Tranzakciószám becslés: 2021 január

A Duna House közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) és jelzáloghitel előrejelzését, amely szerint 2021 januárjában, országosan 11 185 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 73-75 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.

Az elmúlt 5 év legerősebb januárjával indította az évet a lakáspiac. A Duna House által becsült 11 185 darab tranzakció 13%-kal erősebb forgalmat mutat 2020 első hónapjához képest. A kereslet növekedése már az év első heteiben érződött az ingatlanközvetítő által mért adatokban, amelynek egy része vélhetően a tavaly év végi kivárás miatt viszonylag gyorsan, már ebben a hónapban tranzakcióval zárult. A Duna House szakemberei szerint az otthonteremtési támogatások miatt továbbra is aktív, élénk ingatlanpiac várható, amely éves szinten így a tavalyinál több, 130-150 ezer közötti adás-vétellel zárhat majd 2021-ben.

Jelzáloghitel piacon a Duna House Pénzügyek 73-75 milliárd forint közötti volument becsül januárra, ami ugyan a tavaly januári adattól (80 milliárd) 5 milliárd forinttal elmarad, de 2019-hez képest (63 milliárd) így is jelentős 17%-os növekedést jelent. A lakásvásárlásokhoz kapcsolódó otthonteremtési támogatások iránti érdeklődés a pénzügyi közvetítőknél szintén nagyon aktív januári piacot mutatnak.

 


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Köszönetet szeretnék mondani a Duna House platina fokozatú értékesitőjének Dobi Doriánnak (Felső Kispest) a sok segitségért,amivel hozzájárult budapesti lakásvásárlásomhoz! Köszönöm!"

— Zsuzsanna és Norbert, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.