályzatunk szerint a következő jogcímeken vehetnek át Öntől pénzt:

 

  • Vételi ajánlatok, előszerződések, bérleti ajánlatok biztosítására szolgáló letétek.
  • A megbízások megkötésekor a tulajdoni lap beszerzésének költsége.
  • Ingatlanközvetítői megbízási díj a megbízásban foglaltak szerint.

 

Ingatlanvásárlás, bérlés esetén az átadható összeg maximuma:

 

Amennyiben Ön a közreműködésünkkel kíván ingatlant vásárolni vagy bérelni, úgy ajánlata megtételekor kollégáink egy letéti összeget kérnek Öntől. Ezen összeg az ajánlat vagy előszerződés biztosítására szolgál, melynek feltételei az ajánlatban szerepelnek. A letét az ügylet biztonságát hivatott segíteni, de nem összetévesztendő a foglalóval.

 

1. Alap letéti összeg

 

Eladó ingatlan esetén: Az átadható összeg az ajánlati ár 1%-a, de maximum 1 500 000 HUF.

 

Bérbeadó ingatlan esetén: Az átadható összeg maximum 1 500 000 HUF lehet azzal, hogy az egy havi bérleti díj összegét nem haladhatja meg.

 

Több ingatlan esetén: Több ingatlanra egyidőben történő ajánlattétel esetén a maximális letét összegét az ingatlanok ajánlati összértéke alapján kell számolni. A letét az ajánlati összérték 1 %-a, de maximum 1 500 000 HUF.

 

2. Emelt letéti összeg

 

Amennyiben bármely ügyletet nagyobb összeggel kíván és szükséges biztosítani, mint a fentiekben meghatározott összeg, úgy kérjük a letétet közvetlenül helyezze ügyvédi letétbe. Ilyen esetben ennek tényét kollégáink az ajánlatban változatlan, biztosíték jellegű feltételek mellett rögzítik.

 

Letét átvételére jogosult személyek:

 

A Duna House hálózatban Öntől vagy közvetlenül Franchise partnereink, vagy meghatalmazással rendelkező kollégáink vehetnek át biztosítéki összeget. Az összeg átadása előtt kérje kollégánktól a maghatalmazást, vagy tájékozódjon Franchise partnerünk személyéről központi ügyfélszolgálatunknál.

 

A letét átvétele, átadása:

 

Kérjük, Ön is fordítson különös figyelmet arra, hogy akár Ön ad át, akár Ön vesz át bármilyen összeget kollégáinktól, úgy az átvételi elismervény kíséretében történjen!

 


 

Hitelt venne fel? Válassza a Credipass független szakértőit, akik díjmentesen segítenek!

Kattintson és ismerje meg a részleteket!

 

További információra van szüksége?

 

 

Gyakori jogi kérdések


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

Adja meg elérhetőségét, és kollégáink egy munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot!

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

„Nagyon meg vagyunk elégedve munkatársuk, Huszárné Palotás Erika (Szeged) munkájával és a cégük által biztosított szolgáltatással! Erika személyében egy valóságos "Duna House tündérrel" sikerült megismerkednünk, családunk tulajdonában lévő 2 ingatlan értékesítése során, ezért is döntöttünk, úgy, hogy egy nagyon komoly értékű ingatlan együttes eladásával is az Önök cégét bízzuk meg!

— Diána, Szeged

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.