Otthon kis kedvencekkel

Otthon kis kedvencekkel

Akik egy imádnivaló négylábúval osztják meg az otthonukat, azok tudják, hogy érkezésükre jól fel kell készülni és felelős gazdiként kellemes és biztonságos környezetet kell teremteni számukra. E mellett törekedni kell a praktikus megoldásokra, hogy a saját életünket is megkönnyítsük. Most nézzük, miket érdemes szem előtt tartani a kisállat és a gazdi szempontjait is a lakásban.

Kutyával az élet

Hűséges négylábú barátaink mellett fontos, hogy a padló könnyen karbantartható, strapabíró legyen, hiszen akármennyire is odafigyelünk, a kutyánk karmaival bizony számolni kell!  Érdemes vinyl padlót, vagy kőburkolatot választani. Szőnyeg esetén is könnyen tisztítható és rövidszálú darabokat válasszunk, hogy a szőrt könnyen el tudjuk távolítani.

Kritikus pont lehet a kanapé, főleg kistestű kutyák esetén, hiszen számukra nehezebb lehet a feljutás. Ha nem szeretnél kutyalépcsőt beszerezni, mert úgy érzed, rontana lakásod összhangján, az esetben érdemes egy ottománt, vagy puffot elhelyezni, így máris könnyedebben fel tud szökkenni melléd.

A kárpitozást is érdemes megfontolni, törekedni kell a könnyen tisztítható, akár mosógépben is mosható darabok beszerzésére.

Macskatartóknak

A cicák számára nem csak a biztonságos, de szórakoztató otthon kialakítása is nagyon fontos. Egy macskabútor beszerzésével a lustálkodás és a játék helyszínét is megoldhatjuk, illetve ezeken van bőséggel kaparó felület is, így elkerülhető, hogy egyéb bútorokon és a szőnyegen élezzék körmeiket.

A macskaalom helyét jól válasszuk meg, hiszen fontos olyan helyet találni, ami minket sem zavar, nincs útban, de a cicánk is kényelmesen tudja használni.

Imádnak felugrani minden kanapéra és fotelre, kíváncsiságuk határtalan és megvizsgálnak minden zugot, ezért érdemes felkészülni arra, hogy biztosan zárhatóak legyenek azok a területek és fiókok, amiket nem szeretnénk, ha a cicánk felfedezne.

Nyuszi pártiaknak

Talán a nyuszitartás igényli a legtöbb logisztikát, hiszen lehet, hogy akár az egész lakásodat át kell rendezned a szőrös apróság érkezése előtt.

A nyúlketrec igen nagy helyet foglal el, ráadásul nem szabad közvetlenül az ablakhoz tenni, mert az esetleges huzatot nem viselik jól, de radiátor közelében sem érdemes megválasztani a helyét, mert ott télen meg túl melegük lehet. Szeretnek zörögni, így azt is érdemes figyelembe venni, hogy minket se zavarjanak alvás közben.

A nyulaknak a ketrecen kívül is nagy teret kell biztosítani, olyan padlóburkolatról kell gondoskodni, ami strapabíró és könnyen tisztítható.  A kábelekkel is vigyázni kell, sőt akár a mérgező növényektől is meg kell szabadulni, hiszen azokat is megrágcsálhatják. Szintén rágcsálásra készteti a faajtó, szegély és lambéria, így a lakás biztonságossá tétele mellett ezekre is oda kell figyelni.

 


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.