.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

Ingatlanfotózási kisokos, avagy készíts fotókat az eladáshoz, mint a profik!

Egyre elfogadottabb az eladók körében is, hogy az ingatlanértékesítés külön szakma – ahogy az ingatlanfotózás is – mégis vannak, akik egyedül szeretnének belevágni otthonuk értékesítésébe. Ha Te is közéjük tartozol, de nem tudod, hogy hogyan készíthetnél jó képeket a hirdetéshez, akkor az alábbi blogbejegyzésünk épp neked szól!

Ha úgy döntesz, hogy saját magad szeretnéd értékesíteni az otthonodat, akkor a jó árazáson kívül két dologra mindenképp érdemes odafigyelned: a jól megírt hirdetési szövegre és a minőségi fényképekre, amik kulcsfontosságúak az eladáskor. Számos profi ingatlanfotós kínálatából választhatnak az eladók, de ha nem szeretnél erre plusz pénzt áldozni, akkor saját magad is megcsinálhatod a képeket, amihez egy jó fényképezőgép elengedhetetlen kellék. Ha pedig kiegészíted egy ingatlanfotózásra kiválóan alkalmas széleslátószögű objektívvel, akkor már kijelenthetjük, hogy egy egészen profi szettel vágsz neki az alkotásnak. Mobiltelefonnal hirdetési képeket készíteni nem szerencsés, bár manapság a prémiumkategóriás okostelefonokban megtalálható széleslátószögű üzemmóddal egészen szép végeredmény születhet.

Amikor azon gondolkodsz, hogyan tudnád ingatlanodat fenntarthatóbb rendszerek mentén kezelni, valószínűleg a takarítószereid lecserélése nem az első dolog, ami eszedbe jut. Ennek ellenére kiemelt szerepet játszanak az egészséges otthoni környezet fenntartásában, anélkül, hogy bármilyen káros hatást okoznának a természetes élővilágra.

A leggyakrabban használt tisztítószerek több olyan erős kémiai vegyületet tartalmaznak, amelyek mind saját jólétünkre, mind pedig a természetre ártalmasak. Ezek a kemikáliák ugyan magas fertőtlenítő, fehérítő és tisztító hatásfokkal rendelkeznek, azonban jelentős mértékben szennyezik a természetes vízforrásokat, káros hatással vannak vizeink élővilágára, valamint hozzájárulnak a légszennyezéshez is. Emellett a legtöbb termék gyártásakor és csomagolásakor jelentős hulladékmennyiség keletkezik, ezzel nagy mértékben terhelve a környezetet. Az ilyen vegyületek továbbá az egészségre is gyakran negatív befolyással vannak. Ha viszonylag sokáig lélegezzük be, vagy érintkezünk a konvencionális takarítószerekkel – ami egy nagytakarítás esetén gyakran fordul elő – nagy eséllyel légzőrendszeri-, valamint bőrirritációt is okozhat.

Ha szeretnél profi minőségű fotókat készíteni ingatlanodról az értékesítés megkönnyítése céljából, kövesd tippjeinket!
A hirdetésben használt ingatlanfotó elengedhetetlen kelléke egy jó fényképezőgép!

A helyiséget elő kell készíteni a fotózásra! 

Rendrakás, takarítás, el kell pakolni a „felesleges” kacatokat, érdemes otthonos hangulatot kelteni: dísz elhelyezése az asztalon (gyümölcskosár, vágott virág), bátran játszhatsz a színekkel, pl. összeillő függöny és díszpárna a nappaliban, azonos színű kiegészítők + törölközők, hogy hangulatosabb legyen a fehér fürdőszoba. 

A személyes tárgyakat célszerű elpakolni, ha ingatlanfotózásról van szó, hiszen az érdeklődő az otthonosság érzetét szeretné látni, de nem azt, hogy ez jelen pillanatban másnak az otthona.

Derítsd ki, hogy miért fontos előkészítened a helyiséget a fotózásra!
Gondold át, hogy ingatlanod mely részeit szeretnéd lefotózni

Fotózási tanácsok

Az adott helyiség sarkából lehet jó fotókat készíteni, így mutatja meg a kép a legtöbbet a térből. Nem érdemes a zoomolást használni, inkább lépjünk közelebb a fotó készítésekor a kiemelendő részlethez, de azt is megéri átgondolni, hogy jobb hangulata lehet, ha más tárgyak és részletek is látszódnak a fényképen. Pl. magas minőségű szaniterek beépítése esetén jobb, ha nem csak a csapot és a mosdókagylót fotózod.

Leguggolva, vagy székre állva egészen más perspektívából látszik a tér a képeken.

A legjobb összhatás érdekében minél több természetes fényre van szükség, ezért nem mindegy, hogy milyen napszakot választasz a fotózáshoz. El kell húzni a függönyöket, ki kell nyitni a zsalut! Előfordulhat, hogy a lakás mesterséges fényforrásait is igénybe kell venni az optimális megvilágítás érdekében.  A legtöbb digitális fényképezőgép a szoba legfényesebb pontjához méri a fényt, és sötétebbé teszi a kép többi részét. A várható végeredményt ellenőrizheted, ha a fényképezőgépet távolítod az ablakoktól, így kiegyensúlyozottabb képet készíthetsz.

2023. 02. 16.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Eladás
Eladnád az otthonod? Mutatjuk, hogy mire figyelj!
Az intenzíven változó ingatlanpiac híreit olvasva nehéz lehet meghatározni, hogy mi a jó döntés, a piacra lépés során, ezért összegyűjtöttük, hogy mire érdemes figyelni, ha 2023-ban értékesítenéd az otthonod!
2023. 05. 19.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Falfesték színek, amikkel nem lőhetsz mellé
Ingatlanod eladásán gondolkodsz? Mutatjuk milyen falszínekben érdemes gondolkoznod, hogy a lehetséges vevők is könnyen magukénak érezhessék az ingatlant!
2022. 11. 04.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Lakberendezés
Készítsd fel lakásod az eladásra home staging segítségével
Készítsd fel ingatlanodat eladásra pár egyszerű lakberendezési trükkel, amely vonzóbbá teszik otthonodat a vevők számára.
2022. 01. 13.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Ezeket fontold meg, mielőtt eladnád ingatlanod.
Biztos vagy az eladásban? Tudod ki számodra az ideális vevő? Mennyi pénzt vársz az ingatlanért? Elsőre könnyűnek hangzik, de nem árt tisztázni ezeket a kérdéseket!
2022. 02. 18.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Így válassz ingatlanszakértőt magad mellé!
Akár eladni szeretnél ingatlant, vagy új álom otthonodat szeretnéd megvásárolni, fontos, hogy a megfelelő szakértő legyen melletted az adásvétel során.
2022. 06. 08.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Lakásfelújítás eladás előtt? Igen, vagy nem
Örök kérdés, amely minden lakás eladót foglalkoztat, hogy érdemes-e felújítani a lakást eladás esetén. Cikkünkből kiderül, hogy miket kell mérlegelni a döntés előtt.
2021. 09. 29.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Vásárlás
Zártkerti ingatlan - Mit jelent és mire kell figyelni?
Blogcikkünkben közérthetően átvesszük, mit is jelent a zártkerti ingatlan és mire kell odafigyelni az adásvétel során.
2022. 07. 01.
Olvass tovább
Blog
Eladás
A kizárólagos szó.
Gondolatok és tények a kizárólagos szóról, mielőtt Prémium-ra változik a neve.
2019. 01. 02.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Hogyan add el ingatlanod? - Tippek és trükkök a sikerhez
Habár sok a potenciális vevő, nagy tömegben elérni őket igazán csak egy országos ingatlanközvetítő hálózattal lehetséges, ahol a nagy vevőkör számára az értékesítők az igényeknek megfelelő ingatlanokat rendszeresen kiajánlják. Érdemes tehát ingatlanközvetítőt megbízni ingatlanod értékesítésével.
2023. 12. 15.
Olvass tovább