.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

Téglaházak: a legfontosabb előnyök és hátrányok

A téglát előszeretettel használják ingatlanok építésekor, és a lakáskeresők körében is népszerűek a téglából épült ingatlanok, hiszen számos kedvező tulajdonsággal rendelkeznek. 
Amellett, hogy a tégla természetes alapanyag, már hosszú ideje használják épületek alapanyagaként. Ez idő alatt mind az előállítása, mint a felhasználása folyamatosan fejlődött, és fejlődik a mai napig is.  Blogcikkünkben összegezzük, hogy mikor érdemes megfontolni ezt a típusú ingatlant, illetve bemutatjuk, hogy mik egy téglaépület előnyei és hátrányai.

Milyen előnyökről beszélhetünk egy téglaház esetében? 

Hosszú élettartam

A téglából épült házak egyik legfontosabb előnye a hosszú élettartam. A tégla hosszú időn át ellenálló a fizikai terhelésekkel és a kedvezőtlen időjárási viszonyokkal szemben, ami kedvelt alapanyaggá teszi.

Jó hangszigetelés

Főleg a panelekkel szemben szokták kiemelni a tégla jó hangszigetelő képességét. Egy téglából épült lakás esetében jóval kevesebb az esélye annak, hogy a szomszédodtól bosszantó mindennapi zajok hallatszódjanak át a te ingatlanodba.

Jó hőszigetelés

Szintén egy kedvező tulajdonsága a téglának, hogy rendkívül jó a hőszigetelő képessége. Emiatt a téglaépületek nyáron is viszonylag hűvösek maradnak, télen pedig – főleg korszerű szigetelés és nyílászárók mellett – jól megtartják a kellemes meleget a befűtött lakásban, így hozzájárulnak a hűtés vagy a fűtés energiaigényének csökkentéséhez.

Sok lokáción elérhető ez a típus

Mivel a tégla mint alapanyag igen nagy népszerűségnek örvend, sok lokáción találkozhatunk ilyen típusú házzal. A lakáskeresők egyaránt választhatnak téglaházat a belvárosban, külvárosban vagy az agglomerációs, akár vidéki helyszíneken is.

Tudj meg többet a téglaépítésű lakások előnyeiről és hátrányairól
A téglaházak rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek.

Vannak azonban hátrányai is

Magasabb négyzetméterár
A téglaépítésű lakások egyik hátránya, hogy jellemzően magasabb négyzetméteráron kelnek el, mint például a panelek. Építkezés esetén is viszonylag költséges alapanyag a tégla, cserébe azonban számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkezik. 

Hosszabb az építkezés
Szintén a téglaépületek egyik hátránya, hogy hosszabb idő felépíteni: szó szerint tégláról téglára halad az építés. Azonban, ha elegendő idő és megfelelő költségkeret áll rendelkezésünkre egy téglaház felépítéséhez, energiahatékony házat és egészséges otthoni környezetet kapunk a tégla számlatan pozitív tulajdonságának köszönhetően.

Blogcikkünkből kiderítheted, hogy miért érdemes megfontolni a téglaházakat a költözés során.
A téglaházak általában magasabb négyzetméteráron elérhetők az ingatlanpiacon.
2022. 06. 03.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Életmód
Környezetbarát takarítás: Praktikák otthonra
Ingatlanok és környezettudatos életmód? Segítünk egy környezetbarát háztartás kialakításában, hogy könnyen csökkenteni tudj ökológiai lábnyomodon.
2023. 10. 27.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Biztonság felsőfokon
Tudtad, hogy otthonod biztonságáról már különféle okoseszközökkel is gondoskodhatsz? Bejegyzésünkben megmutatjuk, hogy működnek ezek a modern zárak.
2023. 01. 13.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Hotelminőség otthon is
Szeretnéd, ha ingatlanodban is jelen lenne a hotelek adta kényelem? Blogcikkünkben néhány tippet hoztunk, hogy miként érheted el az otthoni luxust.
2023. 01. 20.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Otthon kis kedvencekkel
Blogcikkünkből megtudhatod, hogy miket érdemes szem előtt tartani a kisállat és a gazdi szempontjait is figyelembe véve a lakásban.
2023. 02. 09.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Költözés kisállattal? Mutatjuk, hogy mire figyelj!
Kutya, macska, hörcsög vagy gyík? Bármelyik is legyen a lakótársad, ha menni kell a jelenlegi otthonotokból, hát menni kell! Mutatjuk, mire érdemes figyelni, ha háziállattal keresed új otthonod!
2023. 04. 20.
Olvass tovább
Blog
Életmód
3 módszer, amivel fenntarthatóbbá alakíthatod albérletedet
Fontos számodra a fenntarthatóság, azonban egy erre kevésbé optimalizált albérletben élsz? Mutatunk néhány apró, de annál hatékonyabb ötletet, amellyel átalakíthatod bérelt lakásod és aminek talán még a tulajdonos is örülni fog!
2023. 06. 01.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Hogyan hűtsd le lakásodat klímaberendezés nélkül?
Mégis hogyan tudod hatékonyan kiűzni a párás, meleg levegőt otthonodból? Blogcikkünkben megmutatjuk számodra!
2023. 06. 23.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Erkély, loggia, balkon, terasz. Tudod mi a különbség?
Ha ingatlan hirdetést olvasol, gyakran találkozhatsz ezekkel a kifejezésekkel. De tudod, hogy melyik fogalom mit fed? Segítünk megkülönböztetni őket!
2021. 12. 07.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Közös kert: mire használhatod?
Társasházi lakások esetén felvetődhet a kérdés, hogy mi az, ami szabályozhatja a közös kert használatát, mi az, ami korlátozó tényező lehet.
2021. 10. 26.
Olvass tovább