Biztonság felsőfokon

Biztonság felsőfokon

Természetes, hogy mindenki biztonságos otthonra vágyik. Ez az a hely, ahol megpihenünk egy hosszú nap után, ahol időt töltünk a szeretteinkkel és ahol emlékeinket, és persze vagyontárgyainkat őrizzük. Tudtad, hogy otthonod biztonságáról már különféle okoseszközökkel is gondoskodhatsz? Bejegyzésünkben megmutatjuk, hogy működnek ezek a modern zárak.

Okoseszközök a biztonságért

Mára már rengeteg különféle okoseszköz létezik, amik kiváltják a hagyományosan használt kulcsok szerepét. Persze egy minőségi biztonsági ajtó is jó választás lehet, de bizonyos helyzetekben a modern zárak még teljeskörűbb biztonságot nyújthatnak. Az okoszárak közül is rengeteg különféle mechanizmus létezik, olvass tovább, hogy megtaláld a számodra ideális megoldást!

 

Ajtónyitás más okoseszközzel

 

A kulcsok egy jó alternatívája a mobiltelefonnal vagy egy egyedi azonosítót tartalmazó kártyával nyitható zár. Mobillal nemcsak közelről, NFC technológia által nyithatjuk az ajtót, de akár távolról, Wi-Fi segítségével is beengedhetjük például a családtagjainkat, ismerőseinket a lakásba. A kártyás megoldás pedig sokaknak ismeretes lehet például hotelszobákból: a kártyát csak oda kell tartani az érzékelőhöz, hogy bebocsátást nyerjünk a lakásba.

 

Ezen okoseszközök előnye, hogy a kulcshoz képest nehezebben másolhatók, így illetéktelenek is nehezebben tehetnek szert rájuk. Hátrányuk azonban, hogy – csak úgy, mint egy kulcsot – egy kártyát, de akár egy mobiltelefont akár mi magunk is elhagyhatunk, vagy illetéktelenek is eltulajdoníthatnak tőlünk.

 

 

Ajtónyitás azonosítással

 

Ha elkerülnéd az eszközök (kulcs, mobil vagy kártya) használatát, akkor is van lehetőséged modern és biztonságos zárak telepítésére.

Tudtad például, hogy bizonyos zárakat PIN-kóddal is nyithatsz? A technológia legnagyobb előnye, hogy a PIN-kódokat személyre is szabhatod, tehát például minden családtagodnak külön számkombinációt adhatsz meg. Emellett azt is beállíthatod, hogy egy kód meddig legyen érvényes, így például ha vendégeket fogadsz pár napra, beállíthatsz nekik külön erre az időintervallumra érvényes kódot.

 

Az azonosítás egy másik népszerű eszköze az ujjlenyomat, amely segítségével szintén biztonságos hozzáférést adhatunk a lakáshoz. Az ujjlenyomatos azonosítás esetén nem kell attól félni, hogy a kulcs vagy a kód illetéktelenek kezébe jut, teljes biztonságban tudhatod az otthonodat.

 

 

Egyéb biztonsági eszközök

 

A bejárati ajtón található zár – legyen az hagyományos vagy okos – minősége az egyik kulcstényező abban, hogy illetéktelenek ne jussanak be a lakásba. Emellett persze számos másik eszközzel biztosíthatod lakásod nyugalmát és biztonságát. A legtöbb modern kamerához például távolról is hozzáférhetsz, és valós időben is szemmel tarthatod, hogy mi történik éppen a lakásban. Ez főleg akkor lehet hasznos, ha például egyedül hagytad négylábú családtagjaidat egy kis időre. Bizonyos kamerákon keresztül akár beszélhetünk is az állathoz, így akár jobb belátásra bírhatjuk, ha éppen rosszalkodni támadna kedve a távollétünk alatt.


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.