Az otthoni illatmarketing alapjai

Az otthoni illatmarketing alapjai

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy üzletbe vagy akár bevásárlóközpontba belépve kellemes, finom illat fogadott, ráadásul olyan, amivel máshol még nem találkoztál. De akár szállodákban, irodákban vagy magánrendelőkben is tapasztalhattál már hasonlót. Ez nem más, mint az illatmarketing, ami lakástulajdonosként is segítségedre lehet eladni vagy akár kiadni az ingatlanodat.

Nézzük, mi is ez pontosan, és hogyan válhat a hasznodra!

Mi is az az illatmarketing?  

Az illatmarketing tulajdonképpen egyszerűen működik: az illatokat kommunikációs eszközként alkalmazza, és arra használja fel őket, hogy a vásárlók érzelmeire hassanak. Ahogy a bevezetőben is említettük, világmárkák közül is számtalan cég használ saját, egyedi illatot például az üzlethelyiségeiben, hogy elősegítse az oda betérő vásárlókban a pozitív érzések kialakítását. Az illatmarketing sikerességét tovább erősíti, hogy a célszemélyek általában nincsenek tudatában azzal, hogy éppen egy marketingtevékenység alanyai – ellentétben például a reklámokkal. 

Hogyan segíthet az illatmarketing lakástulajdonosként?

A helyzet nagyon egyszerű: gondolj csak bele, te is mennyivel szívesebben tartózkodsz egy olyan helyiségben, ahol kellemes illat fogad, mint egy olyanban, ahol áporodott a levegő. Kellemes illatokkal pedig azt is elősegítheted, hogy az ingatlan megtekintésére érkező érdeklődők könnyebben emlékezzenek vissza a lakásra, és pozitív érzelmeket társítsanak hozzá. Az illatmarketing tehát könnyen megjegyezhetővé teszi a lakásod, és kellemes élménnyé varázsolja a megtekintést.

 

Kétségtelen, hogy az érzelmek komoly szerepet játszanak egy döntésnél. Az emberek általában szeretik azt gondolni, hogy racionális döntéshozók, főleg egy ilyen horderejű választásnál, mint az új otthonuk megtalálása. Azonban számos kutatás támasztja alá, hogy az érzelmek befolyása is igen erős egy-egy döntési helyzetben. Az illatmarketing pedig segít pozitív érzelmeket kiváltani az érdeklődőkben!

Az otthoni illatmarketing egyszerűen  

Nem kell attól félned, hogy nagy költségek árán komoly beruházásokat kell tenned ahhoz, hogy sikeres legyél. Az alapokhoz elég pár apró trükk, és máris élvezheted az illatmarketing előnyeit. Nézzük az egyszerű praktikákat!

 

A legfontosabb persze, hogy minden megtekintés előtt alaposan szellőztess ki minden helyiségben. Véletlenül se maradjon bent az ebéd főzés illata a lakásban. Ha már eddig eljutottál, kezdésnek az is jó, de innen még van tovább! A frissen főtt kávé illata a legtöbb ember számára vonzó, otthonos érzetet kelt – a megtekintés előtt 10-15 perccel gondoskodj róla, hogy főzz egy adagot.

 

Az illatgyertyák, párologtatók is könnyen és olcsón kellemes illatot teremtenek a lakásban. Figyelj rá azonban, hogy ne legyen túl erőteljes az illatuk, hiszen így könnyen a szándékoddal ellentétes hatást érhetsz el. Hasonlóképp ügyelj arra is, hogy ha gyertyát, párologtatót választasz, olyan illatot válassz, ami széles körben kedvelt. A megosztó illatok is a visszájára fordíthatják a próbálkozásodat.

 

A top 3 illat otthonra  

 

Az alapok áttekintése után lássuk, melyek azok az illatok, amikkel nem lőhetsz mellé.

 

Levendula: A levendula nyugtató hatása széles körben ismert, ráadásul sokakban a nyári utazások emlékét ébresztheti.

 

Citrusok: Frissesség, tisztaság hatását keltik, ezért érdemes őket illóolajként használni. A kellemes hatás garantált!

 

Vanília: A vanília édeskés, balzsamos illata hangulatjavító hatású. Vigyázz azonban, hogy ne legyen túl tömény!

 

Ha ezek közül választasz, biztos lehetsz abban, hogy pozitív hatást érsz el a lakásod iránt érdeklődőkben. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy az illóolajokat illetően a 100% tisztaságú, természetes, minőségi olajokat válassz a legjobb és legbiztonságosabb hatás érdekében.

 

 


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.