Nagyobb térre van szükséged? – 5 tipp, hogyan hozd ki a legtöbbet kis méretű ingatlanodból!

Nagyobb térre van szükséged? – 5 tipp, hogyan hozd ki a legtöbbet kis méretű ingatlanodból!

Új lakás, rengeteg doboz, tele kipakolandó holmival, azonban túl kevés az ezek elrendezésére alkalmas hely! Ha éltél már garzonlakásban, vagy minigarzonban, bizonyára számodra sem ismeretlen ez a helyzet. Gyakran komoly fejtörést okozhat, hogy miként lehetne a lehető legjobban kihasználni a rendelkezésre álló teret úgy, hogy a lakás esztétikus és komfortos maradjon a mindennapokban.

Ezúttal 5 hasznos tippet hoztunk számodra, amely segíthet a cél elérésében!

Szelektáld ki a már nem használt dolgaidat!

Az első, és egyben egyik leghatékonyabb módja annak, hogy mindennek helyet találj, ha tüzetesen átnézed, hogy mi az, amire még szükséged van a jövőben és mi az, amely már évek óta csak porosodik a lakásban. A költözés egy remek alkalom erre, hiszen minden értéktárgy megmozgatásra, valamint áthelyezésre kerül, ezért különösebb időbefektetést sem igényel a rendszerezés. Ha azonban költözés után szeretnél megszabadulni néhány – az évek alatt felhalmozott – dologtól, érdemes lehet egy hosszabb egybefüggő időintervallumot kijelölni a lomtalanításra. A már nem használt tárgyaknak akár adomány formájában, akár az online értékesítési felületeken is új gazdát szerezhetsz, ezzel biztosítva, hogy ne a szemetesben kössenek ki. A lomoktól mentes lakás pedig garantáltan növelni fogja a nagyobb tér érzetét!

Találj ki új funkciókat bútoraidhoz!

Éppen azon gondolkodsz, hogy milyen jó lenne egy éjjeliszekrény az ágyad mellé, azonban nem vagy benne biztos, hogy az el is férne a lakásban? Ilyen helyzetekben egy kis kreativitással megspórolhatod az új bútor költségét, emellett szobád túlzsúfolásán sem kell aggódnod! Az éjjeliszekrény esetében például, kisebb méretéből adódóan, a célnak tökéletesen megfelelhet egy háttámla nélküli szék, vagy akár egy két elemből álló, egymásba tolható dohányzóasztal kisebb része egyaránt! Hasonlóan praktikus megoldás lehet egy kibővíthető asztal, amely mind az íróasztal, mind az ebédlőasztal funkcióját is betöltheti, emellett, ha vendégeket vársz, ők is kényelmesen elférnek majd!

Használd ki a lakás vertikális és eldugott tereit!

Ha nem szeretnéd nagy méretű, tömören egymás mellé helyezett bútorokkal zsúfolni ingatlanod, vedd igénybe a falak által nyújtott rendszerezési lehetőségeket! Különösen a konyhában jelenthet problémát egy kamra, vagy beépített szekrény hiánya, azonban néhány falra szerelhető polc és tárolóelem, könnyen hasznodra válhat. Ha lakás esztétikáján is szívesen növelnél, használhatsz hasonló stílusú tárolókat élelmiszereidnek, emellett néhány szobanövény is feldobhatja a teret.

A polcok mellett az ágy alatti üres teret is ki tudod használni, ha tárolódobozokat, kívülről nyitott elemeket választasz. Itt az apróbb, mindennapok során nem használt dolgaidat is elrejtheted, de akár egy kisebb könyvespolcot is kialakíthatsz, amely könnyen elérhető, ám rendkívül letisztult hatást tud kelteni ingatlanodban!

Válaszd el nappalidat az alvóhelyedtől!

Nappalid mellé szívesen létrehoznál egy csendesebb, privát teret, azonban nem áll rendelkezésedre egy külön szoba? A térelválasztó bútorok segítséget nyújthatnak számodra, mivel ezek – megfelelő elrendezéssel – egy nagyobb alapterületű, több szobás ingatlanra emlékeztetnek. Érdemes viszonylag alacsonyabb, átlátszó, vagy polcos bútorokat megfontolnod annak érdekében, hogy a leválasztás után is megfelelő mennyiségű fény szűrődjön be a lakásba és hosszú távon ne menjen a természetes fényforrás rovására! Ha szeretnéd az egybefüggő szoba levegős és könnyed érzetét megtartani, akkor egy kanapé, vagy akár egy alacsony TV-állvány tökéletesen illeszkedhet az elképzeléseidbe. Az utóbbi esetében néhány szobanövény kiállítása színt vihet otthonodba és a lakásod levegőjének minőségén is javíthat.

Élj a színek harmóniájával, valamint a tükrök adta előnyökkel!

Nem is gondolnád, de egy megfelelően párosított színkombináció az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy egy nagyobb alapterület illúzióját keltsd! A hasonló tónusú, világosabb színárnyalatok egységes színvilágot alkotnak, amelyek tágasabbnak tüntetik fel otthonod. Ha ezt párosítod néhány jól elhelyezett, nagyobb méretű tükörrel, akkor az általuk nyert fény és kép tovább növelheti komfortérzeted!


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.