.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

Otthon kis kedvencekkel

Akik egy imádnivaló négylábúval osztják meg az otthonukat, azok tudják, hogy érkezésükre jól fel kell készülni és felelős gazdiként kellemes és biztonságos környezetet kell teremteni számukra. E mellett törekedni kell a praktikus megoldásokra, hogy a saját életünket is megkönnyítsük. Most nézzük, miket érdemes szem előtt tartani a kisállat és a gazdi szempontjait is a lakásban.

Kutyával az élet 

Hűséges négylábú barátaink mellett fontos, hogy a padló könnyen karbantartható, strapabíró legyen, hiszen akármennyire is odafigyelünk, a kutyánk karmaival bizony számolni kell!  Érdemes vinyl padlót, vagy kőburkolatot választani. Szőnyeg esetén is könnyen tisztítható és rövidszálú darabokat válasszunk, hogy a szőrt könnyen el tudjuk távolítani.

Kritikus pont lehet a kanapé, főleg kistestű kutyák esetén, hiszen számukra nehezebb lehet a feljutás. Ha nem szeretnél kutyalépcsőt beszerezni, mert úgy érzed, rontana lakásod összhangján, az esetben érdemes egy ottománt, vagy puffot elhelyezni, így máris könnyedebben fel tud szökkenni melléd.

A kárpitozást is érdemes megfontolni, törekedni kell a könnyen tisztítható, akár mosógépben is mosható darabok beszerzésére.

Macskatartóknak

A cicák számára nem csak a biztonságos, de szórakoztató otthon kialakítása is nagyon fontos. Egy macskabútor beszerzésével a lustálkodás és a játék helyszínét is megoldhatjuk, illetve ezeken van bőséggel kaparó felület is, így elkerülhető, hogy egyéb bútorokon és a szőnyegen élezzék körmeiket.

A macskaalom helyét jól válasszuk meg, hiszen fontos olyan helyet találni, ami minket sem zavar, nincs útban, de a cicánk is kényelmesen tudja használni.

Imádnak felugrani minden kanapéra és fotelre, kíváncsiságuk határtalan és megvizsgálnak minden zugot, ezért érdemes felkészülni arra, hogy biztosan zárhatóak legyenek azok a területek és fiókok, amiket nem szeretnénk, ha a cicánk felfedezne.

Fontos, hogy megteremtsd a megfelelő környezetet otthonodban a kis kedvencek számára!
Fontos, hogy cicád szórakoztatónak találja otthonodat

Nyuszi pártiaknak

Talán a nyuszitartás igényli a legtöbb logisztikát, hiszen lehet, hogy akár az egész lakásodat át kell rendezned a szőrös apróság érkezése előtt.

A nyúlketrec igen nagy helyet foglal el, ráadásul nem szabad közvetlenül az ablakhoz tenni, mert az esetleges huzatot nem viselik jól, de radiátor közelében sem érdemes megválasztani a helyét, mert ott télen meg túl melegük lehet. Szeretnek zörögni, így azt is érdemes figyelembe venni, hogy minket se zavarjanak alvás közben.

A nyulaknak a ketrecen kívül is nagy teret kell biztosítani, olyan padlóburkolatról kell gondoskodni, ami strapabíró és könnyen tisztítható.  A kábelekkel is vigyázni kell, sőt akár a mérgező növényektől is meg kell szabadulni, hiszen azokat is megrágcsálhatják. Szintén rágcsálásra készteti a faajtó, szegély és lambéria, így a lakás biztonságossá tétele mellett ezekre is oda kell figyelni. 

2023. 02. 09.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Életmód
Környezetbarát takarítás: Praktikák otthonra
Ingatlanok és környezettudatos életmód? Segítünk egy környezetbarát háztartás kialakításában, hogy könnyen csökkenteni tudj ökológiai lábnyomodon.
2023. 10. 27.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Biztonság felsőfokon
Tudtad, hogy otthonod biztonságáról már különféle okoseszközökkel is gondoskodhatsz? Bejegyzésünkben megmutatjuk, hogy működnek ezek a modern zárak.
2023. 01. 13.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Hotelminőség otthon is
Szeretnéd, ha ingatlanodban is jelen lenne a hotelek adta kényelem? Blogcikkünkben néhány tippet hoztunk, hogy miként érheted el az otthoni luxust.
2023. 01. 20.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Költözés kisállattal? Mutatjuk, hogy mire figyelj!
Kutya, macska, hörcsög vagy gyík? Bármelyik is legyen a lakótársad, ha menni kell a jelenlegi otthonotokból, hát menni kell! Mutatjuk, mire érdemes figyelni, ha háziállattal keresed új otthonod!
2023. 04. 20.
Olvass tovább
Blog
Életmód
3 módszer, amivel fenntarthatóbbá alakíthatod albérletedet
Fontos számodra a fenntarthatóság, azonban egy erre kevésbé optimalizált albérletben élsz? Mutatunk néhány apró, de annál hatékonyabb ötletet, amellyel átalakíthatod bérelt lakásod és aminek talán még a tulajdonos is örülni fog!
2023. 06. 01.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Hogyan hűtsd le lakásodat klímaberendezés nélkül?
Mégis hogyan tudod hatékonyan kiűzni a párás, meleg levegőt otthonodból? Blogcikkünkben megmutatjuk számodra!
2023. 06. 23.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Erkély, loggia, balkon, terasz. Tudod mi a különbség?
Ha ingatlan hirdetést olvasol, gyakran találkozhatsz ezekkel a kifejezésekkel. De tudod, hogy melyik fogalom mit fed? Segítünk megkülönböztetni őket!
2021. 12. 07.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Közös kert: mire használhatod?
Társasházi lakások esetén felvetődhet a kérdés, hogy mi az, ami szabályozhatja a közös kert használatát, mi az, ami korlátozó tényező lehet.
2021. 10. 26.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Amit a veszélyhelyzet alatt tudni érdemes a Babaváró hitelről
Jelentős könnyítések a családok számára
2020. 05. 14.
Olvass tovább