.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

Hotelminőség otthon is 

Biztosan észrevetted már, amikor egy-egy nyaralás vagy épp egy üzleti út során hotelben szálltál meg, hogy más érzetet nyújt az ágynemű. Bejegyzésünkben körbejárjuk, hogy milyen technikák, trükkök segítségével érheted el, hogy otthon is kellemes érzetet adó, puha ágyneműkben hajthasd álomra a fejed.

Mitől olyan kellemes az ágynemű a hotelekben? 

A legtöbben egyetértünk abban, hogy a hotelekben lévő ágyneműk bizony eltérnek az otthonitól. A tapintásuk, kinézetük és még az illatuk is más, különlegesen kellemes. 
Nézzük, ez milyen tényezőknek köszönhető:

Az ágynemű anyaga

A hotelszobákban leginkább pamutból készült ágyneműket használnak, amely tartós és erős, így ideális választás nemcsak szálláshelyek számára, de otthonra is. Ha hasonló érzetet keresel, válassz otthonra is pamutból készült lepedőt, ágynemű- és párnahuzatokat. Az interneten már elérhetők kifejezetten szállodai minőségű ágyneműk, melyeket otthonra, saját használatra is meg tudsz rendelni. 

Az ágynemű színe
Biztosan te is megfigyelted már, hogy az elegáns szállodákban fehér színű ágyneműt, törölközőket használnak. A fehér szín eleganciát, letisztultságot és higiéniát sugároz, és üdítőleg hat minden helyiségre. Ha szeretnéd, hogy az otthoni hálószobában is elegancia fogadjon, érdemes megfontolnod, hogy fehér színű ágyneműket használj.

Az ágynemű illata
Tudtad, hogy bizonyos hotelek illatmarketinget alkalmaznak, ami szintén hozzájárul a vendégeik kellemes érzetéhez? Lényege röviden, hogy az illatokat egyfajta kommunikációs eszközként alkalmazza, hogy az ügyfelek érzelmeire hasson. Sok hotel használ egyedi illatot, amiknek köszönhetően nyugodtak, elegánsnak és kipihentnek érezhetjük magunkat. Noha a hotelek egyedi illatát otthon nincs lehetőség alkalmazni, annyi biztos, hogy a kedvenc öblítőd vagy illatgyöngyöd a te pihenésedre is kedvezően hat majd. 

Fontos, hogy megfelelő ágyneműt használj, ha szeretnéd elérni ingatlanodban a hotelminőséget.
A hotelminőség eléréséhez az ágynemű anyagát, színét és illatát is figyelembe kell venni.

Otthoni praktikák

A szállodai minőségű textíliák áttekintése után nézzük, mit tehetsz otthon annak érdekében, hogy hasonlóan kellemes érzetet kaphass. Mint sok esetben, az ördög itt is a részletekben rejlik. 

Ha lejárt a mosás, figyelj rá, hogy azonnal vedd ki az ágyneműket, hogy megőrizzék friss és üde illatukat. Nyáron van rá lehetőséged, hogy a szabad levegőn szárítsd meg őket? Nagyszerű, így nemcsak a környezetet óvod, hanem az ágynemű tapintásán, illatán is segítesz. 

A skandináv országokban elterjedt szokás, hogy az ágyneműket minden hétvégén kiteszik szellőzni (az ágynemű legyen száraz!). A mínuszok és a jó levegő felfrissíti, üdévé varázsolja az ágyneműt. Próbáld ki te is következő alkalommal, ha fagy van kint – de figyelj rá, hogy nedvesség ne érje az ágyneműt!

A következő praktika nem más, mint a vasalás. A gyűrött ágynemű sem látványban, sem tapintásra nem nyújt olyan kellemes érzést, mint ami frissen van vasalva. A hotelminőséget otthon úgy érheted el, ha a fentiekben írtak után még ki is vasalod az ágyneműt, amennyiben van rá időd. Így már biztosan olyan kellemes érzet fogad otthon is, mintha csak egy szállodában töltenéd az éjszakát!

Kövesd az otthoni praktikákat, hogy hotelminőségű kényelmet varázsolj lakásodba!
Frissítsd fel ágyneműid heti rendszerességgel!
2023. 01. 20.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Életmód
Környezetbarát takarítás: Praktikák otthonra
Ingatlanok és környezettudatos életmód? Segítünk egy környezetbarát háztartás kialakításában, hogy könnyen csökkenteni tudj ökológiai lábnyomodon.
2023. 10. 27.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Biztonság felsőfokon
Tudtad, hogy otthonod biztonságáról már különféle okoseszközökkel is gondoskodhatsz? Bejegyzésünkben megmutatjuk, hogy működnek ezek a modern zárak.
2023. 01. 13.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Otthon kis kedvencekkel
Blogcikkünkből megtudhatod, hogy miket érdemes szem előtt tartani a kisállat és a gazdi szempontjait is figyelembe véve a lakásban.
2023. 02. 09.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Költözés kisállattal? Mutatjuk, hogy mire figyelj!
Kutya, macska, hörcsög vagy gyík? Bármelyik is legyen a lakótársad, ha menni kell a jelenlegi otthonotokból, hát menni kell! Mutatjuk, mire érdemes figyelni, ha háziállattal keresed új otthonod!
2023. 04. 20.
Olvass tovább
Blog
Életmód
3 módszer, amivel fenntarthatóbbá alakíthatod albérletedet
Fontos számodra a fenntarthatóság, azonban egy erre kevésbé optimalizált albérletben élsz? Mutatunk néhány apró, de annál hatékonyabb ötletet, amellyel átalakíthatod bérelt lakásod és aminek talán még a tulajdonos is örülni fog!
2023. 06. 01.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Hogyan hűtsd le lakásodat klímaberendezés nélkül?
Mégis hogyan tudod hatékonyan kiűzni a párás, meleg levegőt otthonodból? Blogcikkünkben megmutatjuk számodra!
2023. 06. 23.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Erkély, loggia, balkon, terasz. Tudod mi a különbség?
Ha ingatlan hirdetést olvasol, gyakran találkozhatsz ezekkel a kifejezésekkel. De tudod, hogy melyik fogalom mit fed? Segítünk megkülönböztetni őket!
2021. 12. 07.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Közös kert: mire használhatod?
Társasházi lakások esetén felvetődhet a kérdés, hogy mi az, ami szabályozhatja a közös kert használatát, mi az, ami korlátozó tényező lehet.
2021. 10. 26.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Amit a veszélyhelyzet alatt tudni érdemes a Babaváró hitelről
Jelentős könnyítések a családok számára
2020. 05. 14.
Olvass tovább