5 hasznos applikáció új otthonod kialakításához

5 hasznos applikáció új otthonod kialakításához

Gondoltad volna, hogy új otthonod kialakításában óriási segítséget jelenthetnek a különféle alkalmazások? Cikkünkben a költözés minden fázisához ajánlunk olyan praktikus alkalmazásokat, amelyek nagyban megkönnyítik a tervezést és kivitelezést. Ha ingatlanvásárlás, fejújítás vagy berendezés előtt állsz, az alábbi összeállítás neked szól!

Ingatlanvásárlás előtt

Kezdjük a listát a tranzakciós folyamat elején, egy olyan alkalmazással, ami az ingatlanvásárlásban nyújt segítséget. Az ingyenesen letölthető ingatlanelemző rendszerrel különböző szempontok alapján hasonlíthatsz össze ingatlanokat. A részletes elemzések megkönnyítik a döntéshozatalt, és racionális szempontokat kínálnak a sokszor érzelmek által vezérelt döntési folyamatban. A vizsgált szempontok kiterjednek az ingatlanvásárlás meghatározó sarokpontjaira, mint a lokáció, a lakás tájolása, és a lakáson belüli fényviszonyok, de az applikáció számos olyan tényezőt is figyelmünkbe ajánl, amik felett szakértelem nélkül könnyű elsiklani.

 

Az app ingyenes verziójában 10–20 elemzéstípus érhető el. A fizetős opcióval azonban már 300 elemzéstípushoz is hozzáférhetsz, amelyekkel lehetőség nyílik összetett helyzetek teljeskörű megvizsgálására is. Az elemzőrendszert használhatod asztali gépen és okostelefonon egyaránt (Android és iOS eszközökön is), és az eredményeket könnyedén megoszthatod a családoddal, barátaiddal vagy bárkivel, aki még részt vesz a beruházásban.

 

Ha az appok világa távol áll tőled ingatlanügyid intézése során, természetesen ingatlanértékesítőink is szívesen segítenek neked az adásvétel során.

 

Felújítás, könnyedén!

Már kiválasztottad a számodra ideális ingatlant, de egy felújítással még inkább az igényeidre szabnád? Ehhez mindenképpen szükséged lesz egy pontos alaprajzra, amely elkészíthető akár a MagicPlan applikációval is. Az app fényképek által elkészíti a lakás tervrajzát, így nem szükséges manuálisan lemérni a falakat, elmozdítva akár a bútorokat is.

 

Ha már rendelkezel alaprajzzal, a kreativitást és nagy képzelőerőt igénylő felújítási folyamat előtt nagy segítség lehet a Home Design 3D applikáció is, amellyel 2D-ben és 3D-ben is papírra – pontosabban képernyőre – vetheted az elképzeléseidet. Az alkalmazásban beállíthatod a felújítandó lakás pontos méreteit és elrendezését, majd jöhet a tervezés! Kipróbálhatod például, hogy milyen összképet adnának a különböző színekre festett falak, és teret engedhetsz akár a merészebb elképzeléseidnek is. Hangsúlyossá tennéd a nappalit egy mélyebb, sötétebb szín használatával, vagy vidám mintákat képzelsz el a gyerekszoba falaira? Az alkalmazásban megnézheted, hogy ötleteid hogyan festenének a valóságban. Játszhatsz a bútorok, berendezési tárgyak elrendezésével is, amíg megtalálod azt a verziót, amely tágassá varázsolja a teret, mégis praktikus funkciókat nyújt a mindennapokhoz.

 

Minkét applikáció elérhető Android és iOS eszközökön is!

 

Inspirációk lakberendezéshez

Ha inspirációra lenne szükséged a lakberendezéshez, fordulj bátran a népszerű Pinteresthez. Az oldal számtalan helyiséghez és stílushoz kínál ötleteket, így biztosan megtalálod majd a neked tetsző képeket, továbbá lehetőséged van pinnelni és boardokba rendszerezni a különböző szobákhoz tartozó inspirációkat. A Pinterest elérhető Android és iOS okostelefonokon egyaránt.

 

A Roomstyler alkalmazással pedig stílustervet készíthetünk, ami hasznos lehet az egységes beltér kialakításában. De mi az a stílusterv? Egy képekből, színekből és akár feliratokból álló kollázs, amely szemlélteti a szobák, lakás berendezésénél követendő irányt, így segítve a konzisztens összkép kialakítását. Ha a bútorok, lakberendezési tárgyak és dekoráció vásárlása során elbizonytalanodnál, hogy az adott darab biztosan illik-e új otthonodba, csak vess egy pillantást a stílustervre! Az alkalmazás elérhető iOS eszközökön, valamint asztali gépen.

 

Gondoljunk a pénzügyekre is!

A legtöbben — érthető módon — szívesebben foglalkoznak új otthonuk megtervezésével és berendezésével, de egy ingatlan vásárlásakor a pénzügyek is kiemelt fontossággal bírnak. Pénzügyi kérdésekben pedig appok helyett azt javasoljuk, fordulj egy igazi szakértőhöz! A Duna House közvetítői hálózata mellett pénzügyi szolgáltatásokat, köztük hitel-tanácsadást és -ügyintézést is kínál. Élj vele bátran!

 

 


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.