.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

Fürdőkád vagy zuhanykabin? - 5 szempont, amit mindenképp végig kell gondolnod a választás előtt!

Fürdőszoba-felújítást tervezel vagy épülő házad fürdőszobáját álmodod meg éppen? Nem tudod, hogy kádat vagy zuhanykabint válassz inkább? Blogbejegyzésünkben összefoglaltuk az 5 legfontosabb szempontot, amit érdemes mérlegelned, mielőtt meghozod a végső döntést!

1.    Mekkora térrel gazdálkodhatsz?

Az első és legfontosabb szempont egy fürdőszoba kialakítása során, hogy milyen és mekkora a használható alapterület. Ha most épül a házad, és építtetőként tetszőlegesen alakíthatod, akkor szabad a vásár, szinte bármit megtehetsz! Azonban, ha kötve van a kezed, akkor figyelembe kell venni az alaprajz részleteit, a nyílászárók, a lefolyó és a vízcsövek elhelyezkedését. A szabad terület alapján már könnyen meg tudod határozni, hogy van-e kihasználatlan sarok, ahol elfér egy sarokkád, tágasabb tér esetén egy kényelmes, szabadon álló darab vagy marad a kész, vagy épített zuhanykabin.

2.    Milyen korú családtagok használják a fürdőt?

A kisgyermekes családok számára kiemelt szerepe van a fürdőkádnak, hiszen a gyerkőc gondozása és fejlődése szempontjából is fontos tényező. A víz szeretetének megalapozása és a tisztálkodás elsajátítása is könnyebb, ha fürdőkádban gyakorol a gyermek, azonban idősebb családtagok számára inkább egy akadálymentesített, csúszásgátlós zuhanykabin a jobb megoldás. Ha apa zuhanyozni szeret, anya és a gyerek pedig fürdeni, de nincs elegendő tér a fürdőszobában, akkor egy magasított tálcás zuhanykabin vagy egy kisebb, zuhanyfallal ellátott kád jelentheti a kompromisszumot.

3.    Takarítás

Egy zuhanykabin makulátlan tisztán tartása pepecselős program lehet, minél több tagú család használja a mindennapokban, ahogy a sarokkád kipucolása sem a legegyszerűbb feladat. Ha a gyors takarítás híve vagy, a legjobb, ha egy egyszerű vonalvezetésű kádat választasz!

Gondold át, hogy milyen korcsoport számára szeretnéd beszerelni a fürdőkádat vagy zuhanykabint!
Ha nem szeretnél sok időt tölteni a takarítással, válaszd a fürdőkádat

4.    Környezettudatosság

A fürdőkádban fürdés a környezettudatos és takarékoskodó emberek rémálma, hiszen általánosságban 100-200 liter vízre van szükség egy kád megtöltéséhez, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy zuhanyzás közben könnyedén elveszítheted az időérzékedet, így az sem kizárt, hogy több vizet használsz fel, mintha tele engedted volna a kádat.

5.    Élményfaktor

Végül, de nem utolsó sorban az sem mindegy, hogy a fürdőszobában töltött idő csak kötelesség vagy a relaxáció és a feltöltődés színtere. Ha szeretsz hosszan időzni a fürdőben, de nincs elég helyed egy kádnak, akkor a zuhanykabinba helyezett hidromasszázs panelek és a különböző zuhanyfejek, esőztetők segítenek a kikapcsolódásban!

2023. 02. 24.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Vásárlás
Társasházba költöznél? Számolj a közös költséggel!
Tudd meg, mi az a közös költség, mit tartalmaz, és mekkora összeggel számolhatsz!
2023. 11. 17.
Olvass tovább
Blog
Vlog
Vásárlás
Eladó lakásokat nézel? Ezekre figyelj!
Vlogunk összefoglalja a leghasznosabb szempontokat az ingatlan kiválasztásához, valamint az ingatlanvásárláshoz.
2021. 11. 02.
Olvass tovább
Blog
Vásárlás
Passzívház - a jövő energiatakarékos megoldása
Te is az energiatakarékos és környezettudatos lakhatási megoldások kedvelői és keresői közé tartozol? Ideje, hogy megismerd a passzív házakban rejlő lehetőségeket!
2023. 02. 03.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Vásárlás
Szerethető zugok otthonunkban
Az új lakásban nincs ablakfülke, vagy az albérletben nincs meg a kedvenc kávézós sarkod? Természetesen saját magad is létrehozhatod ezeket a tereket. Mutatjuk, hogyan!
2023. 03. 03.
Olvass tovább
Blog
Vásárlás
Így okosítsd fel otthonodat!
Vajon mit tehetsz abban az esetben, ha nem tervezel költözni még is szeretnéd modernizálni otthonod a technológia segítségével? Blogcikkünkből kiderül!
2023. 03. 31.
Olvass tovább
Blog
Vásárlás
Albérlet keresés – ezekre figyelj oda!
Egyre nehezebb az igényeinknek megfelelő albérleti ajánlatokat megkeresni, úgy, hogy ne fecséreljük el időnket azokra a lakásokra, amik elsőre ugyan jól hangzanak, de kiderül, hogy mégsem megfelelőek számunkra. Mutatunk pár trükköt, mire érdemes figyelned!
2023. 05. 11.
Olvass tovább
Blog
Vásárlás
Mi az elővásárlási és a haszonélvezeti jog?
Van két szabály, amik komoly feszültségforrást jelenthetnek az adásvétel során. Mind az elővásárlási, mind a haszonélvezeti jog különleges helyzetet teremt az adásvétel során, így érdemes tisztában lenni a jelentésükkel, akár eladóként, akár vevőként veszünk részt az adásvételi folyamatban.
2022. 09. 22.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Vásárlás
Zártkerti ingatlan - Mit jelent és mire kell figyelni?
Blogcikkünkben közérthetően átvesszük, mit is jelent a zártkerti ingatlan és mire kell odafigyelni az adásvétel során.
2022. 07. 01.
Olvass tovább
Blog
Vásárlás
Életmód
Milyen zajokra készülj, ha társasházba költözöl?
. Ha most költözöl társasházba, ez a bejegyzésünk neked szól: összegeztük, hogy milyen zajokra számíthatsz, amik a közös együttélésből és a zsúfolt városi környezetből fakadnak.
2022. 07. 13.
Olvass tovább