Szentek utcái

Ha már szent ünnep közeledik, rápillantottunk a szentek utcáira, ingatlanos szemmel. Vajon ebből mi sül ki?

 

Számtalan „szent” utcánk van, szinte kizárólag minden településen találni ilyet. Szent István, Szent László, vagy egyéb formájában Szentendrei, Szentpéteri utcák, utak, dűlők és terek színezik városainkat. Csupán játékos kísérlet ezek adataiból elemzést készíteni és mondhatnánk, hogy túl sok értelme nincs, a végeredmény mégis nagyon beszédes.

 

2013 és 2016 évben a Duna House közreműködésével lezárt adás-vételekből kiemeltük azokat, amelyek utcanevében előfordul a „szent” szó és összehasonlítottuk őket Budapesten, és vidéken egyaránt. Rendkívül jól kitűnik a drágulás a válság utáni leggyengébb 2013-as és az ezidáig legdrágább 2016-os évek között. Még a szentek utcáiban is.

 

Budapesten az ilyen utcákban 2013-ban 60 m2 körüli, lakásokat vettek 12,3 millió Forint átlagon. Ha a megvásárolt lakások szobaszámának átlagát vesszük, a végeredmény 2,2 lesz. 2016-ban már a szobaszám átlaga 2,5 volt, vagyis gyakrabban vásároltak olyan ingatlant, amiben több szoba van. Idén már 24,4 milliós átlagon vásárolták a lakásokat, ami szinte a duplája a 3 évvel ezelőtti értéknek, ráadásul a megvett lakások mérete is 55 m2-re csökkent.

 

Vidéken a Szentek utcáiban sok családi ház is elkelt. Ugyanebben az összehasonlításban 130 ezerről 140-re emelkedett ezek négyzetméter ára. Mindkét évben a szobaátlag 3,3 lett, vagyis nem változott. Lakások esetében viszont – ellentétben a fővárossal – csökkent, mégpedig 2,5-ről 2,2-re. Az árak természetesen nőttek itt is, 155 ezerről 199 ezerre/m2.


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Szia Judit! (Hegedűs Judit, Debrecen) Szeretném megköszönni azt a sok segítséget, amit tőled kaptam a lakásvásárlás során. Azt gondoltam pedig, hogy ez hosszú hónapokig elhúzódik majd, míg megtaláljuk a megfelelő lakást, és jogilag is rendezzük a dolgot, de nagyon kellemesen csalódtam, és ezt neked köszönhetem! Sok sikert kívánok a továbbiakban, és az én ajánlásomra bármikor számíthatsz"

— Erika, Debrecen