Hotelminőség otthon is

Hotelminőség otthon is

Biztosan észrevetted már, amikor egy-egy nyaralás vagy épp egy üzleti út során hotelben szálltál meg, hogy más érzetet nyújt az ágynemű. Bejegyzésünkben körbejárjuk, hogy milyen technikák, trükkök segítségével érheted el, hogy otthon is kellemes érzetet adó, puha ágyneműkben hajthasd álomra a fejed.

Mitől olyan kellemes az ágynemű a hotelekben?

A legtöbben egyetértünk abban, hogy a hotelekben lévő ágyneműk bizony eltérnek az otthonitól. A tapintásuk, kinézetük és még az illatuk is más, különlegesen kellemes.

Nézzük, ez milyen tényezőknek köszönhető:

 

Az ágynemű anyaga

A hotelszobákban leginkább pamutból készült ágyneműket használnak, amely tartós és erős, így ideális választás nemcsak szálláshelyek számára, de otthonra is. Ha hasonló érzetet keresel, válassz otthonra is pamutból készült lepedőt, ágynemű- és párnahuzatokat. Az interneten már elérhetők kifejezetten szállodai minőségű ágyneműk, melyeket otthonra, saját használatra is meg tudsz rendelni.

 

 

Az ágynemű színe

Biztosan te is megfigyelted már, hogy az elegáns szállodákban fehér színű ágyneműt, törölközőket használnak. A fehér szín eleganciát, letisztultságot és higiéniát sugároz, és üdítőleg hat minden helyiségre. Ha szeretnéd, hogy az otthoni hálószobában is elegancia fogadjon, érdemes megfontolnod, hogy fehér színű ágyneműket használj.

 

Az ágynemű illata

Tudtad, hogy bizonyos hotelek illatmarketinget alkalmaznak, ami szintén hozzájárul a vendégeik kellemes érzetéhez? Az illatmarketingről – és arról, hogy miért előnyös számodra ingatlantulajdonosként – ebben a cikkünkben írtunk részletesen. Lényege röviden, hogy az illatokat egyfajta kommunikációs eszközként alkalmazza, hogy az ügyfelek érzelmeire hasson. Sok hotel használ egyedi illatot, amiknek köszönhetően nyugodtak, elegánsnak és kipihentnek érezhetjük magunkat. Noha a hotelek egyedi illatát otthon nincs lehetőség alkalmazni, annyi biztos, hogy a kedvenc öblítőd vagy illatgyöngyöd a te pihenésedre is kedvezően hat majd.

 

Otthoni praktikák

 

A szállodai minőségű textíliák áttekintése után nézzük, mit tehetsz otthon annak érdekében, hogy hasonlóan kellemes érzetet kaphass. Mint sok esetben, az ördög itt is a részletekben rejlik.

 

Ha lejárt a mosás, figyelj rá, hogy azonnal vedd ki az ágyneműket, hogy megőrizzék friss és üde illatukat. Nyáron van rá lehetőséged, hogy a szabad levegőn szárítsd meg őket? Nagyszerű, így nemcsak a környezetet óvod, hanem az ágynemű tapintásán, illatán is segítesz.

 

A skandináv országokban elterjedt szokás, hogy az ágyneműket minden hétvégén kiteszik szellőzni (az ágynemű legyen száraz!). A mínuszok és a jó levegő felfrissíti, üdévé varázsolja az ágyneműt. Próbáld ki te is következő alkalommal, ha fagy van kint – de figyelj rá, hogy nedvesség ne érje az ágyneműt!

 

A következő praktika nem más, mint a vasalás. A gyűrött ágynemű sem látványban, sem tapintásra nem nyújt olyan kellemes érzést, mint ami frissen van vasalva. A hotelminőséget otthon úgy érheted el, ha a fentiekben írtak után még ki is vasalod az ágyneműt, amennyiben van rá időd. Így már biztosan olyan kellemes érzet fogad otthon is, mintha csak egy szállodában töltenéd az éjszakát!


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.