.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

Természet az otthonodban? - 3 ok, amiért megéri szobanövényekkel díszíteni lakásodat

Bizonyára, ha otthonodra gondolsz, már nem csak egy egyszerű lakóhely képe jut eszedbe, hanem egy olyan kuckót jelent számodra, amelyhez érzelmi kötelék fűz. Legyen szó távmunkáról vagy akár szabadidős tevékenységekről, otthonunk központi szerepet kap a mindennapjaink során. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy egy egészséges, kiegyensúlyozott és feltöltő környezetet alakítsunk ki ingatlanunkban. Vajon hogyan segíthet néhány szobanövény mindezek elérésében?

Serkentik a kreativitásod és hatékonyságod

A távmunka sokszor megnehezítheti a munkavégzés folyamatát, mivel a magánszféra elkülönítésére nem mindig van lehetőség. Ilyenkor több inger és impulzus ér, ami miatt úgy érezheted, nehezebben tudsz koncentrálni feladataidra. Több tudományos kutatás eredménye alapján az élő szobanövények segítenek egy olyan légkör kialakításában, amelyben könnyebben tudod megőrizni fókuszod és pozitív hatással vannak a kreatív ötleteidre is. Ennek oka feltehetőleg összefügg azzal, hogy fotoszintetikus tulajdonságukból adódóan növelik az oxigén szintjét a helyiségben. Emellett, ezek az apró zöld szigetek hozzájárulnak a szorongás és stressz szintjének csökkentéséhez is.

Javítják a levegő minőségét ingatlanodban

Számodra is problémát jelent a lakás alacsony páratartalma, és gondolkodtál már azon, hogy miként tudnád növelni ezt elektronikus eszközök nélkül? A szobanövények kiváló megoldást jelenthetnek az ingatlanod légkörének javításához, hiszen párologtató folyamatot végeznek leveleiken keresztül. Egy másik előnyük, hogy segítenek otthonodban megőrizni az egészséges levegőminőséget, mivel képesek kiszűrni, valamint magukba szívni a lakásban található szennyező anyagokat, mint például a penész vagy szén-monoxid.  

Szerezz be néhány szobanövényt otthonod környezetének javítására.
A szobanövények segítenek tisztább levegőt teremteni ingatlanodba!

Dekorációs elemek, amelyek színt visznek otthonodba

Egy egyszerű lakberendezési trükköt keresel, ami segít különlegessé varázsolni otthonodat? Nem kell mást tenned, mint beszerezni néhány szobanövényt, amelyekkel feldobhatod lakásod esztétikáját. Egy tudatosan kiválasztott darab segítségével vonzó és életvidám környezetet tudsz kialakítani, ami hosszú távon a hangulatodra is pozitív hatással lesz majd. A megfelelő példány kiválasztása során érdemes figyelembe venni a lakásod stílusát, a növény méretét és színét, valamint, hogy a gyermekek és állatok számára is biztonságos legyen a környezet. 

2023. 06. 09.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Lakberendezés
Vásárlás
Szerethető zugok otthonunkban
Az új lakásban nincs ablakfülke, vagy az albérletben nincs meg a kedvenc kávézós sarkod? Természetesen saját magad is létrehozhatod ezeket a tereket. Mutatjuk, hogyan!
2023. 03. 03.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Konyhakert a balkonon? Mutatjuk, hogy csináld!
Te is szeretnél saját konyhakertet gondozni de nem tudod, hogyan is kell hozzálátni a saját termesztésű zöldségek és gyümölcsök neveléséhez? Akkor legfrissebb blogbejegyzésünk ideális időtöltés lesz számodra!
2023. 04. 28.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Növeld ingatlanod komfortját, építsd be ingatlanod tetőterét!
Ha úgy döntesz, hogy belefogsz a tetőtér projektbe, érdemes átgondolni és figyelembe venni néhány kulcsfontosságú tényezőt. Mutatjuk, hogy mik ezek!
2023. 06. 16.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
5 tipp, hogyan hozd ki a legtöbbet kis méretű ingatlanodból!
5 hasznos tippet hoztunk számodra, amellyel a lehető legjobban kihasználhatod a rendelkezésre álló teret ingatlanodban, úgy, hogy a lakás esztétikus és komfortos maradjon.
2023. 06. 30.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Lakberendezés
Készítsd fel lakásod az eladásra home staging segítségével
Készítsd fel ingatlanodat eladásra pár egyszerű lakberendezési trükkel, amely vonzóbbá teszik otthonodat a vevők számára.
2022. 01. 13.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Hová helyezd a karácsonyfát otthonodban?
Blogcikkünkben megmutatjuk, hogy ingatlantípustól függően hogyan válaszd ki a megfelelő helyszínt karácsonyfád számára, valamint milyen szempontokat kell figyelembe venned, hogy szembetűnő, de biztonságos eleme legyen otthonodnak.
2023. 12. 22.
Olvass tovább
Blog
Vásárlás
Lakberendezés
5 hasznos applikáció az új ottjonod kialakításához!
Ingatlanvásárlás, felújítás, vagy berendezés előtt állsz? A költözés minden fázisához ajánlunk olyan praktikus alkalmazásokat, amelyek nagyban megkönnyíthetik életed.
2021. 09. 22.
Olvass tovább
Lakberendezés
Blog
Hogyan színesítsd erkélyed a nyári hónapokban?
Az erkélyed berendezése során pénztárcádhoz illeszkedő megoldásokkal egy komfortos kuckót tudsz kialakítani! Mutatjuk, hogyan kezdj hozzá.
2023. 07. 07.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Berendezés: új vagy használt bútorokkal?
Megvan az új otthonod? Akkor ideje eldönteni, hogy milyen bútorokkal rendezed be lakásodat. Mutatunk pár érvet az új és a használt bútorok mellett is!
2021. 11. 08.
Olvass tovább