Albérlet keresés – ezekre figyelj oda, hogy biztosan megfelelő helyre költözz

Albérlet keresés – ezekre figyelj oda, hogy biztosan megfelelő helyre költözz

Az albérlet keresés egy elsőre könnyűnek tűnő feladatnak hangzik, hiszen a social media és az ingatlankereső portálok igen széles kínálatot mutatnak. De már sokkal nehezebb az igényeinknek megfelelő ajánlatokat megkeresni, úgy, hogy ne fecséreljük el időnket azokra a lakásokra, amik elsőre ugyan jól hangzanak, de kiderül, hogy mégsem megfelelőek számunkra.

Mutatunk pár trükköt, mire érdemes figyelni.

Felújított lakás bérbeadó

Elsőre nagyon jól hangzik, igaz? Sajnos törvényileg nincs szabályozva mi minősül felújítottnak, ezért előfordulhat, hogy csak a fürdőszoba, vagy egy-egy szoba van felújítva. Ezért érdemes fotót kérni minden helyiségről, ha esetleg nincs feltöltve a hirdetéshez több kép, mert előfordulhat, hogy egy olyan lakásra egyeztetünk időpontot, amely elsőre szimpatikus, de amúgy nem felel meg az igényeinknek.

Bútorozott, vagy bútorozatlan?

A fotók csalhatnak, hiszen lehet, hogy a jelenlegi bérlő bútorait láthatod a képeken, így ezt kérdést mindenképpen érdemes feltenni a bérbeadónak. Sok hirdetés leírásában megtalálható a „részben bútorozott” kifejezés. Erre is érdemes rákérdezni mit fed pontosan, hiszen előfordulhat, hogy csak a szekrényt és apróbb berendezési tárgyakat értik ez alatt, ez esetben nagyobb beruházást jelent a beköltözés, hiszen még jó pár bútort be kell szerezni. De az is lehet, hogy csak egy ágy hiányzik és már költözhetünk is.  

Közösköltség

Érdemes tisztázni, mit is tartalmaz pontosan a közösköltség, hiszen lehet ez lesz a mérvadó szempont a döntésünkben, ha két albérlet között vacillálunk.  Néhány társasház esetén a közösköltség tartalmazza a csatorna és szemétszállítási díjat is, vagy esetenként akár a vízfogyasztás költsége is bele van kalkulálva. Ellenben vannak olyan társasházak, amelyekben ezek mind kívül esnek a közösköltségen és különálló tételek lesznek a rezsi kifizetésekor.

Szomszédok

A főbérlő természetesen a legjobb képet szeretné festeni az ingatlanról és környezetéről, így előfordulhat, hogy sajnos nem kapunk egyértelmű választ arra vonatkozóan, hogy milyenek is a szomszédok. Ezért, ha az ingatlan megtekintésekor az előző bérlő is jelen van, akkor érdemes lehet ezt a kérdést neki feltenni inkább, hiszen tőle sokkal őszintébb választ kaphatunk erre a kérdésre.


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.