.
Duna House Blog
Naprakész tudás ingatlanügyekben

Lakásvásárlásra készülsz? Ezzel a megtakarítási formával könnyedén juthatsz egyről a kettőre

Te is az a típus vagy, aki szeret jó előre gondolkodni vagy még csak most tanulod a fegyelmezett rendszerességet pénzügyeid terén? Ha belátható időn belül lakásvásárlást vagy felújítást tervezel és a havi büdzsédbe belefér egy minimum 10 ezer forintos megtakarítás, akkor az újraindított, akár 30%-os prémiumot vagy bónuszt garantáló lakástakarékot neked találták ki. A piacon elérhető megtakarítási termékek bár alapjaiban megegyeznek, mégsem egyszerű közülük a választás, ezért segítségképpen összeszedtük bejegyzésünkben a legfontosabb különbségeket!

Újraindította lakástakarékpénztári szolgáltatását március 1-től az OTP Lakástakarék, így a Fundamenta által kínált háromfajta lakáscélú megtakarítás mellett további kettő módozat közül választhatnak a lakásvásárlást tervező ügyfelek. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy minimális a különbség az öt elérhető típus között, azonban a takarékoskodók igényeinek és hosszú távú céljainak függvényében változhat, hogy melyik konstrukcióra éri meg jobban szerződni.

Egyedi ügyféligények és különböző távlati célok

Számos, különböző okból dönthet rendszeres, havi megtakarítás fizetése mellett egy ügyfél. A lakástakarékpénztári spórolás kiváló opció, ha:  

•    kiindulási alapot szeretnél a gyermeked későbbi otthonteremtéséhez, 
•    meglévő, magas kamatozású hitel kiváltását, elő- vagy végtörlesztését tervezed,
•    minél magasabb hozam elérésére törekszel. 

Rugalmasság és kedvező kamatozású hitel

Az elérhető, kifejezetten lakáscélú megtakarítási formák közös jellemzője, hogy a választott takarékoskodási idő végén kedvező és a teljes futamidő alatt végig fix kamatozású lakáshitel is igényelhető mellé, ami jó kiindulási alap a lakásvásárláshoz, de egy nagyobb korszerűsítési munkába is belefoghat a tulajdonos.

Akár lakásvásárláshoz, akár meglévő hitel kiváltásához kedvező lakáshitelre pályázók körében a Fundamenta kínálatából érdemes válogatni, itt érhetőek el a legalacsonyabb hitelkamatok (3,9-5,5%), továbbá a megtakarítás idejét tekintve rugalmasabb konstrukciókat is a Fundamenta kínál. 

Takarékoskodj és élj a lakástakarék lehetőségével!
Válaszd a lakástakarékpénztár nyújtotta lehetőséget egyéni céljaid megvalósításához!

Tartós spórolás és magas hozam

Ha gyermekünk otthonteremtését szeretnénk megalapozni, akkor a Fundamenta ún. Gyerek Lakásszámlája a jó választás. Az elérhető, 30%-os bónuszhoz hosszú ideig, 16,5 évig kell fizetni minden hónapban a vállalt összeget és hogy tényleg meg is várja gyermekünket az összegyűlt pénz, kedvezményezettként szerepelnie kell a szerződésben is.  

Rövid futamidő, magas hozam

Ha a spórolás célja, a rövid idő alatt elérhető minél magasabb hozam, akkor az OTP megoldásai között érdemes válogatni, hiszen megtakarítási oldalról duplán kedvezőbb, mint a Fundamenta által kínált változatok. Az OTP a negyedik év végével 10% prémiumot fizet, tehát rövid távon, ha nincs szükség hitelfelvételre, akkor az OTP a nyerő.

Ha a 30%-ot tekintjük hívószónak, akkor az OTP szintén duplán veri a Fundamentát, hiszen az OTP-nél 8 év alatt a 30%-os prémium bárki számára elérhető és még gyermek sem szükséges hozzá.

A Credipass pénzügyi szakértői szerint kiemelten FONTOS, hogy az újraindított lakástakarékpénztári megtakarítások esetében:
• nem az állam garantálja a hozamot

• az összegyűjtött összeg lakáscélú felhasználásáról elegendő mindössze nyilatkozatot tenni, nem szükséges számlával igazolni a teljesítést

• bármelyik szolgáltató mellett dönt is az ügyfél, bármennyi megtakarítási szerződést megköthet, sőt, akár az OTP-nél és a Fundamentánál is takarékoskodhat egyszerre.
Mutass többet
2023. 03. 17.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább hasonló témákban

Blog
Pénzügyek
Így spórolj álmaid lakására az új évben!
Az egészen apró spórolási trükköktől a nagyobb léptékű teendőkig itt minden olyan szokást megtalálsz, amik segítenek az ingatlanvásárlásban.
2023. 01. 06.
Olvass tovább
Blog
Pénzügyek
Három ok, amiért érdemes pénzügyi szakértő segítségét kérned!
Ha lakásvásárláson gondolkodsz, érdemes pénzügyi szakértő segítségét kérned már az ingatlan keresést megelőzően, hogy pontos képet kapj pénzügyi helyzetedről és tudd milyen lakásokat nézegethetsz.
2023. 03. 10.
Olvass tovább
Blog
Pénzügyek
Lakáshitel-törlesztés egészségpénztári befizetésből? Lehetséges!
Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés után igénybe vett kedvezmény.
2023. 03. 24.
Olvass tovább
Blog
Pénzügyek
Minden, amit a rezsinövekedésről tudnod kell!
A kedvezményes tarifa egy meghatározott mennyiségig érvényes, felette pedig a piaci energiaárat fizetik a fogyasztók. Új blogcikkünkben összegeztük, hogy milyen hatással lesz ez a változás az ingatlanpiacra
2022. 08. 05.
Olvass tovább
Blog
Pénzügyek
Ezekkel a költségekkel számolj, ha eladod az ingatlanod
Van pár költség, amellyel ingatlan eladás során számolnod kell. Ezeket gyűjtöttük most össze, hogy ne érjen váratlan meglepetés.
2022. 03. 02.
Olvass tovább
Blog
Vásárlás
Pénzügyek
Minden, amit a rezsiről tudni érdemes költözés előtt.
Spórolj okosan! Blogcikkünkben összegezzük, hogy mik a legfontosabb tudnivalók a rezsiről, hogy elkerülhesd a bosszantóan magas költségeket!
2021. 11. 03.
Olvass tovább
Blog
Pénzügyek
Hitelfelvétel lépésről lépésre - Ennyi idővel kalkulálj!
Hitelfelvétel gyorsan és egyszerűen? Ismerd meg a teljes folyamatot és tudd meg mire kell odafigyelned, ha hitellel kapcsolatos banki ügyintézésbe kezdesz.
2021. 09. 06.
Olvass tovább
Blog
Pénzügyek
Illeték — ezt se hagyd ki a költségek tervezésekor
Lakásvásárláskor ne csak a vételár összegével kalkulálj, hanem a vagyonszerzési illeték mértékéről se feledkezz meg!
2021. 10. 19.
Olvass tovább
Blog
Pénzügyek
Három tévhit az otthonfelújítási programról
Az ingatlanok felújítását célzó támogatást sok tévhit lengi körül, amit tisztázni kell, hogy zökkenőmentessé váljon a támogatáshoz való hozzájutás.
2021. 11. 14.
Olvass tovább