.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

Nagyobb térre van szükséged? – 5 tipp, hogyan hozd ki a legtöbbet kis méretű ingatlanodból! 

Új lakás, rengeteg doboz, tele kipakolandó holmival, azonban túl kevés az ezek elrendezésére alkalmas hely! Ha éltél már garzonlakásban, vagy minigarzonban, bizonyára számodra sem ismeretlen ez a helyzet. Amennyiben költözéskor új otthonodnak egy kis alapterületű ingatlant választasz, gyakran komoly fejtörést okozhat, hogy miként lehetne a lehető legjobban kihasználni a rendelkezésre álló teret úgy, hogy a lakás esztétikus és komfortos maradjon a mindennapokban. Ezúttal 5 hasznos tippet hoztunk számodra, amely segíthet a cél elérésében! 

Szelektáld ki a már nem használt dolgaidat!

Az első, és egyben egyik leghatékonyabb módja annak, hogy mindennek helyet találj, ha tüzetesen átnézed, hogy mi az, amire még szükséged van a jövőben és mi az, amely már évek óta csak porosodik a lakásban. A költözés egy remek alkalom erre, hiszen minden értéktárgy megmozgatásra, valamint áthelyezésre kerül, ezért különösebb időbefektetést sem igényel a rendszerezés. Ha azonban költözés után szeretnél megszabadulni néhány – az évek alatt felhalmozott – dologtól, érdemes lehet egy hosszabb egybefüggő időintervallumot kijelölni a lomtalanításra. A már nem használt tárgyaknak akár adomány formájában, akár az online értékesítési felületeken is új gazdát szerezhetsz, ezzel biztosítva, hogy ne a szemetesben kössenek ki. A lomoktól mentes lakás pedig garantáltan növelni fogja a nagyobb tér érzetét!

Találj ki új funkciókat bútoraidhoz! 

Éppen azon gondolkodsz, hogy milyen jó lenne egy éjjeliszekrény az ágyad mellé, azonban nem vagy benne biztos, hogy az el is férne a lakásban? Ilyen helyzetekben egy kis kreativitással megspórolhatod az új bútor költségét, emellett szobád túlzsúfolásán sem kell aggódnod! Az éjjeliszekrény esetében például, kisebb méretéből adódóan, a célnak tökéletesen megfelelhet egy háttámla nélküli szék, vagy akár egy két elemből álló, egymásba tolható dohányzóasztal kisebb része egyaránt! Hasonlóan praktikus megoldás lehet egy kibővíthető asztal, amely mind az íróasztal, mind az ebédlőasztal funkcióját is betöltheti, emellett, ha vendégeket vársz, ők is kényelmesen elférnek majd!

Lehelj életet kis lakásodba néhány helytakarékos lakberendezési tippel!
Adj új funkciót a bútoroknak

Használd ki a lakás vertikális és eldugott tereit!

Ha nem szeretnéd nagy méretű, tömören egymás mellé helyezett bútorokkal zsúfolni ingatlanod, vedd igénybe a falak által nyújtott rendszerezési lehetőségeket! Különösen a konyhában jelenthet problémát egy kamra, vagy beépített szekrény hiánya, azonban néhány falra szerelhető polc és tárolóelem, könnyen hasznodra válhat. Ha lakás esztétikáján is szívesen növelnél, használhatsz hasonló stílusú tárolókat élelmiszereidnek, emellett néhány szobanövény is feldobhatja a teret.

A polcok mellett az ágy alatti üres teret is ki tudod használni, ha tárolódobozokat, kívülről nyitott elemeket választasz. Itt az apróbb, mindennapok során nem használt dolgaidat is elrejtheted, de akár egy kisebb könyvespolcot is kialakíthatsz, amely könnyen elérhető, ám rendkívül letisztult hatást tud kelteni ingatlanodban!

Válaszd el nappalidat az alvóhelyedtől!

Nappalid mellé szívesen létrehoznál egy csendesebb, privát teret, azonban nem áll rendelkezésedre egy külön szoba? A térelválasztó bútorok segítséget nyújthatnak számodra, mivel ezek – megfelelő elrendezéssel – egy nagyobb alapterületű, több szobás ingatlanra emlékeztetnek. Érdemes viszonylag alacsonyabb, átlátszó, vagy polcos bútorokat megfontolnod annak érdekében, hogy a leválasztás után is megfelelő mennyiségű fény szűrődjön be a lakásba és hosszú távon ne menjen a természetes fényforrás rovására! Ha szeretnéd az egybefüggő szoba levegős és könnyed érzetét megtartani, akkor egy kanapé, vagy akár egy alacsony TV-állvány tökéletesen illeszkedhet az elképzeléseidbe. Az utóbbi esetében néhány szobanövény kiállítása színt vihet otthonodba és a lakásod levegőjének minőségén is javíthat.

Élj a színek harmóniájával, valamint a tükrök adta előnyökkel!

Nem is gondolnád, de egy megfelelően párosított színkombináció az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy egy nagyobb alapterület illúzióját keltsd! A hasonló tónusú, világosabb színárnyalatok egységes színvilágot alkotnak, amelyek tágasabbnak tüntetik fel otthonod. Ha ezt párosítod néhány jól elhelyezett, nagyobb méretű tükörrel, akkor az általuk nyert fény és kép tovább növelheti komfortérzeted! 

2023. 06. 30.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Lakberendezés
Vásárlás
Szerethető zugok otthonunkban
Az új lakásban nincs ablakfülke, vagy az albérletben nincs meg a kedvenc kávézós sarkod? Természetesen saját magad is létrehozhatod ezeket a tereket. Mutatjuk, hogyan!
2023. 03. 03.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Konyhakert a balkonon? Mutatjuk, hogy csináld!
Te is szeretnél saját konyhakertet gondozni de nem tudod, hogyan is kell hozzálátni a saját termesztésű zöldségek és gyümölcsök neveléséhez? Akkor legfrissebb blogbejegyzésünk ideális időtöltés lesz számodra!
2023. 04. 28.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Természet az otthonodban: válaszd a szobanövényeket!
A mindennapok során kiemelten fontos, hogy egy egészséges, kiegyensúlyozott és feltöltő környezetet alakítsunk ki ingatlanunkban. Vajon hogyan segíthet néhány szobanövény mindezek elérésében? Blogcikkünkből kiderül!
2023. 06. 09.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Növeld ingatlanod komfortját, építsd be ingatlanod tetőterét!
Ha úgy döntesz, hogy belefogsz a tetőtér projektbe, érdemes átgondolni és figyelembe venni néhány kulcsfontosságú tényezőt. Mutatjuk, hogy mik ezek!
2023. 06. 16.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Lakberendezés
Készítsd fel lakásod az eladásra home staging segítségével
Készítsd fel ingatlanodat eladásra pár egyszerű lakberendezési trükkel, amely vonzóbbá teszik otthonodat a vevők számára.
2022. 01. 13.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Hová helyezd a karácsonyfát otthonodban?
Blogcikkünkben megmutatjuk, hogy ingatlantípustól függően hogyan válaszd ki a megfelelő helyszínt karácsonyfád számára, valamint milyen szempontokat kell figyelembe venned, hogy szembetűnő, de biztonságos eleme legyen otthonodnak.
2023. 12. 22.
Olvass tovább
Blog
Vásárlás
Lakberendezés
5 hasznos applikáció az új ottjonod kialakításához!
Ingatlanvásárlás, felújítás, vagy berendezés előtt állsz? A költözés minden fázisához ajánlunk olyan praktikus alkalmazásokat, amelyek nagyban megkönnyíthetik életed.
2021. 09. 22.
Olvass tovább
Lakberendezés
Blog
Hogyan színesítsd erkélyed a nyári hónapokban?
Az erkélyed berendezése során pénztárcádhoz illeszkedő megoldásokkal egy komfortos kuckót tudsz kialakítani! Mutatjuk, hogyan kezdj hozzá.
2023. 07. 07.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Berendezés: új vagy használt bútorokkal?
Megvan az új otthonod? Akkor ideje eldönteni, hogy milyen bútorokkal rendezed be lakásodat. Mutatunk pár érvet az új és a használt bútorok mellett is!
2021. 11. 08.
Olvass tovább