Tranzakciószám becslés: 2020 október

A Duna House közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) és jelzáloghitel előrejelzését, amely szerint 2020 októberében, országosan 12 200 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 75 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.

Átlagosnál kicsit gyengébb számokkal indította az utolsó negyedévet a hazai ingatlanpiac. A Duna House becslése alapján az októberre kimutatott több mint 12 ezer adásvétel, a szeptember hónaphoz képest 4%-os, az előző év októberéhez képest 7%-os csökkenést jelent, pedig a hónap ennél lényegesen erősebben indult. A szakemberek szerint a csökkenést elsősorban a rendkívül sok ingatlanpiacot is érintő kormányzati bejelentések miatti várakozás okozta. Ezek a bejelentések már középtávon pozitív hatással lesznek az ingatlan, - és hitelpiacra egyaránt, de a jövőre életbe lévő változások miatti várakozások lelassították a piacot. A vevők jelentős részét a változások nem fogják kedvezőbb helyzetbe hozni, ezért nekik érdemes lenne még idén zárniuk az ingatlanvásárlását. Éves szinten az eddig becsült közel 110 ezer tranzakció 15%-os elmaradásban van a tavalyihoz év első 10 hónapjának adatához képest.

A jelzáloghitel piacon a harmadik negyedéves visszazárás után továbbra is kiegyensúlyozott képet mutat a piac. A Duna House Pénzügyek a piaci adatok alapján, a szeptemberi hónaphoz hasonlóan októberre is 75 milliárd forint lakáscélú jelzáloghitel volument becsül. Ez az előző évhez képest az ingatlanpiaci tranzakciók arányával azonos csökkenést jelent.


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Hálásan köszönöm azt a sok segítséget, amit tőletek kaptam (Hornung Áron, Pécs)! Bánom, hogy olyan sokáig tartottam attól, hogy más kezébe adjam a házam értékesítését. Azt gondoltam, hogy biztosan majd egy vagyonba kerül nekem, hogy megfizessem a szolgáltatást. Szerencsére kiderült, hogy nem is járhattam volna jobban! Köszönöm nektek!"

— Erika, Pécs

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.