FIGYELEM!
2018.10.16-án életbe lépett lakástakarékokat érintő törvénymódosítás következtében  a továbbiakban a Hitelcentrum kft. nem tud lakástakarék érdeklődést befogadni.

Gyakran felmerülő kérdések


?Mikor juthatok hozzá a felhalmozott összeghez?

A felhalmozott összeghez (mely a havi megtakarításokból, a betéti kamatokból, illetve akár a lakáscélú kölcsönből áll) a futamidő végén juthat hozzá. A legrövidebb futamidő 45 hónap, de akár 10 évre szóló szerződést is köthet, így növelve a megtakarítás, a betéti kamat, és akár az igényelhető kölcsön összegét.

 

?Hogyan válthatom ki kedvezőtlen lakáshitelemet?

A bankok által kínált konstrukciók a pénzügyi- és gazdasági helyzetnek megfelelően változhatnak, korábban felvett hitele mostanra kedvezőtlenné válhatott, a havi törlesztőrészletek akár jelentősen megemelkedhettek. A piacon új konstrukciók jelentek meg, melyek akár az Ön igényeihez is jobban igazodnak. Ilyen konstrukció lehet a lakás előtakarékossági program: a betéti kamatokkal növelt megtakarítása a megtakarítási idő végén – minimum 45 - maximum 120 hónap után – meglévő hitelének előtörlesztésére, vagy visszafizetésére is fordítható, illetve az igényelhető kedvezményes kölcsönösszeggel a fennálló hitele kiváltható, így akár jelentős törlesztőrészlet-csökkentés is realizálható.


?Mi a kamatadó? Kinek és mikor kell fizetni?

 

A kamatjövedelem után kirótt adót nevezzük kamatadónak. A kamatadót az egyes lakossági betétek (folyószámlák, lekötött betétek) kamata után kell megfizetni, a kamat jóváírásakor. A kamatadót a bank állapítja meg és vonja le a kamat jellegű jövedelemből.

 

Kamatadó, vagy árfolyam nyereség-adó mentes:

 

  • LTP
  • NYESZ (DE egyes esetekben kell SZJA-t fizetni)
  • Babakötvény
  • Önkéntes nyugdíjpénztári befizetések (DE egyes esetekben kell SZJA-t fizetni)

 

A kamatadó megfizetése feltételhez kötött:

 

  • TBSZ (=futamidő függvénye, 5 év után már kamatadó mentes)
  • Unit Linked biztosítások (=több tényező függvénye)

 

?Egy személy csak egy lakás-előtakarékossági szerződést köthet?

Egy természetes személy akár több szerződést is köthet úgy, hogy az egyes szerződéseknél egyenesági hozzátartozót jelöl meg: így a havi megtakarítás, valamint a megtakarítási idő végén kiutalt összeg is megtöbbszörözhető.

 

?Lakásfelújításra felhasználható a lejáratkor kapott összeg?

 

A lejáratkor kapott összeg a lakás felújítására, korszerűsítésére, bővítésére is felhasználható. A felhasználás célját minden esetben számlákkal kell igazolni.

 

?Mit jelent az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) garanciája?

 

A betétbiztosítás a betéteseket, ezen keresztül a pénzügyi rendszer stabilitását védi. Az OBA biztosítja a magyar székhelyű bankokban, vagy azok külföldi fiókjaiban elhelyezett névre szóló banki betéteket, valamint a 2003. január 1-jét követően a bankon által kibocsátott banki kötvényeket, bankonként és személyenként legfeljebb 100.000 euró összeghatárig, a bank fizetésképtelensége esetén.

 

KÉRDÉSE MARADT? SEGÍTÜNK! 


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Teljes mértékben elégedett vagyok Erika (Erdei Erika, Damjanich utca) munkájával. Kedves, udvarias, segítőkész volt az egész eladási procedúra lebonyolítása alatt. Plusz rekord idő alatt adta el az ingatlant. Mindenkinek csak ajánlani tudom, a jövőben is igénybe fogom venni szolgálatait, akár ingatlan vásárlásra, eladásra kerül sor."

— Mária, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a csillagot majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.