GYIK

Gépjármű biztosítás

 

?Mit kell tennem, ha külföldre utazom autóval?

 

Autóval történő külföldi utazáshoz ajánlott kiváltani a zöldkártyát. A zöldkártya egy nemzetközi gépjármű-felelősségbiztosítási bizonylat, melyet a biztosítók állítanak ki a biztosított számára a külföldön megkívánt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (KGFB) fedezet meglétének igazolására. A zöldkártya tehát a magyar kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) külföldre való kiterjesztését igazoló nyomtatvány. A zöldkártyát a biztosítók a felelősségbiztosítási fedezet fennállásának utolsó napjáig állítják ki. A zöldkártyát legkevesebb 15 napra állítják ki. Az érvényes felelősségbiztosítást igazoló zöldkártyára a rendszám-egyezményben részt vevő országokban általában nincs szükség. Az egyezményt ratifikáló országok a gépjármű telephelye szerinti ország hatósági jelzését (rendszámát), valamint a gépjárművön külön elhelyezett országjelzést elfogadják az érvényes felelősségbiztosítás igazolásául. Ezzel szemben a közúti ellenőrzés során gyakran tapasztalható, hogy a hatóság kéri a zöldkártya bemutatását, így külföldi utazás során ajánlott kiváltása.

 

?Mi történik, ha egy ideig nem használom az autót? Ebben az esetben is kell fizetnem kötelező felelősség biztosítást/ CASCO-t?

 

Előfordul, hogy - például a téli időszakra - ideiglenesen kivonatják a gépjárművet a forgalomból. Amennyiben ezt a tényt a biztosítónk tudomására hozzuk, az ideiglenes kivonatás időszakára nem kell megfizetnünk a kötelező díját. Fontos azonban tudni, hogy a szüneteltetés csak maximum 6 hónapig tarthat. Ha 6 hónapnál hosszabb időtartamra szeretnénk kivonatni a gépjárművet a forgalomból, akkor a forgalomba történő visszahelyezéskor már új szerződést kell kötnünk. Amennyiben ez két éven belül megtörténik, akkor még érvényesíthetjük az előző szerződésünkön elért bónusz fokozatunkat.
 


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

A volt férjemmel közös lakásunk eladása kapcsán ismerkedtem meg Henriettel (Pusztai Henriett, Nagy Lajos király útja). A kapcsolatunk első perctől kezdve közvetlen volt, rögtön megtaláltuk a közös nevezőt, hasonló stílusúak vagyunk. Ennek köszönhetően a munkakapcsolatunk hamar egy jó barátsággá is alakult. Heni a jelenlegi lakásom megtalálásában is nagyon nagy segítség volt.

— Zsófia, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.