.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

Biztonság felsőfokon

Természetes, hogy mindenki biztonságos otthonra vágyik. Ez az a hely, ahol megpihenünk egy hosszú nap után, ahol időt töltünk a szeretteinkkel és ahol emlékeinket, és persze vagyontárgyainkat őrizzük. Tudtad, hogy otthonod biztonságáról már különféle okoseszközökkel is gondoskodhatsz? Bejegyzésünkben megmutatjuk, hogy működnek ezek a modern zárak.

Okoseszközök a biztonságért

Mára már rengeteg különféle okoseszköz létezik, amik kiváltják a hagyományosan használt kulcsok szerepét. Persze egy minőségi biztonsági ajtó is jó választás lehet, de bizonyos helyzetekben a modern zárak még teljeskörűbb biztonságot nyújthatnak. Az okoszárak közül is rengeteg különféle mechanizmus létezik, olvass tovább, hogy megtaláld a számodra ideális megoldást!

Ajtónyitás más okoseszközzel 

A kulcsok egy jó alternatívája a mobiltelefonnal vagy egy egyedi azonosítót tartalmazó kártyával nyitható zár. Mobillal nemcsak közelről, NFC technológia által nyithatjuk az ajtót, de akár távolról, Wi-Fi segítségével is beengedhetjük például a családtagjainkat, ismerőseinket a lakásba. A kártyás megoldás pedig sokaknak ismeretes lehet például hotelszobákból: a kártyát csak oda kell tartani az érzékelőhöz, hogy bebocsátást nyerjünk a lakásba. 

Ezen okoseszközök előnye, hogy a kulcshoz képest nehezebben másolhatók, így illetéktelenek is nehezebben tehetnek szert rájuk. Hátrányuk azonban, hogy – csak úgy, mint egy kulcsot – egy kártyát, de akár egy mobiltelefont akár mi magunk is elhagyhatunk, vagy illetéktelenek is eltulajdoníthatnak tőlünk.

Otthonod biztonságát számos okoseszközzel megemelheted.
A modern zárak teljeskörű biztonságot jelentenek ingatlanodban.

Ajtónyitás azonosítással 

Ha elkerülnéd az eszközök (kulcs, mobil vagy kártya) használatát, akkor is van lehetőséged modern és biztonságos zárak telepítésére.

Tudtad például, hogy bizonyos zárakat PIN-kóddal is nyithatsz? A technológia legnagyobb előnye, hogy a PIN-kódokat személyre is szabhatod, tehát például minden családtagodnak külön számkombinációt adhatsz meg. Emellett azt is beállíthatod, hogy egy kód meddig legyen érvényes, így például ha vendégeket fogadsz pár napra, beállíthatsz nekik külön erre az időintervallumra érvényes kódot. 

Az azonosítás egy másik népszerű eszköze az ujjlenyomat, amely segítségével szintén biztonságos hozzáférést adhatunk a lakáshoz. Az ujjlenyomatos azonosítás esetén nem kell attól félni, hogy a kulcs vagy a kód illetéktelenek kezébe jut, teljes biztonságban tudhatod az otthonodat.

Ingatlanodat nem csak mobilod segítségével, de akár PIN kódos rendszerekkel is biztonságossá teheted.
Telepíts PIN kóddal működő okoseszközt lakásod eléréséhez!

Egyéb biztonsági eszközök

A bejárati ajtón található zár – legyen az hagyományos vagy okos – minősége az egyik kulcstényező abban, hogy illetéktelenek ne jussanak be a lakásba. Emellett persze számos másik eszközzel biztosíthatod lakásod nyugalmát és biztonságát. A legtöbb modern kamerához például távolról is hozzáférhetsz, és valós időben is szemmel tarthatod, hogy mi történik éppen a lakásban. Ez főleg akkor lehet hasznos, ha például egyedül hagytad négylábú családtagjaidat egy kis időre. Bizonyos kamerákon keresztül akár beszélhetünk is az állathoz, így akár jobb belátásra bírhatjuk, ha éppen rosszalkodni támadna kedve a távollétünk alatt.

2023. 01. 13.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Életmód
Környezetbarát takarítás: Praktikák otthonra
Ingatlanok és környezettudatos életmód? Segítünk egy környezetbarát háztartás kialakításában, hogy könnyen csökkenteni tudj ökológiai lábnyomodon.
2023. 10. 27.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Hotelminőség otthon is
Szeretnéd, ha ingatlanodban is jelen lenne a hotelek adta kényelem? Blogcikkünkben néhány tippet hoztunk, hogy miként érheted el az otthoni luxust.
2023. 01. 20.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Otthon kis kedvencekkel
Blogcikkünkből megtudhatod, hogy miket érdemes szem előtt tartani a kisállat és a gazdi szempontjait is figyelembe véve a lakásban.
2023. 02. 09.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Költözés kisállattal? Mutatjuk, hogy mire figyelj!
Kutya, macska, hörcsög vagy gyík? Bármelyik is legyen a lakótársad, ha menni kell a jelenlegi otthonotokból, hát menni kell! Mutatjuk, mire érdemes figyelni, ha háziállattal keresed új otthonod!
2023. 04. 20.
Olvass tovább
Blog
Életmód
3 módszer, amivel fenntarthatóbbá alakíthatod albérletedet
Fontos számodra a fenntarthatóság, azonban egy erre kevésbé optimalizált albérletben élsz? Mutatunk néhány apró, de annál hatékonyabb ötletet, amellyel átalakíthatod bérelt lakásod és aminek talán még a tulajdonos is örülni fog!
2023. 06. 01.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Hogyan hűtsd le lakásodat klímaberendezés nélkül?
Mégis hogyan tudod hatékonyan kiűzni a párás, meleg levegőt otthonodból? Blogcikkünkben megmutatjuk számodra!
2023. 06. 23.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Erkély, loggia, balkon, terasz. Tudod mi a különbség?
Ha ingatlan hirdetést olvasol, gyakran találkozhatsz ezekkel a kifejezésekkel. De tudod, hogy melyik fogalom mit fed? Segítünk megkülönböztetni őket!
2021. 12. 07.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Közös kert: mire használhatod?
Társasházi lakások esetén felvetődhet a kérdés, hogy mi az, ami szabályozhatja a közös kert használatát, mi az, ami korlátozó tényező lehet.
2021. 10. 26.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Amit a veszélyhelyzet alatt tudni érdemes a Babaváró hitelről
Jelentős könnyítések a családok számára
2020. 05. 14.
Olvass tovább