3 webes eszköz, amit ismerned kell, ha új otthonodat tervezed

3 webes eszköz, amit ismerned kell, ha új otthonodat tervezed

Aktuális cikkünkben most három olyan webes alkalmazást ismerhetsz meg, amik segítségedre lesznek új otthonod tökéletes kialakításához. Elő a számítógéppel és az álmaiddal, tervezésre fel!

Egy korábbi bejegyzésünkben olyan appokat mutattunk be, amik bárkinek hasznára válhatnak lakásvásárlás vagy -felújítás során. 

Kezdjük az elején: a legfontosabb az alaprajz!

A tökéletes végeredmény kulcsa a precíz és alapos tervezés. A Floorplan webes alkalmazással elkészítheted új otthonod alaprajzát, anélkül, hogy papírral, rajzolgatással és méricskéléssel vesződnél. Ez még nem minden! Miután megtervezted az alaprajzot, könnyedén nézetet válthatsz, és be is rendezheted a lakást immár 3D-ben. Elkészültél a tervekkel? Ments el akár 2D, akár 3D képeket könnyedén a kész dizájnról.

 

Mikor jön kifejezetten jól?

Amikor komplexebb átalakításokat tervezel, illetve abban az esetben, ha másokkal (például kivitelezőkkel) is együtt dolgozol a felújításon. Az alkalmazás személyes használatra ingyenes, így azon sem kell aggódnod, hogy megdobja a felújítás költségeit. Ide kattintva kezdheted el megtervezni az új otthonod alaprajzát.

 

Tökéletes 3D vázlatok a SketchUp segítségével  

 

Sokan ismerjük az érzést: rábukkantunk egy ingatlanra, ami karakterével, bájával elvarázsolt. A tulaj azonban magával vitte a bútorokat, te pedig ott állsz az üres szobákban és azon agyalsz, hogy hogyan fogod otthonossá varázsolni a teret. Itt jön képbe a SketchUp alkalmazás! A 3D modellező eszköz segítségével életre keltheted a helyiségeket, és pontosan megtervezheted a leendő otthonod.

 

Mikor jön kifejezetten jól?

Minden olyan esetben, amikor segítségre van szükséged, hogy elképzeld, az egyes bútorok, berendezési tárgyak mekkora helyet foglalnak el a szobában vagy hogy elférnek-e kényelmesen, még mielőtt ténylegesen hozzálátnál a berendezéshez.

A szoftver használatához nem kell más, csak internetkapcsolat és némi fantázia, az ingyenes verzió pedig lehetőséget biztosít elképzeléseid papírra (számítógépre) vetéséhez. A webes verzióhoz egy kiegészítő mobilalkalmazás is elérhető, melynek segítségével bárkinek megmutathatod a kész terveket. A SketchUp tervezőt ide kattintva érheted el. 

 

HomeByMe: tervezz valódi bútorokkal!

 

A HomeByMe nagyszerűsége abban rejlik, hogy valódi márkák valódi termékeivel rendezheted be az álomotthonodat, így a végeredmény is biztosan olyan lesz, mint amit elképzeltél. Jó tudni, hogy bizonyos márkák termékei főleg külföldön érhetők el – azonban így is kézzelfogható, valódi terveket készíthetsz. Ha pedig a terveknél tartunk: a HomeByMe egyik előnye a közösségben rejlik. A tagok rendszeresen feltöltik az általuk tervezett dizájnokat, amik inspirációként szolgálhatnak számodra. Sőt, mi több: ha megakadnál a tervezésben, akár a közösség véleményét is kérheted, hogy segítsenek továbblendülni!

 

Mikor jön kifejezetten jól?

Ha nemcsak azt terveznéd meg, hogy a bútorok mennyi helyet foglalnak el a helyiségben, vagy hogy elfér-e a francia ágy mellé két éjjeli szekrény, hanem azt is, hogy hogyan nézne ki a lakásod valódi bútorokkal. Illetve természetesen akkor, ha szívesen merítesz ihletett a közösségből, ha szereted másokkal megosztani a munkáidat vagy ha úgy érzed, jól jönne egy külső szemlélő tanácsa a következő nagy lakberendezési projekt során. Kattints ide az ingyenesen elérhető tervezőért!

 


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!

Kövessen minket

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.