Séta reggel, délben és este: ezért érdemes különböző napszakokban is megismerni a kiválasztott környéket.

Séta reggel, délben és este: ezért érdemes különböző napszakokban is megismerni a kiválasztott környéket.

Már túl vagytok egy jó pár lakás megtekintésén, és meg is van a kedvencetek? Szuper! Egy fontos dologról ne feledkezzetek meg, mielőtt ajánlatot tesztek: tekintsétek meg különböző napszakokban és a hét különböző napjain az ingatlant, hiszen így fontos információkhoz juthattok. Akkor is érdemes a környéken sétát tenni, ha esetleg az ingatlanba nincs lehetőségetek többször visszatérni.

Környékek, amik tipikusan reggel jelentenek gondot

Könnyen előfordulhat, ha hétvégén nézitek meg a kiszemelt ingatlant, akkor egyáltalán nem találkoztok forgalmi dugóval, sőt, még autók is alig vannak az utakon. Igen ám, de amikor hétfőn az emberek elindulnak a gyerekeikkel az iskolába, vagy munkába mennek, idegtépő torlódások alakulnak ki a környéken. Mindenképpen nézzetek utána, hogy ez a jelenség a kiszemelt környéken jellemző-e, hiszen hosszú távon biztosan bosszúságot fognak okozni a reggeli dugók.

Napközbeni bosszantó tényezők

Ha egy környék napközben hangos, az ugyanolyan zavaró tud lenni, mintha az esti pihenést zavarná meg valami. A séták során ellenőrizzétek például, hogy van-e műhely vagy üzem a közelben, ahol napközben folyik a zajos munkavégzés!

 

Ha napközben újra ellátogattok az ingatlanhoz, és tesztek egy-két kört a lépcsőházban, kiderülhet az is, hogy tart-e valamelyik szomszéd napközben énekórát, vagy hogy mennyire szűrődik át a földszinten lévő táncstúdióból a zene.

 

Napközben egy óvoda vagy iskola közelsége is megzavarhatja az otthoni munkavégzést, hiszen az intézmények udvaráról beszűrődő gyerekzsivaj nem feltétlenül ideális a koncentrációhoz. Az oktatási intézmények a zajon felül a közlekedésben is okozhatnak nehézséget, hiszen sok szülő éppen akkor viszi a gyermekét autóval az iskolába, vagy hozza el onnan, amikor ti is dolgozni indulnátok, vagy hazafelé tartotok.

Esti és hétvégi problémák

Tipikus példája az esti, hétvégi zajforrásnak a szórakozóhelyek közelsége. A bárokba, éttermekbe jellemzően munka után, az esti órákban, vagy hétvégén járnak az emberek, így, ha délelőtt mentek megtekinteni az ingatlant, elsőre nem biztos, hogy feltűnik a gond. A szórakozóhelyek kapcsán a szezonalitásra is érdemes gondolnotok, hiszen sok vendéglátóhely üzemeltet teraszt tavasztól-őszig, amik nem várt zajforrást okozhatnak. A zaj mellett a kellemetlen szagokra is érdemes odafigyelnetek: biztosan bosszúságot okoz, ha a közelben lévő kifőzdéből érkező olajos, zsíros szag lengi be a környéket.

 

Amiatt is érdemes sétát tenni a környéken este, hogy megtapasztaljátok, milyen a közbiztonság sötétben és eldönthessétek, hogy biztonságban éreznétek-e magatokat, ha a késői órákban tartanátok haza, akár egyedül.

Kertes, családi ház esetén a kert gondozása miatt felmerülő zajokkal érdemes számolnotok: a legtöbb ember hétvégén ér rá például füvet nyírni, ami szintén a tavasztól őszig tartó időszakban zavarhatja meg a nyugodt pihenést. Az is előfordulhat, hogy a csend és a zavartalanság miatt költöznél kertes házba, de a szomszédoknál sok gyermek lakik, akik ugyanúgy élvezik a kertet és jóidőt, csak épp hangosabban, mint te.

 

A közlekedés kapcsán érdemes utánajárnotok annak, hogy a tipikus munkába és iskolába járási időszakokon kívül mennyire egyszerű a tömegközlekedés. Előfordulhat, hogy noha reggel és este sűrűn járnak például a buszok, napközben vagy hétvégén szinte lehetetlen tömegközlekedési eszközökkel megközelíteni az ingatlant.


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.