Megérkeztek az ingatlanpiacra a Babavárós vevők

A Duna House Hitelcentruma által közvetített Babaváró támogatások döntő többségét továbbra is ingatlanvásárlásra költik a fiatal családok. A támogatást kérvényezők 42,1 százaléka nyilatkozott úgy, hogy jövőbeli ingatlancéljaira szeretné igényelni a Babavárót, míg további 15,7% a már meglévő lakását, házát újítaná vagy korszerűsítené az összegből. A Duna House tapasztalatai alapján az elmúlt hónapokban nőtt a támogatás iránti érdeklődés, amely már nagyon kellett a nyáron és ősszel gyengélkedő ingatlanpiacnak. A Babaváró felfutása többek között annak is köszönhető, hogy az első igénylőknél már lejárt a 90 napos határidő, amely után a teljes összeget önerőként lehet felhasználni a vásárlásnál.

„Az őszi ingatlanpiacon egyértelműen érezhető a Babavárós vevők megjelenése, akik nagyon sok esetben önerőként vagy a hiteles rész kiegészítéseként használják fel a támogatást.” – nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője. „A jelzáloghitelek utolsó negyedéves adatainál már megfigyelhető volt a hitelfedezeti mutató erőteljesebb csökkenése, ami azt jelenti, hogy a hiteligénylők nagyobb önerővel rendelkeztek, mint az év első felében. Ez a tendencia is a Babaváró támogatások ténylegesen az ingatlanpiacra érkezését mutatja.”  

A több mint 1000 fős mintán végzett vizsgálat alapján a válaszadók 9,2 százaléka a banki hitelüket teljes mértékben kiváltók aránya, ami a részleges előtörlesztőkkel (3,5%) együtt meghaladja a 10 százalékos határt. Magyar Állampapírt a babavárók 5,3 százaléka tervezett vásárolni a kapott összegből, amely csökkenés a kezdeti tendenciákhoz képest. A felmérésben résztvevők kisebb része a gyermekük részére előtakarékosság céljából igényli a támogatást, valamint autót is csak néhányan terveznek vásárolni a megítélt összegből.

1. ábra A Babaváró támogatások felhasználási céljai. Duna House Hitelcentrum felmérés, 2019 november


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

A volt férjemmel közös lakásunk eladása kapcsán ismerkedtem meg Henriettel (Pusztai Henriett, Nagy Lajos király útja). A kapcsolatunk első perctől kezdve közvetlen volt, rögtön megtaláltuk a közös nevezőt, hasonló stílusúak vagyunk. Ennek köszönhetően a munkakapcsolatunk hamar egy jó barátsággá is alakult. Heni a jelenlegi lakásom megtalálásában is nagyon nagy segítség volt.

— Zsófia, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a csillagot majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.