Milyen kérdéseket tisztázz, mielőtt belevágsz ingatlanod eladásába?

Milyen kérdéseket tisztázz, mielőtt belevágsz ingatlanod eladásába?

Ingatlanod eladása minden kétséget kizáróan jelentős döntés – nem árt tehát, ha felkészülten hozod meg. Blogcikkünkben összegezzük, hogy milyen szempontokat mérlegelve határozd el magad, és miket gondolj át, hogy biztos légy a döntésedben.

Biztos vagy benne?

Az első és legfontosabb kérdés: biztos vagy benne, hogy el szeretnéd adni az ingatlant? Amellett, hogy elköteleződés hiányában komolytalan, hiteltelen eladónak tűnhetsz, kellemetlenséget és akár anyagi kárt is okozhat, ha az eladási folyamat közben gondolod meg magad. Tanácsoljuk, hogy kezdésként írd össze a főbb szempontokat, amik miatt el szeretnéd adni az ingatlant! Gondold át, hogy például egy teljes körű felújítás nem jelentene-e egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldást!

 

Hova költözöl majd?

Lényeges kérdés az is, hogy hova költözöl majd, ha eladtad a jelenlegi ingatlanodat.

Az adásvételi folyamat hossza változhat attól függően, hogy kézpénzzel fizet a vevő, vagy hitelt vesz igénybe, így jó, ha olyan hellyel rendelkezel, ahova rugalmasan be tudsz költözni. Vedd figyelembe azt is, hogy lehet, hogy előbb ki kell költöznöd, minthogy új otthonodba beköltözhetnél! Természetesen az is előfordulhat, hogy egyből költözhetsz, ez esetben a köztes megoldásra nem lesz szükség.

Mennyi pénzt vársz az ingatlanért?

Az előző kérdésből is következhet, hogy elengedhetetlen meghatároznod, mennyi pénzt vársz az ingatlanodért. Ez főleg igaz akkor, ha jelenlegi lakásodért kapott összegből fizetnéd új otthonodat. Az ingatlan értékének meghatározásához vedd igénybe a Duna House Saccolót, amely segítségével díjmentesen, azonnal, online kaphatsz pontos képet az eladásra kínált lakásról. Az, hogy reálisan határozd meg az eladásra kínált ingatlan árát, kiemelten fontos tényező, hiszen a jó árstratégia a sikeres értékesítés egyik kulcsa. A Duna House Saccoló remek alapot nyújt ehhez, de ha úgy érzed, nem tudod magabiztosan meghatározni az ingatlanod értékét, vedd igénybe szakértőink tanácsadását.

Az ingatlan ármeghatározásról ebből a videóból többet is megtudhatsz!

 

A jelenlegi állapotában tervezed eladni, vagy javítanál rajta?

A következő fontos kérdés, hogy a jelenlegi állapotában szeretnéd eladni az ingatlanodat, vagy fontolóra veszed-e, hogy felújítással növeld az értékét. Arról, hogy mikor érdemes belevágni egy felújításba eladás előtt, itt olvashatsz bővebben. Ha pedig komplex felújítás idő- vagy erőforráshiány okán nem jöhet szóba, de nyitott vagy arra, hogy némi átalakításon essen át a lakás, olvasd el a home stagingről szóló cikkünket. A home staging tulajdonképpen az ingatlan eladásra való felkészítését jelenti, segítségével pedig akár jobb áron is eladhatod a lakást.

Lakást festő fiatal pár ingatlanvásárlás után.

Ki az ideális vevő?

Ha már eljutottál idáig, akkor nincs más hátra, mint meghatározni a lehetséges vevőid körét. Erre azért lesz majd szükség, mert ha rendelkezel egy elképzelésről a potenciális vevőkről, akkor könnyebben személyre szabhatod majd például az ingatlanhirdetést.

Abban az esetben, ha ingatlanszakértővel dolgozol együtt lakásod értékesítésén, akkor is kiemelten hasznos, ha meg tudod határozni az ideális vevőt, hiszen így ingatlanosod is hatékonyabban tud segíteni megtalálni a megfelelő vevőt. Természetesen a szakértő segít a lehetséges vevői kör pontos meghatározásában, de nem árt, ha neked is van elképzelésed róla.

 

 


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.