.
Bundics Anikó
Értékesítő
Kapcsolatfelvétel
Hívom
Kapcsolatfelvétel
Kérjen egy személyes megtekintést az ingatlanra a Duna House értékesítőjétől
Válassz egy időpontot
Eladó Ház 5363 Nagyiván
H465734
Eladó
Családi ház
Prémium
6 100 000 Ft
5363 Nagyiván
2 szoba
69 m²
1251 m² telek
Törlesztőrészlet Ft/hó
THM %
7 megtekintés az elmúlt 7 napban
Leírás
A Tisza-tó Magyarország második legnagyobb összefüggő vízfelülettel rendelkező tava. Az itteni növény- és állatvilág összehasonlíthatatlanul más, mint egyéb vizek. Többek között ezért is érdemes felkeresni országunk ezen gyönyörű tájegységét.

Nagyiván ezen régió Jász-Nagykun-Szolnok vármegye észak keleti szélén helyezkedik el, mely települést a Hortobágyi Nemzeti Park három oldalról ölel körbe. A Tisza-tó fővárosától, Tiszafüredtől 20 kilométerre elhelyezkedő 1200 fős településen minden megtalálható, ami a mindennapi élethez szükséges. Van Polgármesteri Hivatal, Posta, Orvosi rendelő, bölcsőde, óvoda, gyógyszertár, élelmiszer és vegyes boltok. Munkalehetőséget biztosítanak a mezőgazdasági vállalkozások, Szent József idősek otthona, de a közelben lévő Tiszafüreden is megtalálja a munkahelyét, aki dolgozni szeretne. A közelben több gyógyfürdő is megtalálható, ahol gyógyulni és pihenni is tud.

A falu egy aranyos kis hely a Hortobágy szélén, mely települést az itt lakók a Hortobágy kapujaként emlegetik. Jellemzője, hogy a Fő utcán, szinte minden villanyoszlopon gólyák fészkelnek. Jelenleg több, mint 100 gólyafészek található, melyek mind "lakottak"!

Ezen a fejlődő, folyamatosan szépülő településen kínálok egy, az 1950-es években épült, a tájra jellemző három osztatú parasztházat, több mint 30 négyzetméteres tornáccal. Az épületre jellemző, hogy az idők folyamán kereskedelmi célokra lett átalakítva, italkimérés folyt benne. Több éve ezen tevékenység megszűnt, azóta üresen áll, ami a külső homlokzatokon látszik. Maga az épület tégla alapon, vályog falazattal, fa födémmel, fa tetőszerkezettel és sík pala fedéssel készült. A talajból érkező felszivárgó víz elleni szigetelés jó, mivel nem nyersül az épület, a falak szárazak.
A belsőre jellemző, hogy az átalakításkor egy falat kiváltottak és egy egybefüggő, nagy fogyasztó helyiség lett kialakítva úgy, hogy egy tetszetős tégla pillér került beépítésre, mely a látható mestergerendát hívatott tartani. A gerenda fölött a mennyezet szép deszka borítást kapott, így egy kis karbantartással egy szép nappali, étkező, konyha áll az új lakó rendelkezésére. A ház ablakait is kicserélték és a régiek helyett már modern, hőszigetelő üvegezéssel ellátott fa nyílászárók kerültek beépítésre. Egy kezdetleges fürdőszoba is leválasztásra került, itt egy villanybojler is található.

Mivel vendéglátó hely volt az utolsó funkciója, így egy külön vizes blokk lett kialakítva, melyben külön női és férfi helyiségek vannak. Az épület folytatásában található még egy szerelőaknával ellátott garázs is, mely egy autó befogadására alkalmas, de mellette még nagy tároló lehetőség van.
Az udvaron egy kb 140 négyzetméteres felület öntött beton borítást kapott, mely egy majdani térkövezéshez tökéletes alapot nyújt. E mellett még a nagykaputól a garázsig 50 cm vastag zúzottkő borítás biztosítja minden évszakban a biztonságos autó közlekedést.

Amennyiben egy nyugodt, békés településre vágyik, akár állandó ott lakással, vagy hétvégi kikapcsolódáshoz keres egy jó adottságokkal rendelkező ingatlant, akkor ez lesz az. Ha személyesen is meg szeretné nézni ezt a régi stílusú ingatlant, akkor keressen az elérhetőségemen, egyeztessünk időpontot és velem együtt ez megtörténhet.

A falusi CSOK támogatás, januártól a CSOK+, valamint babaváró és egyéb más állami támogatás igénybe vehető a vásárláshoz. Ehhez, valamint minden más hitel intézéséhez irodánk teljes körű ügyintézést végez. Keressen bennünket bizalommal!!

Irodánk hétvégén ügyeletet tart a betérő ügyfeleink részére.

#tiszato #nagyivan #gyogyfurdokakozelben #hortobagyinemzetipark #tiszafured #csaladihaz #nyaralo #paraszthaz
Mutass többet
Általános adatok
Építés éve:
1953
Belső szintek száma:
Nincs megadva
Épület külső állapota:
3 - Lakható
Épület belső állapota:
3 - Lakható
Fényviszonyok:
Nincs megadva
Nézet:
Panoráma
Fűtés:
Egyéb
Szerkezet:
Vályog
Energia besorolás:
Nincs megadva
Lakáshitel kalkulátor – Spórolj velünk!
Kalkulálj most, és keresd pénzügyi szakértőinket, akik ingyenes tanácsadással segítenek megtalálni a számodra legjobb megoldást!