FIGYELEM!
2018.10.16-án életbe lépett lakástakarékokat érintő törvénymódosítás következtében  a továbbiakban a Hitelcentrum kft. nem tud lakástakarék érdeklődést befogadni.

Gyakran felmerülő kérdések


?Mikor juthatok hozzá a felhalmozott összeghez?

A felhalmozott összeghez (mely a havi megtakarításokból, a betéti kamatokból, illetve akár a lakáscélú kölcsönből áll) a futamidő végén juthat hozzá. A legrövidebb futamidő 45 hónap, de akár 10 évre szóló szerződést is köthet, így növelve a megtakarítás, a betéti kamat, és akár az igényelhető kölcsön összegét.

 

?Hogyan válthatom ki kedvezőtlen lakáshitelemet?

A bankok által kínált konstrukciók a pénzügyi- és gazdasági helyzetnek megfelelően változhatnak, korábban felvett hitele mostanra kedvezőtlenné válhatott, a havi törlesztőrészletek akár jelentősen megemelkedhettek. A piacon új konstrukciók jelentek meg, melyek akár az Ön igényeihez is jobban igazodnak. Ilyen konstrukció lehet a lakás előtakarékossági program: a betéti kamatokkal növelt megtakarítása a megtakarítási idő végén – minimum 45 - maximum 120 hónap után – meglévő hitelének előtörlesztésére, vagy visszafizetésére is fordítható, illetve az igényelhető kedvezményes kölcsönösszeggel a fennálló hitele kiváltható, így akár jelentős törlesztőrészlet-csökkentés is realizálható.


?Mi a kamatadó? Kinek és mikor kell fizetni?

 

A kamatjövedelem után kirótt adót nevezzük kamatadónak. A kamatadót az egyes lakossági betétek (folyószámlák, lekötött betétek) kamata után kell megfizetni, a kamat jóváírásakor. A kamatadót a bank állapítja meg és vonja le a kamat jellegű jövedelemből.

 

Kamatadó, vagy árfolyam nyereség-adó mentes:

 

  • LTP
  • NYESZ (DE egyes esetekben kell SZJA-t fizetni)
  • Babakötvény
  • Önkéntes nyugdíjpénztári befizetések (DE egyes esetekben kell SZJA-t fizetni)

 

A kamatadó megfizetése feltételhez kötött:

 

  • TBSZ (=futamidő függvénye, 5 év után már kamatadó mentes)
  • Unit Linked biztosítások (=több tényező függvénye)

 

?Egy személy csak egy lakás-előtakarékossági szerződést köthet?

Egy természetes személy akár több szerződést is köthet úgy, hogy az egyes szerződéseknél egyenesági hozzátartozót jelöl meg: így a havi megtakarítás, valamint a megtakarítási idő végén kiutalt összeg is megtöbbszörözhető.

 

?Lakásfelújításra felhasználható a lejáratkor kapott összeg?

 

A lejáratkor kapott összeg a lakás felújítására, korszerűsítésére, bővítésére is felhasználható. A felhasználás célját minden esetben számlákkal kell igazolni.

 

?Mit jelent az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) garanciája?

 

A betétbiztosítás a betéteseket, ezen keresztül a pénzügyi rendszer stabilitását védi. Az OBA biztosítja a magyar székhelyű bankokban, vagy azok külföldi fiókjaiban elhelyezett névre szóló banki betéteket, valamint a 2003. január 1-jét követően a bankon által kibocsátott banki kötvényeket, bankonként és személyenként legfeljebb 100.000 euró összeghatárig, a bank fizetésképtelensége esetén.

 

KÉRDÉSE MARADT? SEGÍTÜNK! 


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Hálásan köszönöm azt a sok segítséget, amit tőletek kaptam (Hornung Áron, Pécs)! Bánom, hogy olyan sokáig tartottam attól, hogy más kezébe adjam a házam értékesítését. Azt gondoltam, hogy biztosan majd egy vagyonba kerül nekem, hogy megfizessem a szolgáltatást. Szerencsére kiderült, hogy nem is járhattam volna jobban! Köszönöm nektek!"

— Erika, Pécs

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a csillagot majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.