.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

Fecsegni vagy hallgatni? Mit mondj el eladóként az ingatlanközvetítődnek, mit mondj el a leendő vevőknek? 

A kommunikáció szerepe kulcsfontosságú az ingatlanok adásvétele során. A kiváló ingatlanosok egyik fő tulajdonsága, hogy professzionális, őszinte és felkészült kommunikációjukkal elősegítik a tranzakció hatékony lebonyolítását. Hasznos azonban tudni azt is, hogy eladóként mi magunk miként járulhatunk hozzá a folyamat eredményességéhez. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, amiket érdemes figyelembe venni mind az ingatlanosunkkal, mind a potenciális vevőnkkel való kapcsolattartás során.

Mik azok az információk, amikről elengedhetetlen tájékoztatni az ingatlanosunkat?

Az ingatlanos összekötő szerepet tölt be az eladó és a vevő között, a potenciális vevők pedig teljeskörű tájékoztatást várnak el az ingatlanostól. Eladóként ingatlanunk és a környék előnyeinek, vonzó tulajdonságainak hangsúlyozásával segíthetjük az eladási folyamatot.

Érdemes felhívni ingatlanosunk figyelmét a lakás vagy ház olyan kiemelkedő tulajdonságaira, amelyek első pillantásra nem feltétlenül szembetűnőek, ám értéket jelentenek.

A csendes, problémamentes szomszédok és lakóközösség olyan előny, amit érdemes kihangsúlyozni, hiszen a legtöbb lakásvásárló számára fontos szempont a nyugodt környezet. Városi lokáció esetén emeljük ki, ha az ingatlanunk rendelkezik parkolóhellyel vagy garázzsal, főleg, ha a környéken nehezebb a közterületi parkolás.

Gondoljunk arra is, hogy a potenciális vevők számára milyen értékkel bírhat egy közeli kutyafuttató, park vagy játszótér! Társasházi lakás esetében a társasház kedvező anyagi helyzete, pénzügyi tartalék megléte is előny lehet, hiszen a leendő vevőket egy esetleges felújítás költsége így nem terhelné.

Ha pedig kertes házat kínálunk eladásra, a kert mérete mellett fontos számításba venni a növényzetet is: az örökzöldek és az egészséges, termő gyümölcsfák nagy értéket képviselhetnek. Fontos tisztázni azt is, hogy a kerti bútor, kerti grill vagy egyéb berendezések az eladási ár részét képezik-e. Tájékoztassuk ingatlanosunkat arról is, hogy mikor és milyen jellegű felújításon, átépítésen esett át a lakás, ház, vagy esetlegesen a kert. Ha pincével vagy padlással rendelkezik az ingatlan, azok állapotáról és használati lehetőségeiről is tegyünk említést.

Előfordulhat olyan helyzet is, hogy az ingatlan valamilyen szempontból kevésbé ideális vétel, például külső zajforrások, akár neveletlen kutyák, gyerekes szomszédok, vagy éppen szórakozóhelyek közelsége, esetleg időszakos közlekedési dugók miatt. Lehetséges, hogy felújításra szorulna az ingatlan

Közvetítőnk a segítségünkre lehet az ilyen jelenségek őszinte, mégis megnyerő kommunikációjában a vevő felé, így hasznos, ha megosztjuk vele a problémásnak vélt információkat is, semmi esetre se hallgassuk el ezeket.

A fenti jellemzők mellett elmesélhetjük ingatlanosunknak azt is, hogy milyen vevő számára lenne szerintünk ideális a lakás, ház. Egy fiatal párt, vagy egy nagyobb családot tudunk jobban elképzelni az eladásra kínált ingatlanban, esetleg befektetési céllal vásárlók számára ajánljuk?

 A Duna House csapata természetesen rendelkezik már elképzelésekkel (és tapasztalattal) a környék, lakástípus, stb. ismeretében a leendő vásárlói kör kilétéről, de személyes tapasztalatainkkal pontosíthatjuk, árnyalhatjuk a potenciális vevőket.

ezeket az információkat oszd meg az ingatlanosoddal!
Érdemes kiemelni az ingatlan és a környék előnyeit egyaránt.

Milyen információk érdekelhetik a leendő vevőinket? 

Nagyban növeli az elköteleződést az eladásra kínált ingatlan mellett, ha az érdeklődők el tudják képzelni leendő életüket új otthonukban. Eladóként ezt főleg a lakás, valamint a környék nyújtotta előnyök kihangsúlyozásával segíthetjük elő.

Emeljük ki az olyan pozitívumokat, mint a jó elhelyezkedés, különféle közlekedési lehetőségek, közeli zöldövezetek és kedvező infrastruktúra. A bemutatott előnyöket szabhatjuk mindig az aktuális érdeklődőre: kisgyermekes pár esetén a közeli óvodák, iskolák és parkok jelenthetnek előnyt, fiatal párok esetében pedig akár az egyetemek közelsége, a szórakozási lehetőségek vagy a kiváló megközelíthetőség lehet szempont.

Készüljünk fel arra is, hogy megfelelő választ adhassunk a vevőktől érkező esetleges kérdésekre: tapasztaltabb ingatlankeresők gyakran érdeklődnek a szomszédokról, vagy akár az ingatlan eladásának okáról is.

2021. 09. 14.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Eladás
Ingatlanfotózási kisokos: add el lakásod profi módon!
Egyedül szeretnél belefogni otthonod értékesítésébe? Ha nem tudod, hogy hogyan készíthetnél jó képeket a hirdetéshez, akkor az alábbi blogbejegyzésünk épp neked szól!
2023. 02. 16.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Eladnád az otthonod? Mutatjuk, hogy mire figyelj!
Az intenzíven változó ingatlanpiac híreit olvasva nehéz lehet meghatározni, hogy mi a jó döntés, a piacra lépés során, ezért összegyűjtöttük, hogy mire érdemes figyelni, ha 2023-ban értékesítenéd az otthonod!
2023. 05. 19.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Falfesték színek, amikkel nem lőhetsz mellé
Ingatlanod eladásán gondolkodsz? Mutatjuk milyen falszínekben érdemes gondolkoznod, hogy a lehetséges vevők is könnyen magukénak érezhessék az ingatlant!
2022. 11. 04.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Lakberendezés
Készítsd fel lakásod az eladásra home staging segítségével
Készítsd fel ingatlanodat eladásra pár egyszerű lakberendezési trükkel, amely vonzóbbá teszik otthonodat a vevők számára.
2022. 01. 13.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Ezeket fontold meg, mielőtt eladnád ingatlanod.
Biztos vagy az eladásban? Tudod ki számodra az ideális vevő? Mennyi pénzt vársz az ingatlanért? Elsőre könnyűnek hangzik, de nem árt tisztázni ezeket a kérdéseket!
2022. 02. 18.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Így válassz ingatlanszakértőt magad mellé!
Akár eladni szeretnél ingatlant, vagy új álom otthonodat szeretnéd megvásárolni, fontos, hogy a megfelelő szakértő legyen melletted az adásvétel során.
2022. 06. 08.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Lakásfelújítás eladás előtt? Igen, vagy nem
Örök kérdés, amely minden lakás eladót foglalkoztat, hogy érdemes-e felújítani a lakást eladás esetén. Cikkünkből kiderül, hogy miket kell mérlegelni a döntés előtt.
2021. 09. 29.
Olvass tovább
Blog
Eladás
Vásárlás
Zártkerti ingatlan - Mit jelent és mire kell figyelni?
Blogcikkünkben közérthetően átvesszük, mit is jelent a zártkerti ingatlan és mire kell odafigyelni az adásvétel során.
2022. 07. 01.
Olvass tovább
Blog
Eladás
A kizárólagos szó.
Gondolatok és tények a kizárólagos szóról, mielőtt Prémium-ra változik a neve.
2019. 01. 02.
Olvass tovább