Otthonteremtési kedvezmények mindenkinek

Az otthonteremtési támogatások jelentős része a meglévő vagy a tervezett gyermekekkel igényelhető a családoknak, de azoknak is van lehetősége, akiknek nincs és nem tudnak vagy nem szeretnének gyereket vállalni. A Duna House Pénzügyek szakértői gyűjtötték össze a lehetőségeket a fiatal családok számára.

„A januártól módosuló támogatások nagyon széles körben segítenek a fiatal családoknak az otthonteremtésben. A szám szerint tíz támogatási formából ráadásul kettőnél gyermekvállalási kötelezettsége sincs, így szinte bárki ki tudja használni őket.” nyilatkozta Fülöp Krisztián, a Duna House Pénzügyek vezetője. „Az adó-visszatérítési támogatásoknál ez az összeg maximálisan 5 millió forint lehet, míg az alacsonyabb áfával vásárolt újlakások esetében az ingatan értékétől függ a segítség mértéke.”

 

Gyermek vagy gyermekek vállalása nélkül felhasználható otthonteremtési kedvezmények:

  • Kedvezményes újlakás áfa: a 2021. januárjától újból bevezetett kedvezményes lakásáfa mindenki számára elérhető otthonteremtési segítség. A kedvezmény hatására jelentős emelkedés várható az újépítésű projektek számában, így egyre több család juthat korszerű, jó minőségű otthonhoz.
  • Adó-visszatérítési támogatás: A lakásáfa kedvezmény a nagyobb projektek mellett magánszemély által épített új ingatlanokra is igényelhető, akik a telek vételára és a bekerülési költség után maximum 5 millió forint értékű adó-visszatérítési támogatást igényelhetnek ebben az esetben a 27%-os áfából.
  • Az adó-visszatérítés ugyanezen feltételekkel használtlakás bővítésére és korszerűsítése után is igényelhető, ha az preferált kistelepülésen helyezkedik el, azaz a Falusi CSOK szintén idén bővített listájában szerepel.

 

A Babaváró támogatás, a CSOK, az ehhez kapcsolódó támogatott hitel és illetékmentesség, valamint az otthonfelújítási támogatás igénybevételéhez már mindenképpen szükséges a családoknak vagy gyermekkel rendelkezni, vagy vállalni legalább egy esetenként akár két vagy három gyermeket. Ezeknél a kedvezményeknél gyermekszámtól függően összesen akár 30 millió forint feletti támogatási összeg is megszerezhető az otthonteremtéshez a családok számára.

 

 

A Duna House Pénzügyek szakértői várják kérdéseiket a [email protected] e-mail címen.


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Köszönetet szeretnék mondani a Duna House platina fokozatú értékesitőjének Dobi Doriánnak (Felső Kispest) a sok segitségért,amivel hozzájárult budapesti lakásvásárlásomhoz! Köszönöm!"

— Zsuzsanna és Norbert, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.