.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

Honnan ismered fel a jó ingatlanszakértőt? 

Egy ingatlanközvetítő rengeteg terhet le tud venni az eladók vagy a lakáskeresők válláról – de csak akkor, ha valóban egy profi szakemberrel állunk szemben. Blogcikkünkben összegeztük, hogy mik egy jó ingatlanos ismérvei, és tanácsot adunk arról is, hogy hogyan választhatod ki a számodra ideális szakértőt.

Miért érdemes ingatlanszakértővel együttműködni? 

Ezt a kérdést sok eladó felteszi magának, hiszen elterjedt az a nézet, hogy ingatlanos nélkül is el lehet adni a lakást, házat. Ez valóban így van, azonban egy profi ingatlanszakértő közreműködik abban, hogy gördülékenyebben, jobb áron és akár hamarabb is eladd az ingatlanodat. A megbízott szakember kezeli az érdeklődőket, kiszűri a komolytalan szándékú nézelődőket és intézi a lakás megmutatását is. Emellett segít abban is, hogy a legjobb áron add el az ingatlant, hiszen piacismeretének köszönhetően reális árazást javasol, és az esetleges vevői alku során is gyakorlottan képviseli az érdekeidet.

A jó ingatlanos tulajdonságai 

Őszinteség
A profi ingatlanközvetítők soha nem próbálják megtéveszteni az ügyfelüket. Így nem kell attól tartanod, hogy olyan ingatlant kínál, ami valamilyen szempontból nem megfelelő, vagy hogy elhallgat előled információkat az adásvétellel kapcsolatban.

Jó kommunikáció
A folyamatos kapcsolattartás elengedhetetlen az adásvételi folyamat során. Amellett, hogy az ingatlanszakértő tájékoztatja az ügyfelét az aktuális történésekről, proaktívan is javaslatokat tesz. Ha kérdésed van, készségesen áll a rendelkezésedre, és akár még a szerződéskötés után is elérhető.

Türelmesség
Az ingatlanszakértő egyik fontos tulajdonsága, hogy türelmesek az ügyfeleik felé: nem sürgeti a döntést, hanem időt ad arra, hogy megfontoltan és átgondoltan hozd meg azt. 

Szakmai felkészültség
A szakmai felkészültség és hozzáértés elengedhetetlen tulajdonsága egy jó ingatlanközvetítőnek. Egy profi képes meghatározni az ingatlan reális értékét, hiszen átfogó tudása van a környékbeli ingatlanokról, emellett tisztában van az aktuális jogi szabályokkal kapcsolatban. Pénzügyileg is tájékozott, és segít az ügyfeleinek akár a hitel kiválasztásában is. Tudja, hogy milyen dokumentumokat kell beszerezni és segítséget nyújt abban is, hogy hol lehet a legegyszerűbben megoldani az ügyintézést. Kapcsolatrendszerének köszönhetően akár szakembereket is tud ajánlani, ha az eladás, vagy épp a beköltözés előtt szükség van javításokra vagy felújításra. 

Bizalomkeltő megjelenés
A jó ingatlanos megjelenése bizalomkeltő, igényes. Öltözéke elegáns, őszintén mosolyog és kisugárzásán is érződik, hogy szereti a szakmáját és lelkesedik a munkájáért. 

Elismert ingatlaniroda tagja
Számtalan előnye van annak, ha az ingatlanosod egy elismert ingatlaniroda tagja. Az országszerte elérhető, részletes adatbázissal rendelkező ingatlanirodák jellemzően sokkal több erőforrással és kiterjedt kapcsolatendszerrel rendelkeznek. Így az ingatlanszakértőik is minden, az adásvétel során felmerülő kérdésben a segítségedre tudnak lenni.

Válaszd a számodra legjobb ingatlanszakértőt!
Egy jó ingatlanos szakmai felkészültsége a pénzügyi folyamatokban való tájékozottságában is megmutatkozik.

A Duna House ingatlanszakértői 

Ha igazán profi és megbízható értékesítőt keresel, válassz a Duna House kollégái közül! Honlapunkon település és név szerint is szűkíthetsz és válogathatsz a legeredményesebb értékesítők közül. Emellett valódi visszajelzéseket is olvashatsz korábbi ügyfeleiktől, melyek által megtalálhatod a számodra szimpatikus értékesítőt.

Válaszd a Duna House értékesítőit ingatlanod eladása során.
A Duna House ingatlanszakértői az eladás minden lépésében segítenek neked.
2022. 06. 08.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Eladás
Ingatlanfotózási kisokos: add el lakásod profi módon!
Egyedül szeretnél belefogni otthonod értékesítésébe? Ha nem tudod, hogy hogyan készíthetnél jó képeket a hirdetéshez, akkor az alábbi blogbejegyzésünk épp neked szól!
2023. 02. 16.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Eladnád az otthonod? Mutatjuk, hogy mire figyelj!
Az intenzíven változó ingatlanpiac híreit olvasva nehéz lehet meghatározni, hogy mi a jó döntés, a piacra lépés során, ezért összegyűjtöttük, hogy mire érdemes figyelni, ha 2023-ban értékesítenéd az otthonod!
2023. 05. 19.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Falfesték színek, amikkel nem lőhetsz mellé
Ingatlanod eladásán gondolkodsz? Mutatjuk milyen falszínekben érdemes gondolkoznod, hogy a lehetséges vevők is könnyen magukénak érezhessék az ingatlant!
2022. 11. 04.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Lakberendezés
Készítsd fel lakásod az eladásra home staging segítségével
Készítsd fel ingatlanodat eladásra pár egyszerű lakberendezési trükkel, amely vonzóbbá teszik otthonodat a vevők számára.
2022. 01. 13.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Ezeket fontold meg, mielőtt eladnád ingatlanod.
Biztos vagy az eladásban? Tudod ki számodra az ideális vevő? Mennyi pénzt vársz az ingatlanért? Elsőre könnyűnek hangzik, de nem árt tisztázni ezeket a kérdéseket!
2022. 02. 18.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Lakásfelújítás eladás előtt? Igen, vagy nem
Örök kérdés, amely minden lakás eladót foglalkoztat, hogy érdemes-e felújítani a lakást eladás esetén. Cikkünkből kiderül, hogy miket kell mérlegelni a döntés előtt.
2021. 09. 29.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Vásárlás
Zártkerti ingatlan - Mit jelent és mire kell figyelni?
Blogcikkünkben közérthetően átvesszük, mit is jelent a zártkerti ingatlan és mire kell odafigyelni az adásvétel során.
2022. 07. 01.
Olvass tovább
Blog
Eladás
A kizárólagos szó.
Gondolatok és tények a kizárólagos szóról, mielőtt Prémium-ra változik a neve.
2019. 01. 02.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Hogyan add el ingatlanod? - Tippek és trükkök a sikerhez
Habár sok a potenciális vevő, nagy tömegben elérni őket igazán csak egy országos ingatlanközvetítő hálózattal lehetséges, ahol a nagy vevőkör számára az értékesítők az igényeknek megfelelő ingatlanokat rendszeresen kiajánlják. Érdemes tehát ingatlanközvetítőt megbízni ingatlanod értékesítésével.
2023. 12. 15.
Olvass tovább