.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

Milyen kérdéseket tisztázz, mielőtt belevágsz ingatlanod eladásába? 

Ingatlanod eladása minden kétséget kizáróan jelentős döntés – nem árt tehát, ha felkészülten hozod meg. Blogcikkünkben összegezzük, hogy milyen szempontokat mérlegelve határozd el magad, és miket gondolj át, hogy biztos légy a döntésedben.

Biztos vagy benne? 

Az első és legfontosabb kérdés: biztos vagy benne, hogy el szeretnéd adni az ingatlant? Amellett, hogy elköteleződés hiányában komolytalan, hiteltelen eladónak tűnhetsz, kellemetlenséget és akár anyagi kárt is okozhat, ha az eladási folyamat közben gondolod meg magad. Tanácsoljuk, hogy kezdésként írd össze a főbb szempontokat, amik miatt el szeretnéd adni az ingatlant! Gondold át, hogy például egy teljes körű felújítás nem jelentene-e egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldást!

Hova költözöl majd? 

Lényeges kérdés az is, hogy hova költözöl majd, ha eladtad a jelenlegi ingatlanodat.

Az adásvételi folyamat hossza változhat attól függően, hogy kézpénzzel fizet a vevő, vagy hitelt vesz igénybe, így jó, ha olyan hellyel rendelkezel, ahova rugalmasan be tudsz költözni. Vedd figyelembe azt is, hogy lehet, hogy előbb ki kell költöznöd, minthogy új otthonodba beköltözhetnél! Természetesen az is előfordulhat, hogy egyből költözhetsz, ez esetben a köztes megoldásra nem lesz szükség.

Ezeket a kérdéseket tedd fel, mielőtt belevágsz ingatlanod eladásába!
Fontos, hogy biztos legyél a döntésedben, amikor ingatlaneladást tervezel.

Mennyi pénzt vársz az ingatlanért? 

Az előző kérdésből is következhet, hogy elengedhetetlen meghatároznod, mennyi pénzt vársz az ingatlanodért. Ez főleg igaz akkor, ha jelenlegi lakásodért kapott összegből fizetnéd új otthonodat.

Az ingatlan értékének meghatározásához vedd igénybe a Duna House Saccolót, amely segítségével díjmentesen, azonnal, online kaphatsz pontos képet az eladásra kínált lakásról. Az, hogy reálisan határozd meg az eladásra kínált ingatlan árát, kiemelten fontos tényező, hiszen a jó árstratégia a sikeres értékesítés egyik kulcsa. A Duna House Saccoló remek alapot nyújt ehhez, de ha úgy érzed, nem tudod magabiztosan meghatározni az ingatlanod értékét, vedd igénybe szakértőink tanácsadását. 

A jelenlegi állapotában tervezed eladni, vagy javítanál rajta? 

A következő fontos kérdés, hogy a jelenlegi állapotában szeretnéd eladni az ingatlanodat, vagy fontolóra veszed-e, hogy felújítással növeld az értékét. Ha a komplex felújítás idő- vagy erőforráshiány okán nem jöhet szóba, de nyitott vagy arra, hogy némi átalakításon essen át a lakás, olvasd el a home stagingről szóló cikkünket. A home staging tulajdonképpen az ingatlan eladásra való felkészítését jelenti, segítségével pedig akár jobb áron is eladhatod a lakást.

Ezeket a kérdéseket tedd fel, ha szeretnéd eladni ingatlanodat.
Határozd meg ingatlanod értékét a DH Saccoló segítségével az eladás megkezdése előtt.

Ki az ideális vevő? 

Ha már eljutottál idáig, akkor nincs más hátra, mint meghatározni a lehetséges vevőid körét. Erre azért lesz majd szükség, mert ha rendelkezel egy elképzelésről a potenciális vevőkről, akkor könnyebben személyre szabhatod majd például az ingatlanhirdetést.

Abban az esetben, ha ingatlanszakértővel dolgozol együtt lakásod értékesítésén, akkor is kiemelten hasznos, ha meg tudod határozni az ideális vevőt, hiszen így ingatlanosod is hatékonyabban tud segíteni megtalálni a megfelelő vevőt. Természetesen a szakértő segít a lehetséges vevői kör pontos meghatározásában, de nem árt, ha neked is van elképzelésed róla.

2022. 02. 18.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Eladás
Ingatlanfotózási kisokos: add el lakásod profi módon!
Egyedül szeretnél belefogni otthonod értékesítésébe? Ha nem tudod, hogy hogyan készíthetnél jó képeket a hirdetéshez, akkor az alábbi blogbejegyzésünk épp neked szól!
2023. 02. 16.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Eladnád az otthonod? Mutatjuk, hogy mire figyelj!
Az intenzíven változó ingatlanpiac híreit olvasva nehéz lehet meghatározni, hogy mi a jó döntés, a piacra lépés során, ezért összegyűjtöttük, hogy mire érdemes figyelni, ha 2023-ban értékesítenéd az otthonod!
2023. 05. 19.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Falfesték színek, amikkel nem lőhetsz mellé
Ingatlanod eladásán gondolkodsz? Mutatjuk milyen falszínekben érdemes gondolkoznod, hogy a lehetséges vevők is könnyen magukénak érezhessék az ingatlant!
2022. 11. 04.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Lakberendezés
Készítsd fel lakásod az eladásra home staging segítségével
Készítsd fel ingatlanodat eladásra pár egyszerű lakberendezési trükkel, amely vonzóbbá teszik otthonodat a vevők számára.
2022. 01. 13.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Így válassz ingatlanszakértőt magad mellé!
Akár eladni szeretnél ingatlant, vagy új álom otthonodat szeretnéd megvásárolni, fontos, hogy a megfelelő szakértő legyen melletted az adásvétel során.
2022. 06. 08.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Lakásfelújítás eladás előtt? Igen, vagy nem
Örök kérdés, amely minden lakás eladót foglalkoztat, hogy érdemes-e felújítani a lakást eladás esetén. Cikkünkből kiderül, hogy miket kell mérlegelni a döntés előtt.
2021. 09. 29.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Vásárlás
Zártkerti ingatlan - Mit jelent és mire kell figyelni?
Blogcikkünkben közérthetően átvesszük, mit is jelent a zártkerti ingatlan és mire kell odafigyelni az adásvétel során.
2022. 07. 01.
Olvass tovább
Blog
Eladás
A kizárólagos szó.
Gondolatok és tények a kizárólagos szóról, mielőtt Prémium-ra változik a neve.
2019. 01. 02.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Hogyan add el ingatlanod? - Tippek és trükkök a sikerhez
Habár sok a potenciális vevő, nagy tömegben elérni őket igazán csak egy országos ingatlanközvetítő hálózattal lehetséges, ahol a nagy vevőkör számára az értékesítők az igényeknek megfelelő ingatlanokat rendszeresen kiajánlják. Érdemes tehát ingatlanközvetítőt megbízni ingatlanod értékesítésével.
2023. 12. 15.
Olvass tovább