.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

Hová helyezd a karácsonyfát otthonodban?

Az év végéhez közeledve itt az ünnepek ideje és ezzel a karácsonyfavásárlás is bizonyára felkerült a teendőlistádra. A karácsonyfa a téli idill megteremtésének elengedhetetlen kelléke és fontos, hogy otthonodban is a megfelelő helyre kerüljön a tökéletes összkép elérése érdekében. Ez a kisebb lakások esetében, tér hiányában nagyobb fejtörést okozhat, míg egy családi házban inkább azon kell elgondolkodni, hogy melyik szobát, teret szeretnéd kiemelni a dekorált fa jelenlétéve. Blogcikkünkben megmutatjuk, hogy ingatlantípustól függően hogyan válaszd ki a megfelelő helyszínt karácsonyfád számára, valamint milyen szempontokat kell figyelembe venned, hogy szembetűnő, de biztonságos eleme legyen otthonodnak. 

Padlón, vagy magaslaton? 

A karácsonyfa kiválasztása során előfordulhat, hogy megtetszik egy gyönyörű, magas darab, amely azonban nem biztos, hogy megfelelő otthonod belmagasságát és méretét tekintve. Annak érdekében, hogy elkerüld a túlzsúfolt nappalit vagy szobasarkot, érdemes egy kisebb, alacsonyabb fát választanod, amelyet a tökéletes méretűre növelheted, ha nem a földre, hanem egy magaslatra állítod. Erre a célra remek lehet egy stabil dohányzóasztal, doboz, vagy akár egy kis sámli is. A fa megemelése egy erőteljes hangsúlyt ad számára a szoba összképét tekintve, emellett az ajándékokat is könnyedén alá tudod helyezni, még több helyet spórolva a családi összejöveteleknek.

Ha ingatlanod több tágas szobával is rendelkezik, akkor egy nagyobb karácsonyfa is jól mutathat, kifejezetten, ha ablakok elé, vagy emeletes ház esetében a lépcsők elé helyezed azt. 

Szeretnéd megtudni, hová érdemes felállítanod karácsonyfádat otthonodban? Blogcikkünkből kiderül!
Helyezd el karácsonyfádat egy olyan helyen, ahol a legtöbben láthatják.

Ahová érdemes raknod a karácsonyfát

Alapvető szabály, ha szeretnéd a legjobban kiemelni ünnepi dekorációd, hogy a karácsonyfát olyan helyre rakod, ahol mindig szem előtt van, legyen szó ingatlanod külső, vagy belső teréről. Érdemes olyan helyet választanod, ahol a családi ünneplés, valamint vendégfogadás során fogtok összegyűlni és a nap legnagyobb részében forgalmas teret jelent otthonodban. Ez lehet akár a nappali – ahol az ablak elé rakva még kintről is megcsodálható a díszes kellék –, vagy akár a konyha, étkező, ahol a karácsonyi vacsorát és ebédet fogyasztjátok el. Ha meg tudod határozni, hogy a te otthonodban mely tér felel meg a legjobban a célnak, akkor az elkövetkező hetekben biztosan minden nap mosolyt fog csalni családod arcára a karácsonyfa.

Amellett, hogy forgalmas helyre rakd, fontos figyelembe venni a kényelmi szempontokat is. Bizonyára te sem szeretnéd, ha a karácsonyod kábelgombolyagokat kerülgetve telne, ezért ennek elkerülése érdekében válassz egy konnektor melletti helyet, vagy használj hosszabbítót, amelyet a bútorok mögött, a lakás esztétikáján nem csökkentve tudsz elvezetni egészen az égősorokig. 

HElyezd karácsonyfád a nappaliba, távol a kadallótól!
Semmiképp se helyezd a karácsonyfát olyan helyre, ahol tűzveszélynek lehet kitéve.

Ahová semmiképp se helyezd el a fádat!

Amikor a karácsonyfa megfelelő elhelyezésén gondolkodsz, fontos tisztában lenned azokkal a helyekkel is, amelyek baleset- és tűzveszélyesek lehetnek lakásodra. Ha ablak elé szeretnéd tenni a fát, győződj meg róla, hogy nem takarja ki túlságosan a természetes fényt otthonodból. Emellett fontos, hogy ne legyen kitéve közvetlen hőforrásnak sem, legyen szó fűtőtestről, kandallóról, vagy a gáztűzhelyedről. Ha például rendelkezel kandallóval, és szeretnéd, hogy a filmekhez hasonló meghitt hangulat terítse be a szobát, legyen legalább 2-3 méter távolság közte és a fa között.

Habár érdemes a legforgalmasabb lakásrészben elhelyezned a fát, ügyelj rá, hogy sose legyen útban, villanykapcsolók közelében. Ilyenkor ugyanis könnyen baja eshet mind a leveleknek, mind a rajta lévő dekorációnak, ha valaki véletlenül beleütközik a készülődés során. Ügyelj rá, hogy a szekrényeket, ajtókat se torlaszolja el, hogy továbbra is könnyedén el tudd végezni mindennapi feladataidat.

2023. 12. 22.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Lakberendezés
Vásárlás
Szerethető zugok otthonunkban
Az új lakásban nincs ablakfülke, vagy az albérletben nincs meg a kedvenc kávézós sarkod? Természetesen saját magad is létrehozhatod ezeket a tereket. Mutatjuk, hogyan!
2023. 03. 03.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Konyhakert a balkonon? Mutatjuk, hogy csináld!
Te is szeretnél saját konyhakertet gondozni de nem tudod, hogyan is kell hozzálátni a saját termesztésű zöldségek és gyümölcsök neveléséhez? Akkor legfrissebb blogbejegyzésünk ideális időtöltés lesz számodra!
2023. 04. 28.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Természet az otthonodban: válaszd a szobanövényeket!
A mindennapok során kiemelten fontos, hogy egy egészséges, kiegyensúlyozott és feltöltő környezetet alakítsunk ki ingatlanunkban. Vajon hogyan segíthet néhány szobanövény mindezek elérésében? Blogcikkünkből kiderül!
2023. 06. 09.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Növeld ingatlanod komfortját, építsd be ingatlanod tetőterét!
Ha úgy döntesz, hogy belefogsz a tetőtér projektbe, érdemes átgondolni és figyelembe venni néhány kulcsfontosságú tényezőt. Mutatjuk, hogy mik ezek!
2023. 06. 16.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
5 tipp, hogyan hozd ki a legtöbbet kis méretű ingatlanodból!
5 hasznos tippet hoztunk számodra, amellyel a lehető legjobban kihasználhatod a rendelkezésre álló teret ingatlanodban, úgy, hogy a lakás esztétikus és komfortos maradjon.
2023. 06. 30.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Lakberendezés
Készítsd fel lakásod az eladásra home staging segítségével
Készítsd fel ingatlanodat eladásra pár egyszerű lakberendezési trükkel, amely vonzóbbá teszik otthonodat a vevők számára.
2022. 01. 13.
Olvass tovább
Blog
Vásárlás
Lakberendezés
5 hasznos applikáció az új ottjonod kialakításához!
Ingatlanvásárlás, felújítás, vagy berendezés előtt állsz? A költözés minden fázisához ajánlunk olyan praktikus alkalmazásokat, amelyek nagyban megkönnyíthetik életed.
2021. 09. 22.
Olvass tovább
Lakberendezés
Blog
Hogyan színesítsd erkélyed a nyári hónapokban?
Az erkélyed berendezése során pénztárcádhoz illeszkedő megoldásokkal egy komfortos kuckót tudsz kialakítani! Mutatjuk, hogyan kezdj hozzá.
2023. 07. 07.
Olvass tovább
Blog
Lakberendezés
Berendezés: új vagy használt bútorokkal?
Megvan az új otthonod? Akkor ideje eldönteni, hogy milyen bútorokkal rendezed be lakásodat. Mutatunk pár érvet az új és a használt bútorok mellett is!
2021. 11. 08.
Olvass tovább