.
Friss hírek és elemzések az ingatlanpiacról
2023. 12. 18.
Megosztás

8000 forintos havi törlesztő, több mint 10 LTP egyetlen ügyfélnek és 14 millió forint „talált pénz”

Hazai hitelpiaci legek 2023-ból

8000 forintos havi törlesztőrészlet és 190 millió forintos lakáshitel igény: extrém számokat gyűjtött össze a Credipass, a Duna House pénzügyi közvetítője a 2023-as évből a legkedvezményesebb hitelkamatoktól kezdve, a legmagasabb értékű, hiteles segítséggel megvásárolt ingatlan áráig. Íme az idei év legérdekesebb hitelpiaci adatai!

2023-ban több mint 50 milliárd forint értékben közvetített jelzáloghitelt ügyfeleinek a Credipass, a személyi kölcsönt és a Babaváró támogatást is beleszámítva pedig több mint 4000 elégedett ügyfelet kiszolgálva. Ahogy az ingatlanpiacon, úgy a lakáshitelpiacon is akadnak érdekes szélsőségek, és kiemelkedő ügyletek, ezeket vették sorra a Credipass szakértői a rendelkezésükre álló adatok alapján.

A Duna House friss adatai szerint átlagosan 40,1 millió forintot áldoztak 2023-ban otthonteremtésre a vevők országosan. Azonban az átlagtól jócskán eltérő számokat is találhatunk a Credipass elemzésében, amelyben a fővárosi, a keleti és a nyugati országrészben létrejött ügyletek adatait vették sorra hitelösszeg, futamidő, kamat, és ingatlanérték szempontjából. A vidéki területeken a legalacsonyabb törlesztőrészlet 8100 Ft, amelyet egy lakástulajdonosnak fizetnie kell, ugyanakkor Budapesten a legalacsonyabb összeg is 19-20 ezer forint között mozgott. Ezzel szemben a fővárosban és országos tekintetben is a legmagasabb havi törlesztőrészlet több mint 1,2 millió forint felett jár.

Az igényelt lakossági jelzáloghitelek összegeit nézve a legkisebb 1 millió forint, míg a legmagasabb 198 millió forint volt az év során: mindkét adat Budapestről és a főváros agglomerációs körzetéből került ki a Credipass elemzése szerint. Futamidők tekintetében a legkevesebb 60 hónap volt, míg a leghosszabb futamidő jelzáloghitel esetében a 360 hónapot (30 évet) jelentette országos szinten. A legalacsonyabb kamat országosan 3% volt (CSOK-hoz kapcsolódó kamattámogatott lakáshitel). Ingatlanérték tekintetében Budapesten található a legmagasabb értékű ház, amely 305 millió forintos vételárral találhatott új tulajdonosára, és amelynek a finanszírozásához 190 millió forint hitelt igényelt az ügyfél. Nyugat-Magyarországon 300 millió forint, míg Kelet-Magyarországon 263 millió forint volt a legmagasabb árú értékesített ingatlan. Érdekes tény továbbá, hogy az év során a legeredményesebb szakértő több mint 150 egyedi ügyletben működött közre, de volt olyan eset is, ahol egyetlen ügyfélnek indított több mint 10 db lakástakarékpénztári megtakarítást egyik kollégánk.

Hogy milyen előnnyel járhat az, ha pénzügyi szakértőhöz fordul az ember 2024-ben? Lássuk a Credipass kollégái segítségével véghez vitt sikersztorikat:

„Pénzügyi szakértőink minden esetben megtalálják az ügyfél számára legjobb megoldást,
legyen szó otthonteremtésről, biztosításról, megtakarításokról vagy más pénzügyi termékről, kérdésről. Mindennapi sikersztorijaink között vannak a gyors és zökkenőmentes lakáshitel-ügyintézések, az akár egy napon belül igényelt és folyósított személyi kölcsönök, de rendkívül sok olyan esetről is beszámolhatunk, ahol kollégáink világítottak rá: a pár vagy család jogosult lehet olyan állami támogatási összegekre, konstrukcióra amelyekkel milliókat nyerhetnek, spórolhatnak jövőbeli otthonuk vásárlása során.” – mondta el Fülöp Krisztián, a Credipass magyarországi vezetője.
Mutass többet

Erre jó példa az a magyar család, akik a Credipass szakértője segítségével „találtak” plusz 14 millió forint támogatási összeget, amelyre nem is számítottak. Ebből is látszik, hogy hozzáértő szakértőhöz fordulni kifizetődő, hiszen a család jogosult volt CSOK támogatásra (600 ezer forint), kaptak 7,5 millió forint ÁFA adóvisszatérítési támogatást, valamint a CSOK miatt a vásárlásnál élhettek az illetékmentességgel is, amely az ingatlan értékének 4%-a, ebben az esetben 6 millió forint volt. Így szakértői segítséggel és közbenjárással nem csak plusz tudásra, de plusz pénzre is szert tettek, amelyből könnyebben és gyorsabban valósíthatták meg álmukat: egy új, közös családi otthont.

Hogy milyen előnnyel járhat az, ha pénzügyi szakértőhöz fordul az ember 2024-ben? Lássuk a Credipass kollégái segítségével véghez vitt sikersztorikat!
2023-ban több mint 50 milliárd forint értékben közvetített jelzáloghitelt ügyfeleinek a Credipass, a személyi kölcsönt és a Babaváró támogatást is beleszámítva pedig több mint 4000 elégedett ügyfelet kiszolgálva.
Megosztás

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legfrissebb ingatlanokról, izgalmas ajánlatokról és piaci hírekről!

Olvass tovább híreink között

Hír
Zöld hitel: Feltételek, kedvezmények, tudnivalók
A november 1-től életbe lépő energetikai tanúsítvány szabálymódosítás kapcsán a Credipass szakértői körüljárták a zöld hitel témakörét.
2023. 11. 07.
Olvass tovább
Hír
CSOK 2023: Tippek, ha csak idén igényelhetsz
A határidő szűkössége miatt különösen fontos a sikeres és zökkenőmentes ügymenet: itt vannak a kifejezetten ingatlanhoz kapcsolódó, rejtett buktatók.
2023. 10. 30.
Olvass tovább
Hír
200 évnyi történelem a fővárosi ingatlanpiacon
Budapest 150. jubileuma apropóján a Duna House szakértői összegyűjtötték az év legkülönlegesebb és legkorosabb épületeiben zárt ingatlanpiaci tranzakciókat.
2023. 11. 22.
Olvass tovább
Hír
Stresszmentes évkezdés: itt az új CSOK Plusz jogszabály, jelentős könnyítést kapnak a már babát váró családok is
Megjelent a jövő év januárjától esedékes CSOK Plusz családtámogatási rendelet végleges formában, lássuk a részleteket!
2023. 12. 01.
Olvass tovább
Hír
Az ingatlan- és hitelpiac is erősen hajrázott novemberben
A Duna House Cégcsoport becslése szerint 2023 novemberében, országosan 8 800 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023. 12. 02.
Olvass tovább
Hír
Az átlagosnál erősebb decemberrel zárhat az ingatlanpiac
Nem csak az üzletekben, az ingatlanpiacon, a pénzintézetekben és a hivatalokban is dömpingre számítanak a Duna House és a Credipass szakértői idén decemberben.
2023. 11. 29.
Olvass tovább
Hír
Előnyök és új információk a CSOK Plusz kapcsán – mutatjuk mire kell figyelni
Egy friss rendelettervezet árult el újabb részleteket a jövő év januárjától induló CSOK Plusz kapcsán.
2023. 11. 27.
Olvass tovább
Hír
Az alacsonyabb minőség lenne a megfizethetőség ára az otthonteremtésben?!
Az otthonteremtés nehézségei miatt a megfizethetőség érdekében egyre inkább kompromisszumot kötnek az ingatlanvásárlók a minőség terén, az érdeklődés eltolódott ugyanis a jó és a lakható kategória felé a Duna House adatai szerint.
2023. 11. 20.
Olvass tovább
Hír
Babaváró last minute, avagy 30 év felettieknek érdemes lehet még idén belevágni
A visszaszámlálás elkezdődött, már csak egy hónap áll rendelkezésre azok számára, akik a jelenlegi feltételek szerint szeretnék igénybe venni a Babaváró támogatást, ezért a Credipass szakértői összeszedték, hogy kiknek érdemes élni a lehetőséggel és hogy mire kell figyelni az igénylés során.
2023. 11. 17.
Olvass tovább