Gyakran ismételt kérdések a lakásbiztosítással kapcsolatban


?Mit jelent az engedményezés?

Az engedményezés során a biztosított egy majdani követelést (például káresemény után a biztosító szolgáltatását) átruház egy harmadik személyre, például bankra.

 

Amennyiben a bank hitel fedezetéül elfogadott egy ingatlant és jóváhagyta a hitelt, folyósítási feltételként előírja a lakásbiztosítás megkötését, meghatározott minimum feltételekkel, illetve azt is, hogy biztosítás engedményezése történjen meg az ő javára. Az engedményezés miatt egy záradék kerül a lakásbiztosítási kötvényre, ami arról rendelkezik, hogy bizonyos kárösszeg fölött a biztosító ne az ügyfelet, hanem a bankot kártalanítsa.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a hétköznapi károk (beázás, üvegtörés, kisebb tűz, stb.) esetén a bank az ügyfélre bízza az állagmegóvást, illetve a helyreállítást, tehát külön jóváhagyása nélkül kifizetheti a biztosító a szolgáltatást az ügyfélnek.

Nagyobb károk esetén (pl.: a fedezetül szolgáló ingatlan megsemmisülése) a bank a biztosítótól kapott pénzzel helyettesíti a fedezetet.

 

?Kötelező biztosítást kötni a lakásomra?

Amennyiben az ingatlan jelzáloghitel biztosítékául szolgál (tehát egy jelzáloghitel fedeteze), úgy a bankok kötelezik a hiteligénylőt a biztosítás megkötésére és előírják a biztosítás bankra történő engedményezését.

 

?Mi az önrész?

Az önrész a kár azon része, melyet a biztosított magára vállal. Minél nagyobb a vállalt önrész, annál alacsonyabb a biztosítás díja.

 

KÉRDÉSE MARADT? SEGÍTÜNK! 


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Teljes mértékben elégedett vagyok Erika (Erdei Erika, Damjanich utca) munkájával. Kedves, udvarias, segítőkész volt az egész eladási procedúra lebonyolítása alatt. Plusz rekord idő alatt adta el az ingatlant. Mindenkinek csak ajánlani tudom, a jövőben is igénybe fogom venni szolgálatait, akár ingatlan vásárlásra, eladásra kerül sor."

— Mária, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a csillagot majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.