.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

Hogyan add át a környék nyújtotta életérzést eladóként? 

A lakáseladás sikere azon is múlik, hogy mennyire tudják az érdeklődők elképzelni az ingatlant új otthonukként. Eladóként ezt többféle módon is elősegítheted. Új cikkünkben azzal kapcsolatban adunk tanácsot, hogy miként adhatod át a környék nyújtotta életérzést az érdeklődőknek, hiszen az ingatlan tulajdonságai mellett a környék lehetőségei is fontos szempontot jelentenek a lakásvásárláskor, így nem árt, ha ezen a téren is felkészült vagy!

Ismerd meg a leendő vevőidet! 

Más élethelyzetben levő vevőnek a környék más-más előnye jelenti a legnagyobb pozitívumot. A siker érdekében minden érdeklődő esetében igyekezz személyre szabni, hogy melyik előnyt hangsúlyozod ki a leginkább. Képzeld magad az ő élethelyzetükbe! Egy kisgyermekes család számára például a közeli parkok és játszóterek, a környékbeli iskolák és óvodák mindenképpen fontosak lesznek. Egyetemisták vagy fiatalok számára a tömegközlekedés közelsége, a szórakozóhelyek, vendéglátóipari egységek lehetnek vonzóak. Ezeken felül persze olyan előnyök is akadnak, amik korosztálytól, élethelyzettől függetlenül értékessé teszik a lokációt. 

A környék nyújtotta életérzés bemutatása fontos a lakáseladás során.
Fontos, hogy megismerd leendő vevőid igényeit, hogy személyre tudd szabni a kihangsúlyozott előnyöket.

Mikor és hogy kommunikáld az előnyöket? 

Az adásvételi folyamat során több alkalommal is nyílik lehetőséged megosztani a környékbeli életérzést az érdeklődőkkel. Az első ilyen pont maga a hirdetés, ahol mindenképpen sorold fel a lokáció konkrét előnyeit, mint a jó közlekedés vagy a csendes utca. A hirdetésben szánhatsz egy bekezdést arra is, hogy az életérzést kihangsúlyozd, de ügyelj arra, hogy ne legyél terjengős és ne használj túlzó jelzőket, hiszen úgy hiteltelennek tűnhetsz.

A második pont, amikor jellemzően szóba kerülnek a környék előnyei, az az első telefonbeszélgetés az érdeklődőkkel. Itt arra érdemes csak odafigyelned, hogy hagyd, hogy az érdeklődő tegye fel a kérdéseit és csak azokra válaszolj – ne érezze azt a telefonáló, hogy túl rámenősen el akarod neki adni a lakást már az első beszélgetés során.

A harmadik lehetőség pedig a megtekintés, amely során egy-két tippet is adhatsz az érdeklődőknek arra vonatkozóan, hogy hazafelé tartva merre sétáljanak, mit ejtsenek útba, hogy átélhessék ők is a környék nyújtotta életérzést.

Mikor és hogyan érdemes kommunikálnod a környék előnyeit a lakáseladás során?
A lakáshirdetésben a környék és az életérzés jellemzésekor ne használj túlzó jelzőket, hiszen az hiteltelennek tűnhet a vevő számára.

Légy tisztában a lokáció nyújtotta előnyökkel! 

Egyértelműnek tűnik, hogy eladóként tisztában vagy a lakásod környékének előnyeivel és hátrányaival. Azonban, hogy a legtöbbet hozhasd ki a lehetőségekből, eladás előtt nem árt felfrissíteni az előnyöket, valamint a célcsoportodnak megfelelően személyre szabni azokat. Nézzük, mik azok a szempontok, amiket érdemes kihangsúlyoznod a hirdetésben és a megtekintés során!

Közlekedés – Gondold át, miket érhetsz el gyalogosan, tömegközlekedéssel vagy rövid időn belül autóval a környéken! Érdemes egy körülbelüli időbecslést is megadnod, például az 5-10 perc sétával megközelíthető boltokat, parkokat, intézményeket megnevezned. A parkolási lehetőségeket is emeld ki, főleg, ha az ingatlan rendelkezik saját parkolóhellyel.

Különleges látnivalók és kikapcsolódás – Ha a közelben elérhető távolságra van például egy nevezetesség, pláza, sportközpont, azt mindenképp hangsúlyozd ki az érdeklődőknek! Akár  – nem tolakodva – kérdezgetheted őket a hobbijaikról, szabadidős tevékenységeikről, hiszen így lehet, hogy olyat tudsz nekik ajánlani a környéken, ami hatalmas értékkel bír számukra.

Egyéb kedvező szempontok – Ha közel vannak az egyetemek vagy munkahelyek, esetleg turisztikai szempontból kedvelt a környék vagy különleges adottsággal rendelkezik (például vízpart, természet közelsége, panoráma miatt), azt mindenképp hangsúlyozd és emeld ki az adásvételi folyamatban.

A közösség – A fentieken kívül sok vevő számára vonzó, ha nyitott, összetartó közösség fogadja őket új lakóhelyükön. Ha azt érzed, hogy az érdeklődőknek vonzó lehet a lakóközösség, hangsúlyozd ki a pozitív tapasztalataidat. A helyi szervezésű események és tematikus programok is vonzóak lehetnek családosak, vagy különféle érdeklődésű körű vevők számára. Segítsd őket azzal, hogy bepillantást engedsz a helyi Facebook-csoportokba vagy online közösségekbe. 

2022. 02. 22.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Életmód
Környezetbarát takarítás: Praktikák otthonra
Ingatlanok és környezettudatos életmód? Segítünk egy környezetbarát háztartás kialakításában, hogy könnyen csökkenteni tudj ökológiai lábnyomodon.
2023. 10. 27.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Biztonság felsőfokon
Tudtad, hogy otthonod biztonságáról már különféle okoseszközökkel is gondoskodhatsz? Bejegyzésünkben megmutatjuk, hogy működnek ezek a modern zárak.
2023. 01. 13.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Hotelminőség otthon is
Szeretnéd, ha ingatlanodban is jelen lenne a hotelek adta kényelem? Blogcikkünkben néhány tippet hoztunk, hogy miként érheted el az otthoni luxust.
2023. 01. 20.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Otthon kis kedvencekkel
Blogcikkünkből megtudhatod, hogy miket érdemes szem előtt tartani a kisállat és a gazdi szempontjait is figyelembe véve a lakásban.
2023. 02. 09.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Ingatlanfotózási kisokos: add el lakásod profi módon!
Egyedül szeretnél belefogni otthonod értékesítésébe? Ha nem tudod, hogy hogyan készíthetnél jó képeket a hirdetéshez, akkor az alábbi blogbejegyzésünk épp neked szól!
2023. 02. 16.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Költözés kisállattal? Mutatjuk, hogy mire figyelj!
Kutya, macska, hörcsög vagy gyík? Bármelyik is legyen a lakótársad, ha menni kell a jelenlegi otthonotokból, hát menni kell! Mutatjuk, mire érdemes figyelni, ha háziállattal keresed új otthonod!
2023. 04. 20.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Eladnád az otthonod? Mutatjuk, hogy mire figyelj!
Az intenzíven változó ingatlanpiac híreit olvasva nehéz lehet meghatározni, hogy mi a jó döntés, a piacra lépés során, ezért összegyűjtöttük, hogy mire érdemes figyelni, ha 2023-ban értékesítenéd az otthonod!
2023. 05. 19.
Olvass tovább
Blog
Életmód
3 módszer, amivel fenntarthatóbbá alakíthatod albérletedet
Fontos számodra a fenntarthatóság, azonban egy erre kevésbé optimalizált albérletben élsz? Mutatunk néhány apró, de annál hatékonyabb ötletet, amellyel átalakíthatod bérelt lakásod és aminek talán még a tulajdonos is örülni fog!
2023. 06. 01.
Olvass tovább
Blog
Életmód
Hogyan hűtsd le lakásodat klímaberendezés nélkül?
Mégis hogyan tudod hatékonyan kiűzni a párás, meleg levegőt otthonodból? Blogcikkünkben megmutatjuk számodra!
2023. 06. 23.
Olvass tovább