.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

A kizárólagos szó!

Ügyféllel én ritkábban találkozom, de munkám során sok embert interjúztatok és nekik szinte ugyanúgy elmondom a munkafolyamatokat, mint egy ügyfélnek, hiszen Ők is részesei lesznek csak a másik oldalon. Sokszor tapasztalom, hogy a kizárólagos szóra felszisszennek, bár még nem is tudják mit jelent pontosan a mi cégünknél. A magyar nyelvben sajnos nincs rá szebb vagy kellemesebb kifejezés, így nekünk kell a tartalmát jobban elmagyarázni.

A kizárólagos megbízás, csak a nevében kizárólagos, mert ez az a típus, amit a legtöbb szereplőhöz eljuttatunk a piacon. Egy nálunk „kizárólagos „lakást eladhatja hálózatunk összes értékesítője, ez eddig nem újdonság senki számára, de eladhatja a másik legnagyobb franchise hálózat szintén összes értékesítője, így bátran kijelenthetem, kb. 2500 képzett ingatlanos kezd el vele foglalkozni.

 

Cégünk leányvállalata - most fejlődő hálózat-, melynek további 200 értékesítője is azonnal elkezd foglalkozni az ingatlannal, de ezen felül többmint 400 szerződött partnerünk van - akik független, 1-10 fős irodák - szintén szívesen ajánlják vevőik részére a nálunk kizárólagos megbízást.

 

Nos akkor, hogy is van ez a kizárólagosság? Hiszen az a szerződés, ami azonnal eljuttatja a lakást körülbelül (minden túlzás nélkül) 4000 piaci szereplőhöz, az a legnyitottabb.

 

Ha sima megbízást köt velünk az ügyfél, azt árulhatja hálózatunk 1300 értékesítője, és kész, ráadásul ez a legdrágább, tegyük fel az eladó megbíz még három másik kisebb irodát, átlagosan 5 főset, akkor sem tudja minden vevőhöz eljuttatni.

 

Kössenek bátran kizárólagosat, mert minden szempontból az a legjobb és legolcsóbb megoldás minden eladó számára, és lássuk be, a biztonságunkat is ez garantálja a leginkább.

Mit jelent a kizárólagos szerződés?
A kizárólagos szerződés igazából az a szerződéstípus, amelyet a legtöbb emberhez eljuttatunk a piacon.

Írta: Schneiderné Bereczky Andrea

2019. 01. 02.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Eladás
Ingatlanfotózási kisokos: add el lakásod profi módon!
Egyedül szeretnél belefogni otthonod értékesítésébe? Ha nem tudod, hogy hogyan készíthetnél jó képeket a hirdetéshez, akkor az alábbi blogbejegyzésünk épp neked szól!
2023. 02. 16.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Eladnád az otthonod? Mutatjuk, hogy mire figyelj!
Az intenzíven változó ingatlanpiac híreit olvasva nehéz lehet meghatározni, hogy mi a jó döntés, a piacra lépés során, ezért összegyűjtöttük, hogy mire érdemes figyelni, ha 2023-ban értékesítenéd az otthonod!
2023. 05. 19.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Falfesték színek, amikkel nem lőhetsz mellé
Ingatlanod eladásán gondolkodsz? Mutatjuk milyen falszínekben érdemes gondolkoznod, hogy a lehetséges vevők is könnyen magukénak érezhessék az ingatlant!
2022. 11. 04.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Lakberendezés
Készítsd fel lakásod az eladásra home staging segítségével
Készítsd fel ingatlanodat eladásra pár egyszerű lakberendezési trükkel, amely vonzóbbá teszik otthonodat a vevők számára.
2022. 01. 13.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Ezeket fontold meg, mielőtt eladnád ingatlanod.
Biztos vagy az eladásban? Tudod ki számodra az ideális vevő? Mennyi pénzt vársz az ingatlanért? Elsőre könnyűnek hangzik, de nem árt tisztázni ezeket a kérdéseket!
2022. 02. 18.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Így válassz ingatlanszakértőt magad mellé!
Akár eladni szeretnél ingatlant, vagy új álom otthonodat szeretnéd megvásárolni, fontos, hogy a megfelelő szakértő legyen melletted az adásvétel során.
2022. 06. 08.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Lakásfelújítás eladás előtt? Igen, vagy nem
Örök kérdés, amely minden lakás eladót foglalkoztat, hogy érdemes-e felújítani a lakást eladás esetén. Cikkünkből kiderül, hogy miket kell mérlegelni a döntés előtt.
2021. 09. 29.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Vásárlás
Zártkerti ingatlan - Mit jelent és mire kell figyelni?
Blogcikkünkben közérthetően átvesszük, mit is jelent a zártkerti ingatlan és mire kell odafigyelni az adásvétel során.
2022. 07. 01.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Hogyan add el ingatlanod? - Tippek és trükkök a sikerhez
Habár sok a potenciális vevő, nagy tömegben elérni őket igazán csak egy országos ingatlanközvetítő hálózattal lehetséges, ahol a nagy vevőkör számára az értékesítők az igényeknek megfelelő ingatlanokat rendszeresen kiajánlják. Érdemes tehát ingatlanközvetítőt megbízni ingatlanod értékesítésével.
2023. 12. 15.
Olvass tovább