Bababarát megoldások otthonodba – Alakíts ki biztonságos környezetet gyermeked számára!

Bababarát megoldások otthonodba – Alakíts ki biztonságos környezetet gyermeked számára!

A biztonságos otthoni környezet kialakítása elengedhetetlen tényező a babavállalás során. Ha már van kisgyermeked, akkor bizonyára számodra sem ismeretlen szituáció, hogy néha muszáj egyedül hagyod gyermekedet egy kis időre a szobában. Ilyenkor többször is felmerülhet benned a gondolat, hogy vajon történik-e valami baleset a babával az alatt a kevés idő alatt.

Azonban könnyen megszüntetheted ezt a fajta stresszforrást, ha megvizsgálod lehetőségeidet és beruházol néhány termékre, amelyek megoldást nyújthatnak a bababiztos otthon kialakítására!

A kevesebb néha több!

Habár egy-egy értékes dísztárgy, vagy akár virágokkal teli váza stílusossá varázsolhatják otthonodat, a babák számára minden ilyen tárgy veszélyeket rejthet, kifejezetten akkor, ha ezek elérhető távolságban vannak elhelyezve. A kisgyermekek kíváncsi természetükből adódóan ugyanis bizonyára minden erőfeszítésükkel azon lesznek, hogy megnézzék közelebbről a lakás színes, figyelemfelkeltő elemeit. Ha szeretnéd megkímélni idegrendszered, érdemes lehet az ilyen dekoratív tárgyakat magasabb polcokra rakni, eltenni szem elől, hogy véletlenül se kerüljön sor balesetre. Ha érdeklődsz a minimalista stílusok iránt, ez egyben kiváló alkalom lehet számodra, hogy felfrissítsd otthonod kinézetét.

Biztonságos bútorok

A legtöbb bútorhoz társul legalább egy hegyes sarok, amely könnyen a járni tanuló és a már szaladgáló gyermekek legnagyobb ellenségévé válhat. Ha szeretnéd, hogy felfedezőútjaik biztonságos keretek között történjenek, akkor érdemes beszerezned olyan eszközöket, amelyek tompítják az esetleges ütközést. Szerencsére a – boltokban és az online webshopokban is könnyen hozzáférhető – sarokvédő tapaszok, valamint élvédő szalagok hatékony megoldást szolgálhatnak.

Fontos szempont továbbá a bútorok megfelelő rögzítése, hiszen a szobában lebonyolított kalandtúrák során megvan az esélye, hogy éppen a könyvesponc lesz a rögtönzött mászóka.

Kincskeresés biztonságos keretek között

Ha attól félsz, hogy gyermeked kincskereséssel szeretné elütni az időt, remek megoldást nyújthatnak a bababiztos fiókzárak, amelyek segítenek megakadályozni, hogy gyermeked olyan veszélyes eszközökre leljen, mint például egy kés, vagy elektromos berendezés.

Ha kisgyermeked kiemelt érdeklődést mutat a konnektorok iránt, egy praktikus megoldás lehet néhány konnektorvédő beszerzése, amelyek könnyen kiküszöbölnek olyan eseteket, mint az áramütés.

Terek leválasztása

Ha mindenképp biztosra akarsz menni és szeretnéd, hogy gyermeked semmiképp se érje el a lakás bizonyos részeit, számos biztonsági rács, valamint háló közül választhatsz, amelyek akár egy saját játszósarok kialakításakor is jó szolgálatot tesznek.


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.