Penthouse ingatlanok – Luxus a magasban!

Penthouse ingatlanok – Luxus a magasban!

Egy különleges, átlagnál nagyobb alapterületű ingatlan vásárlásán gondolkodsz? Akkor penthouse jellegű lakások tökéletesek lehetnek számodra! Ez az ingatlantípus megfelelő választás, ha fontos számodra a városközponthoz való közelség, az otthoni lakásfunkciókat jól elkülönítő nagy belső terek, illetve a gyönyörű panorámát nyújtó tetőkert. Vajon mi teszi igazán egyedivé ezeket a prémium lakásokat?

A penthouse lakások fogalma

Benedikt Károly, a Duna House (DH) PR és elemzési vezetője összegezte a penthouse fogalmát a Világgazdaság lapnak. A hazai luxuslakások piacán közkedvelt kifejezés a penthouse megnevezés, aminek valójában e lakásoknak csak egy szűk rétege felel meg. A fogalom az Egyesült Államokból ered és eredetileg a felhőkarcolók tetején megépült, óriási terasszal rendelkező, magas minőségben kivitelezett lakásokra utalt.

Ebből adódóan, a felhőkarcolók hiánya miatt Magyarországon – szigorúan nézve – inkább csak penthouse jellegű lakásokról lehet beszélni, de ezeknek is megvannak a sajátos követelményei.

Az ingatlanos szakma által elfogadott kritériumok ezzel a lakástípussal szemben, hogy magas minőségben kivitelezett, a zárószinten elhelyezkedő nagy alapterületű lakások, amelyhez egy nagy, lehetőleg a lakásnál nagyobb méretű és több irányba néző, kilátással rendelkező terasz is társul. A fővárosban használt és újépítésű lakásokat is találunk ilyen feltételekkel, de fontos, hogy ez a lakástípus a Balaton környéki és egyéb vidéki nagyvárosok ingatlanpiacán is népszerű, a lakások királyaként is emlegetik.

 

 

Egyedi kivitelezés, ami miatt megéri befektetned

Az egyik meghatározó tényező, amely a penthouse lakások egyediségét adja, az a prémium felszereltség. A falba, mennyezetbe, vagy akár padlózatba beépített rejtett fényforrások általában egy letisztult, minimalista stílust idéznek. Emellett energiatakarékos rendszerek biztosítják, hogy az okosotthon rezsi szempontjából is a legjobb befektetéssé váljon számodra.

A terasz felszereltségében és kialakításában általában csak a képzelet szab határt, valamint a ház kialakításától függően sokszor már a lifttel is csak a tulajdonos által megközelíthető szinten van. A magas áruk ellenére nagyon keresett ingatlantípus, többször megfigyelhető, hogy egy-egy újépítésű projektnél is szinte elsőként értékesítik az 1-2 darab elérhető luxuslakást, hiszen ezek az ingatlanok a legegyedibbek, legkülönlegesebbek az egész fejlesztésben.

Hol keresd őket, ha a fővárosban gondolkodsz?

Aktuális kínálatunkban a II., III., VI., V., VI., VIII., XI. és XIV. kerületben is találsz penthouse jellegű lakásokat. Ha a luxusingatlan kategóriában a legalacsonyabb négyzetméteráron (1 millió Ft/m2 alatt) keresgélsz, érdekes lehet számodra egy XI. kerületi, kiemelkedő panorámával rendelkező penthouse. Ez az ingatlan 300 négyzetméteres alapterülete mellett közel 500 négyzetméteres, ősfákkal, fűvel, lugassal díszített, valamint kerti grillel, medencével felszerelt teraszt is tartalmaz.


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.