Tranzakciószám Becslés: 2020. január

A Duna House közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) és jelzáloghitel előrejelzését, amely szerint 2020 januárjában, országosan 9 917 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 74,5 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott

Az előző évekhez hasonlóan mérsékeltebb tranzakciószámmal indult a 2020 ingatlanpiaca. A becsült 9917 adásvétel téli viszonylatban átlagosnak tekinthető, bár előző két évhez képest 7-9 százalékkal kevesebb tranzakció zajlott idén januárban. Éves szinten a Duna House 130-150 ezer ingatlanpiaci tranzakciót vár 2020-ban, amely előrejelzés az első hónap adatai alapján megalapozottnak látszik.

Az ingatlanpiaccal szemben a jelzáloghitel piac továbbra is növekvő szakaszban van. A Duna House Hitelcentrumának adatai alapján idén januárban 74,5 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódhatott Magyarországon, amely az előző év hasonló időszakához képest 20 százalékos emelkedést, azaz jelentősen aktívabb hitelpiacot mutat. 2019 januárjában az MNB adatai szerint ez az összeg csak 62,13 milliárd forint volt.  A jelzáloghitelek éves adatainak vizsgálatánál is egyértelmű erősödés látszódik a hitelpiacon, 2019-ben az MNB tényadatai összesen 909,85 milliárd forint lakáscélú hitelt vettek fel hazánkban, ez 7%-os növekedést mutat 2018-hoz képest, ahol ez az összeg csupán 850,35 milliárd forintot érte el.


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

A volt férjemmel közös lakásunk eladása kapcsán ismerkedtem meg Henriettel (Pusztai Henriett, Nagy Lajos király útja). A kapcsolatunk első perctől kezdve közvetlen volt, rögtön megtaláltuk a közös nevezőt, hasonló stílusúak vagyunk. Ennek köszönhetően a munkakapcsolatunk hamar egy jó barátsággá is alakult. Heni a jelenlegi lakásom megtalálásában is nagyon nagy segítség volt.

— Zsófia, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a csillagot majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.