Hogyan add át a környék nyújtotta életérzést eladóként?

Hogyan add át a környék nyújtotta életérzést eladóként?

A lakáseladás sikere azon is múlik, hogy mennyire tudják az érdeklődők elképzelni az ingatlant új otthonukként. Eladóként ezt többféle módon is elősegítheted. Új cikkünkben azzal kapcsolatban adunk tanácsot, hogy miként adhatod át a környék nyújtotta életérzést az érdeklődőknek, hiszen az ingatlan tulajdonságai mellett a környék lehetőségei is fontos szempontot jelentenek a lakásvásárláskor.

Ismerd meg a leendő vevőidet!

Más élethelyzetben levő vevőnek a környék más-más előnye jelenti a legnagyobb pozitívumot. A siker érdekében minden érdeklődő esetében igyekezz személyre szabni, hogy melyik előnyt hangsúlyozod ki a leginkább. Képzeld magad az ő élethelyzetükbe! Egy kisgyermekes család számára például a közeli parkok és játszóterek, a környékbeli iskolák és óvodák mindenképpen fontosak lesznek. Egyetemisták vagy fiatalok számára a tömegközlekedés közelsége, a szórakozóhelyek, vendéglátóipari egységek lehetnek vonzóak. Ezeken felül persze olyan előnyök is akadnak, amik korosztálytól, élethelyzettől függetlenül értékessé teszik a lokációt.

Mikor és hogy kommunikáld az előnyöket?

Az adásvételi folyamat során több alkalommal is nyílik lehetőséged megosztani a környékbeli életérzést az érdeklődőkkel. Az első ilyen pont maga a hirdetés, ahol mindenképpen sorold fel a lokáció konkrét előnyeit, mint a jó közlekedés vagy a csendes utca. A hirdetésben szánhatsz egy bekezdést arra is, hogy az életérzést kihangsúlyozd, de ügyelj arra, hogy ne legyél terjengős és ne használj túlzó jelzőket, hiszen úgy hiteltelennek tűnhetsz.

A második pont, amikor jellemzően szóba kerülnek a környék előnyei, az az első telefonbeszélgetés az érdeklődőkkel. Itt arra érdemes csak odafigyelned, hogy hagyd, hogy az érdeklődő tegye fel a kérdéseit és csak azokra válaszolj – ne érezze azt a telefonáló, hogy túl rámenősen el akarod neki adni a lakást már az első beszélgetés során.

A harmadik lehetőség pedig a megtekintés, amely során egy-két tippet is adhatsz az érdeklődőknek arra vonatkozóan, hogy hazafelé tartva merre sétáljanak, mit ejtsenek útba, hogy átélhessék ők is a környék nyújtotta életérzést.

Belvárosi ingatlanok között sétáló emberek.

Légy tisztában a lokáció nyújtotta előnyökkel!

Egyértelműnek tűnik, hogy eladóként tisztában vagy a lakásod környékének előnyeivel és hátrányaival. Azonban, hogy a legtöbbet hozhasd ki a lehetőségekből, eladás előtt nem árt felfrissíteni az előnyöket, valamint a célcsoportodnak megfelelően személyre szabni azokat. Nézzük, mik azok a szempontok, amiket érdemes kihangsúlyoznod a hirdetésben és a megtekintés során!

 

Közlekedés – Gondold át, miket érhetsz el gyalogosan, tömegközlekedéssel vagy rövid időn belül autóval a környéken! Érdemes egy körülbelüli időbecslést is megadnod, például az 5-10 perc sétával megközelíthető boltokat, parkokat, intézményeket megnevezned. A parkolási lehetőségeket is emeld ki, főleg, ha az ingatlan rendelkezik saját parkolóhellyel.

 

Különleges látnivalók és kikapcsolódás – Ha a közelben elérhető távolságra van például egy nevezetesség, pláza, sportközpont, azt mindenképp hangsúlyozd ki az érdeklődőknek! Akár  – nem tolakodva – kérdezgetheted őket a hobbijaikról, szabadidős tevékenységeikről, hiszen így lehet, hogy olyat tudsz nekik ajánlani a környéken, ami hatalmas értékkel bír számukra.

 

Egyéb kedvező szempontok – Ha közel vannak az egyetemek vagy munkahelyek, esetleg turisztikai szempontból kedvelt a környék vagy különleges adottsággal rendelkezik (például vízpart, természet közelsége, panoráma miatt), azt mindenképp hangsúlyozd és emeld ki az adásvételi folyamatban.

 

A közösség – A fentieken kívül sok vevő számára vonzó, ha nyitott, összetartó közösség fogadja őket új lakóhelyükön. Ha azt érzed, hogy az érdeklődőknek vonzó lehet a lakóközösség, hangsúlyozd ki a pozitív tapasztalataidat. A helyi szervezésű események és tematikus programok is vonzóak lehetnek családosak, vagy különféle érdeklődésű körű vevők számára. Segítsd őket azzal, hogy bepillantást engedsz a helyi Facebook-csoportokba vagy online közösségekbe.


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.