Honnan ismered fel a jó ingatlanszakértőt?

Honnan ismered fel a jó ingatlanszakértőt?

Egy ingatlanközvetítő rengeteg terhet le tud venni az eladók vagy a lakáskeresők válláról – de csak akkor, ha valóban egy profi szakemberrel állunk szemben. Blogcikkünkben összegeztük, hogy mik egy jó ingatlanos ismérvei, és tanácsot adunk arról is, hogy hogyan választhatod ki a számodra ideális szakértőt.

Miért érdemes ingatlanszakértővel együttműködni?

Ezt a kérdést sok eladó felteszi magának, hiszen elterjedt az a nézet, hogy ingatlanos nélkül is el lehet adni a lakást, házat. Ez valóban így van, azonban egy profi ingatlanszakértő közreműködik abban, hogy gördülékenyebben, jobb áron és akár hamarabb is eladd az ingatlanodat. A megbízott szakember kezeli az érdeklődőket, kiszűri a komolytalan szándékú nézelődőket és intézi a lakás megmutatását is. Emellett segít abban is, hogy a legjobb áron add el az ingatlant, hiszen piacismeretének köszönhetően reális árazást javasol, és az esetleges vevői alku során is gyakorlottan képviseli az érdekeidet.

Ingatlan vásárlás előtti egyeztetés ingatlan szekártővel és pénzügyi tanácsadóval.

A jó ingatlanos tulajdonságai

Őszinteség

A profi ingatlanközvetítők soha nem próbálják megtéveszteni az ügyfelüket. Így nem kell attól tartanod, hogy olyan ingatlant kínál, ami valamilyen szempontból nem megfelelő, vagy hogy elhallgat előled információkat az adásvétellel kapcsolatban.

 

Jó kommunikáció

A folyamatos kapcsolattartás elengedhetetlen az adásvételi folyamat során. Amellett, hogy az ingatlanszakértő tájékoztatja az ügyfelét az aktuális történésekről, proaktívan is javaslatokat tesz. Ha kérdésed van, készségesen áll a rendelkezésedre, és akár még a szerződéskötés után is elérhető.

 

Türelem

Az ingatlanszakértő egyik fontos tulajdonsága, hogy türelmesek az ügyfeleik felé: nem sürgeti a döntést, hanem időt ad arra, hogy megfontoltan és átgondoltan hozd meg azt.

 

Szakmai felkészültség

A szakmai felkészültség és hozzáértés elengedhetetlen tulajdonsága egy jó ingatlanközvetítőnek. Egy profi képes meghatározni az ingatlan reális értékét, hiszen átfogó tudása van a környékbeli ingatlanokról, emellett tisztában van az aktuális jogi szabályokkal kapcsolatban. Pénzügyileg is tájékozott, és segít az ügyfeleinek akár a hitel kiválasztásában is. Tudja, hogy milyen dokumentumokat kell beszerezni és segítséget nyújt abban is, hogy hol lehet a legegyszerűbben megoldani az ügyintézést. Kapcsolatrendszerének köszönhetően akár szakembereket is tud ajánlani, ha az eladás, vagy épp a beköltözés előtt szükség van javításokra vagy felújításra.

 

Elismert ingatlaniroda tagja

Számtalan előnye van annak, ha az ingatlanosod egy elismert ingatlaniroda tagja. Az országszerte elérhető, részletes adatbázissal rendelkező ingatlanirodák jellemzően sokkal több erőforrással és kiterjedt kapcsolatendszerrel rendelkeznek. Így az ingatlanszakértőik is minden, az adásvétel során felmerülő kérdésben a segítségedre tudnak lenni.

 

a karácsonyi

 

A Duna House ingatlanszakértői

Ha igazán profi és megbízható értékesítőt keresel, válassz a Duna House kollégái közül! Honlapunkon település szerint szűkíthetsz és válogathatsz a legeredményesebb értékesítők közül. Emellett valódi visszajelzéseket is olvashatsz korábbi ügyfeleiktől, melyek által megtalálhatod a számodra szimpatikus értékesítőt.


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.