Lakóingatlan adás-vételi tranzakciószám-becslés és jelzáloghitel előrejelzés: 2020. február

A Duna House közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) és jelzáloghitel előrejelzését, amely szerint 2020 februárjában, országosan 13 117 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 73 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.

A szokásos januári gyengébb tranzakciós adatok után az elmúlt évek erős szintjére zárt vissza az ingatlanpiac, amely a vásárlóképes kereslet további jelenlétére utal. A február hónapra becsült több mint 13ezer adásvétel 2018-as forgalomhoz képest közel 2%-os emelkedést, míg a tavalyihoz képest minimális 3%-os visszaesést mutat. A jellemzően erősebb tavaszi ingatlanpiacon a Duna House szakemberei továbbra is az előző hónaphoz képest enyhén emelkedő adásvételre számítanak a hazai lakáspiacon, amely stabil, kiegyensúlyozott ingatlanpiacot fog eredményezni.

A jelzáloghitel piac a tavalyi adatokhoz képest továbbra is növekvő szakaszban van, a Duna House Hitelcentrumának előrejelzése szerint. A független hitelközvetítő adatai alapján a teljes piacon 73 milliárd forint jelzáloghitel realizálódhatott az év második hónapjában. A Magyar Nemzeti Bank tavalyi februári tényadatával (62,6 milliárd forint) összehasonlítva ez 16 százalékos növekedést mutat éves alapon.


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

A volt férjemmel közös lakásunk eladása kapcsán ismerkedtem meg Henriettel (Pusztai Henriett, Nagy Lajos király útja). A kapcsolatunk első perctől kezdve közvetlen volt, rögtön megtaláltuk a közös nevezőt, hasonló stílusúak vagyunk. Ennek köszönhetően a munkakapcsolatunk hamar egy jó barátsággá is alakult. Heni a jelenlegi lakásom megtalálásában is nagyon nagy segítség volt.

— Zsófia, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a csillagot majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.