.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

3 módszer, amivel fenntarthatóbbá alakíthatod albérletedet

A megfelelő albérlet kiválasztása során a városon belüli elhelyezkedés, a jó közlekedés, a lakás állapota, felszereltsége és a rezsiköltségek mellett egyre népszerűbb szempont, hogy milyen környezetbarát megoldásokat kínál az ingatlan. Fontos számodra a fenntarthatóság, azonban egy erre kevésbé optimalizált albérletben élsz? Mutatunk néhány apró, de annál hatékonyabb ötletet, amellyel átalakíthatod bérelt lakásod és aminek talán még a tulajdonos is örülni fog! 

LED izzók

Ha a régi izzóidat LED fényforrásokra cseréled, nem csak az felhasznált energián, hanem a költségeiden is tudsz csökkenteni. A hagyományos izzókhoz képest akár 20-szoros élettartalommal bírnak, emellett 80-90%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, ezzel jelentős mértékben hozzájárulnak a fenntartható működéshez.

Hővédő ablakfóliák, sötétítők

Nehezen bírod a nyári meleget? A hővédő ablakfóliák környezetbarát megoldást nyújthatnak számodra, mivel a klímaberendezésekkel ellentétben nem fogyasztanak energiát. Az ablaküvegre felragasztva sötétítőként funkcionálnak és segítenek a lakás belső hőmérsékletének megtartásában. 

Alakítsd át albérletedet a fenntarthatóság jegyében, anélkül, hogy magadra haragítanád a tulajdonost.
Jelentős vízmennyiséget spórolhatsz meg, ha víztakarékos zuhanyfejeket használsz

Víztakarékos zuhanyfejek

A zuhanyzás és mosogatás során az egyik legfenntarthatóbb döntés, ha víztakarékos zuhanyfejekre váltasz! Ezt nem csak a környezeted, hanem a pénztárcád is megköszöni majd hosszú távon, ugyanis egy olyan technológián alapszik, amely jelentősen csökkenti a vízfogyasztást.

Az albérleted fenntartható működtetésekor a különböző megoldások mellett kiemelt szerepet játszanak a tudatos fogyasztói szokások és döntések. Ha ötvözöd környezettudatos életmód iránti elkötelezettséged a rendelkezésre álló technológiák használatával, fenntarthatóbb otthont teremthetsz magadnak a mindennapi életed során!

2023. 06. 01.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Életmód
Környezetbarát takarítás: Praktikák otthonra
Ingatlanok és környezettudatos életmód? Segítünk egy környezetbarát háztartás kialakításában, hogy könnyen csökkenteni tudj ökológiai lábnyomodon.
2023. 10. 27.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Biztonság felsőfokon
Tudtad, hogy otthonod biztonságáról már különféle okoseszközökkel is gondoskodhatsz? Bejegyzésünkben megmutatjuk, hogy működnek ezek a modern zárak.
2023. 01. 13.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Hotelminőség otthon is
Szeretnéd, ha ingatlanodban is jelen lenne a hotelek adta kényelem? Blogcikkünkben néhány tippet hoztunk, hogy miként érheted el az otthoni luxust.
2023. 01. 20.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Otthon kis kedvencekkel
Blogcikkünkből megtudhatod, hogy miket érdemes szem előtt tartani a kisállat és a gazdi szempontjait is figyelembe véve a lakásban.
2023. 02. 09.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Költözés kisállattal? Mutatjuk, hogy mire figyelj!
Kutya, macska, hörcsög vagy gyík? Bármelyik is legyen a lakótársad, ha menni kell a jelenlegi otthonotokból, hát menni kell! Mutatjuk, mire érdemes figyelni, ha háziállattal keresed új otthonod!
2023. 04. 20.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Hogyan hűtsd le lakásodat klímaberendezés nélkül?
Mégis hogyan tudod hatékonyan kiűzni a párás, meleg levegőt otthonodból? Blogcikkünkben megmutatjuk számodra!
2023. 06. 23.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Erkély, loggia, balkon, terasz. Tudod mi a különbség?
Ha ingatlan hirdetést olvasol, gyakran találkozhatsz ezekkel a kifejezésekkel. De tudod, hogy melyik fogalom mit fed? Segítünk megkülönböztetni őket!
2021. 12. 07.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Közös kert: mire használhatod?
Társasházi lakások esetén felvetődhet a kérdés, hogy mi az, ami szabályozhatja a közös kert használatát, mi az, ami korlátozó tényező lehet.
2021. 10. 26.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Amit a veszélyhelyzet alatt tudni érdemes a Babaváró hitelről
Jelentős könnyítések a családok számára
2020. 05. 14.
Olvass tovább