Hirdetési és vevőszerzési kisokos – ingyenes és fizetős hirdetési lehetőségek

Hirdetési és vevőszerzési kisokos – ingyenes és fizetős hirdetési lehetőségek

Megérett benned az elhatározás, hogy ideje új otthonba költöznöd? Mutatjuk, miként hirdetheted meg jelenlegi ingatlanodat a legegyszerűbben, hogy mielőbb álomotthonodba költözhess.

Ha korábban még nem adtál el ingatlant, és sok a felmerülő kérdés, olvasd el összefoglaló cikkünket, amiben lépésről-lépésre bemutatjuk az adásvételi folyamatot, és hasznos tanácsokat adunk.

 

A hirdetésekről általánosságban

A hirdetéshez mindenképpen szükséged lesz jó minőségű, hangulatos fényképekre az ingatlanról. Bizonyos hirdetési oldalakon kép nélkül akár ingyenesen is fel tudsz adni hirdetéseket, azonban nem érdemes élni ezzel a lehetőséggel. A vevők nagy részének a képek, a látvány kiemelt szempont a döntéskor.

A hirdetés következő része a részletes leírás, ami tartalmazza a legfontosabb paramétereket. A hirdetés szövegezésekor legyél pontos és konkrét, ne feledd, hogy a hirdetéssel az a célod, hogy felkeltsd az érdeklődők figyelmét. Nem kell minden apró részletet megadnod, de ne is hallgass el lényeges információkat, hiszen így elveszthetsz akár komoly érdeklődőket is.

 

Így hirdesd meg ingatlanodat ingyen!

A legismertebb ingyenes felületek a Facebook Marketplace és a Jófogás.hu oldalai – ez utóbbinak azonban a legtöbb funkciója már nem díjmentes.

Ezekre az oldalakra bárki könnyedén feltöltheti az eladásra kínált ingatlanát, és az érdeklődők kedvükre böngészhetnek a lehetőségek között.

 

Ez azonban az ingyenes oldalak hátránya is egyben, hiszen gyakran olyan érdeklődők is jelentkeznek, akiknek nem áll szándékában valóban ingatlant vásárolni, csak valamilyen okból szeretnék megtekinteni az ingatlanodat. Az ilyen időrabló érdeklődőket egyszerűen kiszűrheted, ha az első telefonbeszélgetés során megkérdezed az illetőtől, hogy mi keltette fel a figyelmét az ingatlanban, vagy hogy miért pont ezt szeretné megtekinteni. Amennyiben komoly szándékai vannak az érdeklődőnek, ezekre a kérdésekre valódi, pontos választ fog adni. Ezzel szemben, ha az illető ködösít, nem ad világos választ, akkor tudhatod, hogy komolytalan érdeklődővel állsz szemben.

Hirdetés ingatlanportálokon keresztül

A fenti (részben) ingyenes platformok mellett természetesen más hirdetőfelületeket is érdemes számításba venned ahhoz, hogy hatékonyan tudd hirdetni az ingatlanodat. Hogy kiválaszthasd a megfelelő felületet, érdemes néhány fontos szempontot szem előtt tartanod.

 

Az első szempont, hogy az adott portálon hányszor szerepelhet az adott hirdetés. Abban az esetben, ha többször is látható ugyanazon ingatlan hirdetése, a sok hirdetés között sokkal könnyebben eltűnik a te ingatlanod, így a lehetséges érdeklődők is nehezebben találják meg. Ennek kiküszöbölésére sok hirdetőfelület lehetővé teszi, hogy bizonyos összegért cserébe egy időre kiemeld a hirdetésed. Azonban ez a módszer sokszor drága és a hozzá fűzött eredményeket sem mindig váltja be. A Duna House oldalán például minden hirdetés csak egyszer szerepelhet, így nincs arra szükség, hogy eladóként súlyos összegeket fizess csak azért, hogy újra jól látható helyen szerepeljen az ingatlanod.

 

A következő szempont a hirdetőfelületek kiválasztásában, hogy az adott portál mekkora látogatottsággal rendelkezik, tehát hány érdeklődő keresi fel ténylegesen a hirdetéseket. Ha az adott oldal forgalma kicsi, az esélyed is kevesebb lesz arra, hogy hamar megtaláljon a megfelelő érdeklődő. A Duna House oldalán csak 2019-ben 34 millió oldalmegtekintés történt, szolgáltatásainkat pedig havonta átlagosan 17 000 ügyfél veszi igénybe. Ha olyan helyen szeretnél megjelenni, ahol a hirdetésed biztosan elér a releváns érdeklődőkhöz, válaszd a Duna House-t!

Lakásban telefonáló nő laptop előtt.

Bizonyos portálokon emellett van lehetőség arra is, hogy beállítsd, ingatlanosok, vagy csak magánszemélyek hirdetéseit szeretnéd-e megjeleníteni. Ez eladóként azért pozitívum, mert sok vevő részesíti előnyben a magánszemélyek ingatlanhirdetéseit az értékesítők által kínált lehetőségekkel szemben.

 

 


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.