Gyakran ismételt kérdések az ingatlaneladásról

 

Csak ingatlaneladásban tud segíteni a Duna House?

Az ingatlanpiac több területén, komplex módon tudjuk kiszolgálni ügyfeleinket, így a Duna House nem csak ingatlaneladás esetén tud segíteni, hanem nyugodtan fordulhat hozzánk akkor is, ha lakást vásárolna. Pénzügyi munkatársaink ingyenes hiteltanácsadást biztosítanak, további szolgáltatásaink közzé tartozik az értékbecslés végzése, energetikai tanúsítvány kiállítása és az ingatlankezelés is.


Milyen szerződéstípust válasszak?

A Duna House kínálatában a Standard és a Prémium megbízástípus található meg.

Standard megbízás: Ezen megbízási forma esetén bárki közvetítheti az ingatlant.

Prémium megbízás: A többletszolgáltatásainkat is tartalmazó megbízási lehetőségnél, az ingatlan értékesítését formailag kizárólag a Duna House-ra bízza az eladó, viszont értékesítési metódusunknak és együttműködő partnereinknek köszönhetően országszerte bárki, bárhonnan értékesítheti az ingatlant, így Önnek nem kell más ingatlanirodával is szerződést kötnie.

Az általunk javasolt megbízástípus a Prémium megbízás. A weboldalunkon is kiemelt helyet szerző megbízásoknál statisztikáink alapján a legnagyobb az esély az ingatlan eladására, ráadásul ehhez a legalacsonyabb jutalék párosul. 

További tájékoztatást ebben a videóban talál.


Kivel tudok megbízást kötni?

Kiválaszthatja honlapunkon keresztül is az Ön számára legmegfelelőbb értékesítő kollégánkat, vagy személyesen, valamely irodánkban is érdeklődhet. A Duna House hálózatában több mint 1400 kolléga dolgozik, így biztosan megtalálja azt, akire rábízná otthona eladását. A kiválasztáshoz segítséget nyújthat Értékesítő Értékelő Rendszerünk, amely valós ügyfélvélemények alapján rangsorolja értékesítőinket és a konkrét ügyfélvélemények is elolvashatók. Keressen kollégáink közül ügyfeleink véleménye alapján! 


Hol tudom megnézni a környékemen található ingatlanirodákat?

Az Irodáink oldalon térképes kereső segítségével találhatja meg az Ön számára legideálisabb irodánkat.


Hol találom az ingatlanértékesítők elérhetőségeit?

Az Értékesítőink oldalon név és település szerint is rákereshet ingatlanértékesítőinkre. Értékesítőink adatlapján nem csak az elérhetőségeket, hanem valós ügyfélvéleményeket is talál, amely segítheti a döntését, hogy az Ön számára legmegfelelőbb ingatlanértékesítőt tudja kiválasztani. A megfelelő ingatlanközvetítő kiválasztásához további tippekért nézze meg videónkat.


Hány százalék a jutalék mértéke?

A Duna House olyan jutalékrendszert alkalmaz, amelynél a lakossági jutalékok 3% és 5% között mozognak, függően a megbízás fajtájától, az ingatlan elhelyezkedésétől és az ingatlan értékétől. A pontos jutalékról kollégánk a piaci érték megállapításakor fogja tudni tájékoztatni Önt. A Prémium megbízás jutalék mértéke általában 1-1,5%-kal olcsóbb, mint a Standard megbízásé.


Mi az a keresztértékesítés?

Ennek az értékesítési technikának a segítségével a legtöbb potenciális érdeklődőt tudjuk eljuttatni a megbízásba vett ingatlanokhoz, hiszen minden kollégánk eladhatja az ingatlanát. Ehhez segítséget a hálózat informatikai rendszere nyújt, amely a megadott paraméterek alapján összepárosítja a regisztrált, ingatlankereső ügyfeleket, az Ön ingatlanával, amennyiben az megfelel a kívánt paramétereknek. Ennek köszönhetően a leggyorsabban, a legjobb áron értékesíthető az ingatlan. Ha szeretne bővebben tájékozódni a keresztértékesítésről, tekintse meg videónkat róla.


Kell molinót raknom az ingatlanra?

Természetesen nem kötelező, azonban kiváló értékesítési lehetőség kínálkozik, amennyiben eladó lakására, házára, telkére molinót helyez el, ráadásul értékesítőink telefonszáma kerül ki a molinóra, így nem Önt fogják terhelni a hívások.


Hol lesz meghirdetve az ingatlanom?

Az ingatlan felkerül a Duna House weboldalára, amely az egyik leglátogatottabb ingatlanközvetítői portál, illetve az értékesítő által további hirdetési felületekre is kikerül.

Prémium megbízás megkötésének esetén ingatlana gyorsabban találhat vevőre, hiszen együttműködünk több, kisebb vagy nagyobb ingatlanközvetítő hálózattal is, így országszerte jóval több iroda tudja hirdetni az Ön lakását, így sokkal hatékonyabb értékesítésben lesz része, mintha csak hálózaton belül történne az ingatlaneladás.


Ki tekintheti meg a lakásomat?

A Duna House-zal kötött szerződés esetén lakását csak minősített vevők tekinthetik meg, akiknek kötelező aláírnia egy megtekintési tanúsítványt, így probléma esetén bármikor visszakereshető az, hogy ki járt az otthonában.


Mit tehetek, ha nem vagyok elégedett a szolgáltatás minőségével?

Amennyiben mégis úgy érezné, hogy az Ön számára nem volt megfelelő a szolgáltatásunk vagy kollégánk nem tartotta be a Duna House Etikai Kódexét, kérjük írjon nekünk és mindent megteszünk, hogy a lehető leggyorsabban orvosoljuk a helyzetet, adott esetben akár úgy, hogy új kollégát bocsájtunk az Ön rendelkezésére.


Mi az az energetikai tanúsítvány és miért van rá szükség?

Az energetikai tanúsítvány egy igazoló okirat, amely az épületnek vagy önálló rendeltetési egységnek a külön jogszabály szerinti számítási módszerrel meghatározott energetikai teljesítőképességét tartalmazza. A tanúsítványból elsősorban azt tudhatjuk meg, hogy előreláthatóan mekkora az ingatlan éves energiafelhasználása. 2012. január 1. után a lakóingatlanok eladása, vagy bérbeadása esetén kötelező a tanúsítványt elkészíttetni. 


Mit tehetek, ha pénzügyi segítségre van szükségem az ingatlan megvásárlásához?

A Duna House irodáiban nem csak ingatlan értékesítő kollégák, hanem a Credipass pénzügyi szakértői is rendelkezésére állnak és segítenek megoldást találni pénzügyeire. Így egy helyen rögtön több ingatlannal kapcsolatos ügyet is tud intézni, legyen szó vásárlásról, állami támogatásról, hitelfelvételről vagy biztosítás kötésről. 


Miben tud segíteni egy pénzügyi szakértő?

A Duna House nem csak ingatlan-, de hitelközvetítés során is az ügyfelek rendelkezésére áll a Credipass által. A pénzügyi szakértők díjmentesen segítenek kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb ajánlatott több bank kínálatából, legyen szó piaci hitelről vagy állami támogatási lehetőségekről.


Csak akkor vehetek igénybe pénzügyi segítséget a Duna House-nál, ha a Duna House-on keresztül veszek ingatlant?

Akár a Duna House értékesítőinek segítségével vásárolna ingatlant, akár más módon szeretné megtalálni új otthonát, a Credipass pénzügyi szakértői szívesen segítenek értelmezi és kiválasztani a legmegfelelőbb konstrukciót.


Mi az a DH Saccoló?

Az ingatlan eladásánál a megfelelő árstratégia elengedhetetlen, ebben van minden eladó segítségére a DH Saccoló, amely segítségével a megfelelő piaci ár egyszerűen meghatározható.


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

Adja meg elérhetőségét, és kollégáink egy munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot!

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Hálásan köszönöm azt a sok segítséget, amit tőletek kaptam (Hornung Áron, Pécs)! Bánom, hogy olyan sokáig tartottam attól, hogy más kezébe adjam a házam értékesítését. Azt gondoltam, hogy biztosan majd egy vagyonba kerül nekem, hogy megfizessem a szolgáltatást. Szerencsére kiderült, hogy nem is járhattam volna jobban! Köszönöm nektek!"

— Erika, Pécs

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.