Otthonfelújítás hitelből? Mutatjuk mennyit kell fizetni!

A 2021. január elsejétől használt lakásokra felhasználható otthonfelújítási támogatás a hitelpiacon is növekedést jelenthet, hiszen utólagos elszámolása miatt várhatóan sokan hitelből fogják elkezdeni a felújítási munkálatokat. A Duna House Pénzügyek szakemberei kiszámolták, hogy a teljes támogatási összeg hitelből történő előfinanszírozása esetén milyen költségekkel kell számolnia a gyermeket nevelő családoknak. A Magyar Nemzeti Bank adati szerint idén szeptemberig 20 milliárd forint hitelt vett fel a magyar lakosság lakásfelújításra, korszerűsítésre, 2019 egészében 30 milliárd forint feletti volt a jelzáloghitel piac ezen szegmense.

„A felújítási hitelek nagyon kedvező lehetőséget biztosítanak azoknak, akik önerőből nem tudják elkezdeni a lakásuk felújítását, korszerűsítését, de szeretnék kihasználni az állami támogatás nyújtotta lehetőségeket. A jelzáloghitelek e speciális formájánál a pénzintézetek előre kérnek költségvetést és többeknél szakaszos fizetési ütemezés van, de egy 6 millió forintos összegnél viszonylag alacsony a hitelképességi küszöb, amelynek köszönhetően könnyen elérhető lesz a családok számára.” – nyilatkozta Fülöp Krisztián, a Duna House Pénzügyek vezetője.

A Duna House Pénzügyek a számításában 6 millió forint felvett összeggel számolt és egy 5 évig és 10 évig végig fix kamatozású hitelkonstrukcióval kalkulált. A rövidebb, 5 éves futamidő esetén 3% alatt maradhat a kamat, amelynek köszönhetően a havi törlesztőrészlet közel 108 ezer forint lesz az első időszakban. Amennyiben fél éven belül a hitelfelvevő család végez a felújítással és sikeres elbírálás esetén a teljes támogatási összeget megkapja, azt betörlesztve a hitelbe már 50 ezer forint alá csökken a havi törlesztőrészlet. A futamidő lejártával összesen 3,25 millió forintot kell visszafizetni, azaz 250 000 forint többlet költsége lesz a hitelből történő korszerűsítésnek.

A hosszabb, 10 éves futamidővel, de szintén végig fix költségekkel számolva 3,5%-os kamattal érhetünk el jelenleg felújítási hitelt. 6 millió felvétele esetén így közel 60 ezer forint lesz az első időszak havi törlesztőrészlete, amely a 3 millió forintos állami támogatás befizetése után 29 ezer forintra csökken. 10 év alatt összesen így 600 ezer forintos költsége lesz a hitelkonstrukciónak.

A felújítási hitelek népszerűségének növekedését, és ennek köszönhetően a szegmens volumenének bővülését várja 2021-ben a Duna House pénzügyi közvetítő üzletága.

 

A Duna House Pénzügyek szakértői várják kérdéseiket a [email protected] e-mail címen.


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

A volt férjemmel közös lakásunk eladása kapcsán ismerkedtem meg Henriettel (Pusztai Henriett, Nagy Lajos király útja). A kapcsolatunk első perctől kezdve közvetlen volt, rögtön megtaláltuk a közös nevezőt, hasonló stílusúak vagyunk. Ennek köszönhetően a munkakapcsolatunk hamar egy jó barátsággá is alakult. Heni a jelenlegi lakásom megtalálásában is nagyon nagy segítség volt.

— Zsófia, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.