.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

Konyhakert a balkonon? Mutatjuk, hogy csináld!

Jövő héten beköszönt a május, és ha május, akkor kezdetét veszi a balkonkertészkedés időszaka. Ha Te is épp azon töprengsz, hogy vajon alkalmas-e a lakásod erkélye vagy terasza arra, hogy saját konyhakertet gondozz és hogy hogyan is kell hozzálátni a saját termesztésű zöldségek és gyümölcsök neveléséhez, akkor legfrissebb blogbejegyzésünk ideális időtöltés lesz számodra!

Tudtad, hogy szinte bármilyen zöldség vagy gyümölcs kellő odafigyeléssel és megfelelő gondozással akár a lakótelepi lakásod erkélyén is megteremhet? Ha nem áll tőled távol a kertészkedés vagy épp csak most kezded megismerni a növénygondozás világát, akkor sem kell kétségbeesned, hiszen pár apróság észben tartásával ínycsiklandó, friss és saját nevelésű alapanyagokkal gazdagíthatod konyhádat.

Fontos a jó időzítés, a megfelelő alapanyag és eszközválasztás

A balkonkertészet elsősorban elhatározás kérdése, hiszen kora tavasztól őszig bármikor hozzáláthatsz, azonban a májusi hónap az, ami kifejezetten kedvez az ültetésnek. Erkélyed vagy teraszod méretéhez igazodó, elsősorban könnyen mozgatható, műanyag kaspókat vagy ládákat érdemes választani a növények számára, amelyekbe kártevőktől mentes, zsákos termőföld elhelyezése javasolt. A cseperedő palánták épsége szempontjából kiemelt jelentőségű a szélvédettség, így, ha a korlátra erősíthető balkonládák mellett döntesz, törekedj arra, hogy az erkély védettebb belső felén helyezd el őket.

TIPP:
A gazdaboltban beszerezhető vetőmagok, palánták és a növények gondozása során szükséges szaporító szerek, tápoldatok mindig megbízhatóbbak, mint a nagy áruházak kertészetei által kínált alternatívák.
Mutass többet
Dobd fel lakásod hangulatát egy konyhakerttel a balkonodon!
A konyhakert kialakítása során ügyelj arra, hogy megfelelő napsütés érje a növényeket!

Szinte bármi megterem, ha kellő napsütés éri

A tapasztalatlan, kezdő kertészek számára a paradicsom, a paprika és a fűszernövények ültetése javasolt, amelyek gondozása nem igényel különös odafigyelést, azonban a kicsit bátrabbak akár ízletesnél ízletesebb gyümölcsök termesztésébe is belevághatnak, viszont figyelembe kell venni a hely adottságait is a növényválasztás során. A termesztésre használt területet érő nap mennyisége nem elhanyagolható, ugyanis a legigénytelenebb típusoknak is minimum 4-6 óra napsütésre van szükségük. Ha félárnyékos területre ültetnél, az sem gond, hiszen azok a növények, amelyeknek a föld feletti részeit fogyasztjuk, még ilyen körülmények között is jól teremhetnek.

2023. 04. 28.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Lakberendezés
Vásárlás
Szerethető zugok otthonunkban
Az új lakásban nincs ablakfülke, vagy az albérletben nincs meg a kedvenc kávézós sarkod? Természetesen saját magad is létrehozhatod ezeket a tereket. Mutatjuk, hogyan!
2023. 03. 03.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Természet az otthonodban: válaszd a szobanövényeket!
A mindennapok során kiemelten fontos, hogy egy egészséges, kiegyensúlyozott és feltöltő környezetet alakítsunk ki ingatlanunkban. Vajon hogyan segíthet néhány szobanövény mindezek elérésében? Blogcikkünkből kiderül!
2023. 06. 09.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Növeld ingatlanod komfortját, építsd be ingatlanod tetőterét!
Ha úgy döntesz, hogy belefogsz a tetőtér projektbe, érdemes átgondolni és figyelembe venni néhány kulcsfontosságú tényezőt. Mutatjuk, hogy mik ezek!
2023. 06. 16.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
5 tipp, hogyan hozd ki a legtöbbet kis méretű ingatlanodból!
5 hasznos tippet hoztunk számodra, amellyel a lehető legjobban kihasználhatod a rendelkezésre álló teret ingatlanodban, úgy, hogy a lakás esztétikus és komfortos maradjon.
2023. 06. 30.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Lakberendezés
Készítsd fel lakásod az eladásra home staging segítségével
Készítsd fel ingatlanodat eladásra pár egyszerű lakberendezési trükkel, amely vonzóbbá teszik otthonodat a vevők számára.
2022. 01. 13.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Hová helyezd a karácsonyfát otthonodban?
Blogcikkünkben megmutatjuk, hogy ingatlantípustól függően hogyan válaszd ki a megfelelő helyszínt karácsonyfád számára, valamint milyen szempontokat kell figyelembe venned, hogy szembetűnő, de biztonságos eleme legyen otthonodnak.
2023. 12. 22.
Olvass tovább
Blog
Vásárlás
Lakberendezés
5 hasznos applikáció az új ottjonod kialakításához!
Ingatlanvásárlás, felújítás, vagy berendezés előtt állsz? A költözés minden fázisához ajánlunk olyan praktikus alkalmazásokat, amelyek nagyban megkönnyíthetik életed.
2021. 09. 22.
Olvass tovább
Lakberendezés
Blog
Hogyan színesítsd erkélyed a nyári hónapokban?
Az erkélyed berendezése során pénztárcádhoz illeszkedő megoldásokkal egy komfortos kuckót tudsz kialakítani! Mutatjuk, hogyan kezdj hozzá.
2023. 07. 07.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Berendezés: új vagy használt bútorokkal?
Megvan az új otthonod? Akkor ideje eldönteni, hogy milyen bútorokkal rendezed be lakásodat. Mutatunk pár érvet az új és a használt bútorok mellett is!
2021. 11. 08.
Olvass tovább