.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

5 hasznos applikáció az új ottjonod kialakításához!

Gondoltad volna, hogy új otthonod kialakításában óriási segítséget jelenthetnek a különféle alkalmazások? Cikkünkben a költözés minden fázisához ajánlunk olyan praktikus alkalmazásokat, amelyek nagyban megkönnyítik a tervezést és kivitelezést. Ha ingatlanvásárlás, fejújítás vagy berendezés előtt állsz, az alábbi összeállítás neked szól!

Ingatlanvásárlás előtt 

Kezdjük a listát a tranzakciós folyamat elején, egy olyan alkalmazással, ami az ingatlanvásárlásban nyújt segítséget. Az ingyenesen letölthető ingatlanelemző rendszerrel különböző szempontok alapján hasonlíthatsz össze ingatlanokat. A részletes elemzések megkönnyítik a döntéshozatalt, és racionális szempontokat kínálnak a sokszor érzelmek által vezérelt döntési folyamatban. A vizsgált szempontok kiterjednek az ingatlanvásárlás meghatározó sarokpontjaira, mint a lokáció, a lakás tájolása, és a lakáson belüli fényviszonyok, de az applikáció számos olyan tényezőt is figyelmünkbe ajánl, amik felett szakértelem nélkül könnyű elsiklani.

Az app ingyenes verziójában 10–20 elemzéstípus érhető el. A fizetős opcióval azonban már 300 elemzéstípushoz is hozzáférhetsz, amelyekkel lehetőség nyílik összetett helyzetek teljeskörű megvizsgálására is. Az elemzőrendszert használhatod asztali gépen és okostelefonon egyaránt (Android és iOS eszközökön is), és az eredményeket könnyedén megoszthatod a családoddal, barátaiddal vagy bárkivel, aki még részt vesz a beruházásban.

Ha az appok világa távol áll tőled ingatlanügyid intézése során, természetesen ingatlanértékesítőink is szívesen segítenek neked az adásvétel során.

Felújítás, könnyedén! 

Már kiválasztottad a számodra ideális ingatlant, de egy felújítással még inkább az igényeidre szabnád? Ehhez mindenképpen szükséged lesz egy pontos alaprajzra, amely elkészíthető akár a MagicPlan applikációval is. Az app fényképek által elkészíti a lakás tervrajzát, így nem szükséges manuálisan lemérni a falakat, elmozdítva akár a bútorokat is.

Ha már rendelkezel alaprajzzal, a kreativitást és nagy képzelőerőt igénylő felújítási folyamat előtt nagy segítség lehet a Home Design 3D applikáció is, amellyel 2D-ben és 3D-ben is papírra – pontosabban képernyőre – vetheted az elképzeléseidet. Az alkalmazásban beállíthatod a felújítandó lakás pontos méreteit és elrendezését, majd jöhet a tervezés! Kipróbálhatod például, hogy milyen összképet adnának a különböző színekre festett falak, és teret engedhetsz akár a merészebb elképzeléseidnek is. Hangsúlyossá tennéd a nappalit egy mélyebb, sötétebb szín használatával, vagy vidám mintákat képzelsz el a gyerekszoba falaira? Az alkalmazásban megnézheted, hogy ötleteid hogyan festenének a valóságban. Játszhatsz a bútorok, berendezési tárgyak elrendezésével is, amíg megtalálod azt a verziót, amely tágassá varázsolja a teret, mégis praktikus funkciókat nyújt a mindennapokhoz.

Minkét applikáció elérhető Android és iOS eszközökön is!

Ezeket az applikációkat használd, ha szeretnéd megkönnyíteni az ingatlanvásárlásod és otthonod berendezésének folyamatát!
Ha már megvannak a felújítási tervek használd a Home Design 3D alkalmazást a vizualizációhoz!

Inspirációk lakberendezéshez 

Ha inspirációra lenne szükséged a lakberendezéshez, fordulj bátran a népszerű Pinteresthez. Az oldal számtalan helyiséghez és stílushoz kínál ötleteket, így biztosan megtalálod majd a neked tetsző képeket, továbbá lehetőséged van pinnelni és boardokba rendszerezni a különböző szobákhoz tartozó inspirációkat. A Pinterest elérhető Android és iOS okostelefonokon egyaránt.

A Roomstyler alkalmazással pedig stílustervet készíthetünk, ami hasznos lehet az egységes beltér kialakításában. De mi az a stílusterv? Egy képekből, színekből és akár feliratokból álló kollázs, amely szemlélteti a szobák, lakás berendezésénél követendő irányt, így segítve a konzisztens összkép kialakítását. Ha a bútorok, lakberendezési tárgyak és dekoráció vásárlása során elbizonytalanodnál, hogy az adott darab biztosan illik-e új otthonodba, csak vess egy pillantást a stílustervre! Az alkalmazás elérhető iOS eszközökön, valamint asztali gépen.

Gondoljunk a pénzügyekre is!

A legtöbben — érthető módon — szívesebben foglalkoznak új otthonuk megtervezésével és berendezésével, de egy ingatlan vásárlásakor a pénzügyek is kiemelt fontossággal bírnak. Pénzügyi kérdésekben pedig appok helyett azt javasoljuk, fordulj egy igazi szakértőhöz! A Duna House ingatlanközvetítői hálózata mellett lehetőséged van pénzügyi márkánk, a Credipass szakértőitől segítséget kérned többek között olyan ügyekben, mint a hitel-tanácsadás és otthonteremtési támogatások.

Élj vele bátran!

2021. 09. 22.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Vásárlás
Társasházba költöznél? Számolj a közös költséggel!
Tudd meg, mi az a közös költség, mit tartalmaz, és mekkora összeggel számolhatsz!
2023. 11. 17.
Olvass tovább
Blog
Vlog
Vásárlás
Eladó lakásokat nézel? Ezekre figyelj!
Vlogunk összefoglalja a leghasznosabb szempontokat az ingatlan kiválasztásához, valamint az ingatlanvásárláshoz.
2021. 11. 02.
Olvass tovább
Blog
Vásárlás
Passzívház - a jövő energiatakarékos megoldása
Te is az energiatakarékos és környezettudatos lakhatási megoldások kedvelői és keresői közé tartozol? Ideje, hogy megismerd a passzív házakban rejlő lehetőségeket!
2023. 02. 03.
Olvass tovább
Blog
Vásárlás
Fürdőkád vagy zuhanykabin? 5 szempont, amit vegyél figyelembe!
Fürdőszoba-felújítást tervezel vagy épülő házad fürdőszobáját álmodod meg éppen? Nem tudod, hogy kádat vagy zuhanykabint válassz inkább? Blogbejegyzésünkben összefoglaltuk az 5 legfontosabb szempontot, amit érdemes mérlegelned, mielőtt meghozod a végső döntést!
2023. 02. 24.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Vásárlás
Szerethető zugok otthonunkban
Az új lakásban nincs ablakfülke, vagy az albérletben nincs meg a kedvenc kávézós sarkod? Természetesen saját magad is létrehozhatod ezeket a tereket. Mutatjuk, hogyan!
2023. 03. 03.
Olvass tovább
Blog
Vásárlás
Így okosítsd fel otthonodat!
Vajon mit tehetsz abban az esetben, ha nem tervezel költözni még is szeretnéd modernizálni otthonod a technológia segítségével? Blogcikkünkből kiderül!
2023. 03. 31.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Konyhakert a balkonon? Mutatjuk, hogy csináld!
Te is szeretnél saját konyhakertet gondozni de nem tudod, hogyan is kell hozzálátni a saját termesztésű zöldségek és gyümölcsök neveléséhez? Akkor legfrissebb blogbejegyzésünk ideális időtöltés lesz számodra!
2023. 04. 28.
Olvass tovább
Blog
Vásárlás
Albérlet keresés – ezekre figyelj oda!
Egyre nehezebb az igényeinknek megfelelő albérleti ajánlatokat megkeresni, úgy, hogy ne fecséreljük el időnket azokra a lakásokra, amik elsőre ugyan jól hangzanak, de kiderül, hogy mégsem megfelelőek számunkra. Mutatunk pár trükköt, mire érdemes figyelned!
2023. 05. 11.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Természet az otthonodban: válaszd a szobanövényeket!
A mindennapok során kiemelten fontos, hogy egy egészséges, kiegyensúlyozott és feltöltő környezetet alakítsunk ki ingatlanunkban. Vajon hogyan segíthet néhány szobanövény mindezek elérésében? Blogcikkünkből kiderül!
2023. 06. 09.
Olvass tovább