Gyakran ismételt kérdések a lakásbiztosítással kapcsolatban


?Mit jelent az engedményezés?

Az engedményezés során a biztosított egy majdani követelést (például káresemény után a biztosító szolgáltatását) átruház egy harmadik személyre, például bankra.

 

Amennyiben a bank hitel fedezetéül elfogadott egy ingatlant és jóváhagyta a hitelt, folyósítási feltételként előírja a lakásbiztosítás megkötését, meghatározott minimum feltételekkel, illetve azt is, hogy biztosítás engedményezése történjen meg az ő javára. Az engedményezés miatt egy záradék kerül a lakásbiztosítási kötvényre, ami arról rendelkezik, hogy bizonyos kárösszeg fölött a biztosító ne az ügyfelet, hanem a bankot kártalanítsa.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a hétköznapi károk (beázás, üvegtörés, kisebb tűz, stb.) esetén a bank az ügyfélre bízza az állagmegóvást, illetve a helyreállítást, tehát külön jóváhagyása nélkül kifizetheti a biztosító a szolgáltatást az ügyfélnek.

Nagyobb károk esetén (pl.: a fedezetül szolgáló ingatlan megsemmisülése) a bank a biztosítótól kapott pénzzel helyettesíti a fedezetet.

 

?Kötelező biztosítást kötni a lakásomra?

Amennyiben az ingatlan jelzáloghitel biztosítékául szolgál (tehát egy jelzáloghitel fedeteze), úgy a bankok kötelezik a hiteligénylőt a biztosítás megkötésére és előírják a biztosítás bankra történő engedményezését.

 

?Mi az önrész?

Az önrész a kár azon része, melyet a biztosított magára vállal. Minél nagyobb a vállalt önrész, annál alacsonyabb a biztosítás díja.

 

KÉRDÉSE MARADT? SEGÍTÜNK! 


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

Adja meg elérhetőségét, és kollégáink egy munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot!

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

„Nagyon meg vagyunk elégedve munkatársuk, Huszárné Palotás Erika (Szeged) munkájával és a cégük által biztosított szolgáltatással! Erika személyében egy valóságos "Duna House tündérrel" sikerült megismerkednünk, családunk tulajdonában lévő 2 ingatlan értékesítése során, ezért is döntöttünk, úgy, hogy egy nagyon komoly értékű ingatlan együttes eladásával is az Önök cégét bízzuk meg!

— Diána, Szeged

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.