Gyakran ismételt kérdések

 

Ki lehet-e váltani felmondott hitelt?

 

Sajnos valamennyi bank kizárólag problémamentes hitelt vált ki. A probléma mentességet írásban igazolni is kell. Felmondott hitel esetén próbáljunk megegyezni a hitelt nyújtó bankkal a hitel átütemezéséről. 


Milyen típusú hitelt lehet kiváltani?

 

Jelenleg az ügyfelek által leggyakrabban felvett hiteltípusokat lehet kiváltani, pl.: lakáscélú jelzáloghitel, szabad felhasználású jelzáloghitel, ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsön.

 

Milyen költségekkel kell számolni a lezárandó/kiváltandó hitelnél?

 

A hitelfelvétel szokásos költségein (értékbecslés díja, közjegyzői díj, folyósítási jutalék, stb.) a kiváltandó hitel lezárásának díjával is számolni kell. Hitelkiváltásnál a kiváltandó hitelt a hitelező banknál le kell zárni, azaz a fennálló hiteltartozást az új hitelből végtörleszteni szükséges. A végtörlesztésért a bankok díjat számíthatnak fel, a díj azonban – egyes bankoknál – akció esetén 0 Ft is lehet!

 

Kiválthatom-e hitelemet ugyanannál a banknál másik konstrukcióval, ahol eredetileg felvettem?

 

Több banki partnerünk is kínál arra megoldást, hogy az általa folyósított, de az évek során korszerűtlenné, drágává vált hitelt kiváltsa. Mivel a hitelkiváltás akár jelentős költséggel is járhat, fontos tájékozódni az aktuális kedvezményekről, akciókról.

 

A kiváltandó hitelösszegen felül plusz összeg igényelhető-e?

 

Igen, azonban tudnia kell, hogy a jelenleg érvényes jogszabályi előírások miatt a kiváltani kívánt összegen felüli hitelösszeget kizárólag forintban igényelheti. Így azonban mentesül az árfolyamkockázat alól, hosszú távon tervezhető részletekkel számolhat a kiváltott hitelösszegen felüli összeg esetében.

 

Meglévő lakáshitel kiváltható-e lakáshitellel?

 

Több banki partnerünk is kínál megoldást arra, ha lakáshitelét lakáscélú jelzáloghitellel kívánja kiváltani. Jelenleg Magyarországon nincs arra lehetőség, hogy deviza alapon vegyen fel lakáscélú jelzáloghitelt, viszont a jogszabály lehetővé teszi a deviza alapú hitel kiváltását szintén deviza alapú hitellel, így a hiteligénylő mentesül az árfolyamkockázat alól.


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

A volt férjemmel közös lakásunk eladása kapcsán ismerkedtem meg Henriettel (Pusztai Henriett, Nagy Lajos király útja). A kapcsolatunk első perctől kezdve közvetlen volt, rögtön megtaláltuk a közös nevezőt, hasonló stílusúak vagyunk. Ennek köszönhetően a munkakapcsolatunk hamar egy jó barátsággá is alakult. Heni a jelenlegi lakásom megtalálásában is nagyon nagy segítség volt.

— Zsófia, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a csillagot majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.