Lakásfelújításon gondolkodsz? – Válassz napelemes megoldásokat!

Lakásfelújításon gondolkodsz? – Válassz napelemes megoldásokat!

Az utóbbi években egyre hangsúlyosabb szerepet kapott a környezetvédelem és a megújuló energiaforrások kérdésköre. Tudtad, hogy akár te is aktívan hozzájárulhatsz a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez? Ha új ingatlant vásárolsz vagy lakásfelújítást tervezel, érdemes a megújuló energiaforrások adta lehetőségeket is figyelembe venned, hiszen hosszú távon költséghatékony megoldást jelentenek.

Az egyik legnépszerűbb módszer ennek eléréséhez a napelemrendszerek, panelek beépítése az ingatlanod energiahálózatába. A napenergia hasznosítása több szempontból is megtérülő befektetés lehet. De mégis mi az, amiért megéri belevágnod egy napelem projektbe?

Teljes mértékben tiszta energiaforrás

Ha a napelemeket választod, biztosan csökkenthetsz az ökológiai lábnyomodon, hiszen tiszta energiáról van szó. Ez azt jelenti, hogy az energia termelésekor nem keletkeznek üvegházhatást okozó gázok, mint például a szén-dioxid, ezzel elősegítve a környezetbarát működést. Ezzel ellentétben, a jelenleg leggyakrabban használt fosszilis tüzelőanyagok – amelyek a gáz- illetve áramellátást fedezik — amellett, hogy véges energiaforrást jelentenek, a klímaváltozás folyamatán is gyorsítanak. A tüzelőanyagok felhasználásakor keletkező toxikus gázok a levegő szennyezettségi szintjét is erősen növelik. Tehát egy napelemes rendszerbe való befektetéssel saját és végtelen mennyiségű tiszta energiához juthatsz hozzá, amellyel hosszú távon jelentős költségcsökkentést érhetsz el, miközben lépést teszel a karbonsemlegesség felé egyaránt.

Egy jó megoldás a növekvő energiaárakkal szemben

A legtöbb otthon energiahálózatát kiszolgáló, nem megújuló energiaforrások véges mennyiségükből adódóan jelentősen befolyásolhatják a rezsiszámládat, hiszen a tartalékok egyre inkább fogynak, amelyek az energiaárak fokozatos növekedését eredményezi. Emellett a változó gazdasági folyamatok is nagy ráhatással vannak az árak alakulására, ezért érdemes arra törekedni, hogy lehetőség szerint saját forrásokból tudd fedezni energiaigényeidet. A napelemes rendszereket széles körben tudod alkalmazni, legyen szó áramtermelésről, hőtermelésről, vagy akár légkondicionálásról. Ha több használati célra is telepíted ezeket, kiválthatod a havi rezsiszámlád összegének nagy részét és kevésbé kell támaszkodnod majd a közművek által szolgáltatott nem megújuló forrásokból nyert energiára.

Egy dinamikusan fejlődő iparág

A napelemrendszerek iparága a leggyorsabban fejlődő iparágak közé tartozik, ebből kifolyólag egyre nagyobb népszerűségnek örvend az napelem panelek beszerzése, ami hosszú távon értéknövelő kiegészítője lehet az ingatlannak. Ezek a panelek akár 30 éven át is képesek az energiatermelésre és relatívan alacsony karbantartási költségekkel járnak. Ez azt jelenti, hogy pénzügyi szempontból biztosan megtérül a projekt, hiszen a beszerelési költségeidet néhány év alatt visszaszerezheted a rezsi megspórolásával. Ha pedig kiadnád, vagy eladnád ingatlanod a későbbieken, még akkor is egy olyan befektetésről van szó, amely meghozza majd gyümölcsét számodra, hiszen ingatlanod értékét is növeli majd egy korszerű napelemrendszer.

Ha napelemrendszer beruházáson gondolkodsz, a Duna House napelemes tudással rendelkező, képzett értékesítői Magyarország egyik legnagyobb napelem-szolgáltató partnerével együttműködve segítenek egyedi, személyre szabott megoldásokat találni, hogy a legoptimálisabb és leggazdaságosabb rendszer tulajdonosa légy!


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.