.
Gaál Judit
Értékesítő
Kapcsolatfelvétel
Hívom
Kapcsolatfelvétel
Kérjen egy személyes megtekintést az ingatlanra a Duna House értékesítőjétől
Válassz egy időpontot
Eladó Ház 8700 Marcali , Marcaliban több generációs, vállalkozásra is alkalmas családi ház.
HZ014966
Eladó
Családi ház
Prémium
120 000 000 Ft
8700 Marcali , Marcaliban több generációs, vállalkozásra is alkalmas családi ház.
10 szoba
319 m²
1004 m² telek
Törlesztőrészlet Ft/hó
THM %
2 megtekintés az elmúlt 7 napban
Leírás
Eladóvá vált Marcali gombai városrészében ez a sokféle lehetőséget magában rejtő, háromszintes (tetőtér, földszint, szuterén) lakóépületet.

Az ingatlan 1995-ben épült, 30 cm vastag Leier Habisol hőszigetelt betontéglából, mely 2010-ben plusz 8 cm polisztirol hőszigetelést kapott. Ekkor került beépítésre a műanyag nyílászárók nagy része és megtörtént a központi gázkazán cseréje is. A ház minden szintjén radiátoros fűtés került kiépítésre elsődleges fűtésként. Az épületben jelenleg 3 külön bejárattal rendelkező lakás került kialakításra, mely azonban további lehetőségeket rejt magában.

A földszint utcafronti részén egy 42 nm-es garzon két személynek ad kényelmes otthont. Nagy beépített szekrénnyel rendelkező előtérből nyílik egy konyha-étkező-nappali rész. Külön helyiségben egy fürdőszoba WC-vel és zuhanyzóval, valamint egy hálószoba kapott helyet. A központi fűtést remekül kiegészíti egy 2024-ben beszerelt, fűtésre optimalizált légkondicionáló berendezés, mely 10 perc alatt képes a megfelelő hőmérsékletet biztosítani az egész lakásban. A melegvizet villanybojler adja. A ház többi részétől falazattal teljesen leválasztott lakrész 2023-ban került kialakításra, új állapotú, azonnal költözhető.

A földszint középső és keleti részén egy 130 nm-es lakás található, külön villanybekötéssel. A ház e része igényel némi gondoskodást. Az alsó (szuterén) és felső (földszinti) részt burkolt betonlépcső köti össze, mely alatt kiváló helykihasználással egy tágas kamra került kialakításra. Az alagsori részben található egy 23 nm-es és egy 19 nm-es, jelenleg tárolóként, közösségi térként használt helyiség. Itt kapott helyet egy 12 nm-es  konyha-étkező, illetve egy zuhanytálcával és WC-vel felszerelt fürdőszoba, és itt található a ház központi fűtéséért felelős cirkó gázkazán is. A szuterén részt kiegészíti még egy kívülről és belülről is hozzáférhető, 5 nm-es tároló is. A melegvizet az alsó fürdőszobában található gázbojler biztosítja. Átalakítással a kazánház könnyen leválasztható, és teljes értékű fürdőszoba alakítható ki.

A szuterénből a lépcsőn felérve tágas nappali-lakóelőtérbe érkezünk, melyből három, méretében azonos, egyenként kb. 11 nm-es hálószoba nyílik. Ezen a szinten fürdőkádas, zuhanyzós fürdőszoba és elkülönített WC szolgálja a lakók kényelmét.  A bejárat felől praktikus előtér található. Az alsó és felső szintet összekötő lépcsőt lebontva és a födémet kiegészítve akár két önálló lakás is kialakítható a két szinten, mivel a szuterén rész 230 cm-es belmagassággal rendelkezik. A földszinti rész lakóelőtere kiválóan alkalmas amerikai konyhás nappali-étkező kialakítására. A szuterén szinten lévő tároló helyiségek tágas szobákká alakíthatók.

A tetőtéri lakás több mint 100 nm alapterülettel rendelkezik. Manzárdtetős, így az alapterület teljes egészében kihasználható. A lakás kialakításakor elsődleges cél volt annak üzletszerű hasznosítása, így kevés ráfordítással kereskedelmi szálláshelyként is üzemeltethető, illetve lakásként kiadható. A lakás az elmúlt két évben nagyszabású felújításon esett át. A két teraszon található ajtók műanyagra lettek cserélve, a két bejárat a lambéria helyett Ytong falazatot kapott, mely jelentősen megnövelte a hőkomfort érzetet. A kültéri fém lépcső fokai rozsdamentesre lettek cserélve, csakúgy, mint a terasz korlátai, mely a falécezés helyett gondozásmentes fém kerítéselemeket kapott. A lakás 3 különálló hálószobával, és két tágas közösségi térrel rendelkezik. A konyha a bejárattal szemben kapott helyet, mely igény szerint tovább bővíthető a rendelkezésre álló tágas tér miatt. Egy kádas és egy zuhanyzós fürdőszoba növeli a komfortot és az elszállásolható személyek számának megfelelő készültséget biztosít. A kádas fürdőszoba mellett különálló WC található. A zuhanyzós fürdőszobában is található egy toalett, és itt került kialakításra a mosóhelyiség, mely mosógép és szárítógép elhelyezésére is alkalmas. A lakást egy 120 literes villanybojler látja el melegvízzel. A három oldalról nyitott terű lakásba bőven jut fény a Velux tetőablakokon keresztül, melyek mindegyike a nyári melegben árnyékoló rolóval, hőzáró rolóval és szúnyoghálóval zárható. A gipszkarton falazat alatt bazaltgyapot szigetelés tartja kívül a meleg nagy részét, a lakás két közösségi terében egy-egy klíma enyhíti a meleget. A könnyűszerkezetes födém nagyobb bontási munkák nélkül teszi lehetővé központi, légcsatornás klímarendszer telepítését, melynek központi egységét és a légcsatornákat a padlás rejtheti. A padláson remek pakolóhely van és itt kapott helyet egy nyomáskiegyenlítő tartály, mely a használati víz állandó nyomását biztosítja. A lakásban 3 fázis biztosítja az elektromos berendezések zavartalan működését, külön almérővel ez a villanyóra táplálja a földszinti nyugati garzont is. A felújítás óta a lakás nem lakott, hétköznapi használatra azonnal költözhető, szálláshely-szolgáltatás esetén minimális ráfordítással felszerelhető.

A ház teljes területén tökéletesen működő, a ház elektromos hálózatát használó vezetékes, illetve erre épülő wifis internet minden igényt kielégít. A lakásonként külön almérővel szerelt vízhálózat és villanyhálózat lehetőséget ad a lakások fogyasztásának külön mérésére. A fűtés elsősorban ház-központi, de a fentiek szerint akár külön fűtés is kialakítható mindegyik lakrészen.

Az 1004 nm-es telken egy 5 garázsból álló különálló melléképület is található, felhajtója térkő burkolattal készült. A garázsok egyenként 20 nm alapterületűek. Az épület minden egységében villany, világítás található, 3 fázissal. A garázsok szerkezetkész állapotúak, ám így is tökéletes parkolási lehetőséget nyújtanak a téli fagyban, így sosincs szükség a járművek jégmentesítésére.

Az udvaron kis játszótér, és egy 3x3 méteres medence fogadására alkalmas betonozott alap található. Emellett jut még bőven hely kerti tevékenységekre is, kis konyhakert is található itt magaságyásokkal, melyekben a kerti hulladék maximálisan hasznosul. Az udvar közepén hatalmas cseresznyefa ad árnyékot nyáron és jól termő évben bőséges termést.

Ajánlom ezt a remek lehetőséget nagy családoknak, generációs összeköltözőknek, vagy azoknak, akik meglátják az üzleti lehetőségeket ebben a csodás ingatlanban.

Mutass többet
Általános adatok
Építés éve:
1995
Belső szintek száma:
3
Épület külső állapota:
5 - Nagyon jó
Épület belső állapota:
4 - Jó
Fényviszonyok:
Napfényes
Nézet:
Utca
Fűtés:
Gáz kazán,Klíma
Szerkezet:
Tégla
Energia besorolás:
D
Víz:
Ingatlanban
Gáz:
Ingatlanban
Villany:
Ingatlanban
Csatorna:
Ingatlanban
Értéknövelő tulajdonságok
Kétgenerációs
Kertkapcsolat
Összkomfortos
Légkondícionáló
Nyitható/buktatható ablakok
Lakáshitel kalkulátor – Spórolj velünk!
Kalkulálj most, és keresd pénzügyi szakértőinket, akik ingyenes tanácsadással segítenek megtalálni a számodra legjobb megoldást!