Lakóingatlan adás-vételi tranzakciószám-becslés: 2019. augusztus

A Duna House ismét közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2019 augusztusában, országosan 11 945 ingatlan adásvétel bonyolódott.

Augusztusban újabb visszaesés volt tapasztalható az ingatlanpiaci forgalomban, amely 16 százalékos elmaradást mutat az előző évhez képest. Ezzel összességében az elmúlt négy év leggyengébb nyári időszakát zárta az ingatlanpiac, amely a tavalyi évhez képest 15 százalékos visszaesést jelent június-augusztus időszakra. Az egész éves tendenciát vizsgálva az első nyolc hónap nem mutat ekkora elmaradást az elmúlt évekhez viszonyítva, köszönhetően az erős évkezdetnek. A Duna House becslése szerint az idei első nyolc hónapban 102 104 adásvétel történt, amely 3 százalékkal marad el a tavalyi év azonos időszakától, ám erősebb, mint az azt megelőző két év. „Az idei nyári visszaesést ingatlanközvetítői tapasztalatok alapján az erősödő gazdaságnak köszönhető hosszabb és sűrűbb nyaralások is okozhatták a piacon, illetve a családvédelmi intézkedésektől várt pozitív felfutás sem érződik egyelőre a keresletben. Utóbbinak hatása a következő, őszi hónapokban realizálódhat az ingatlanpiacon.” – nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Köszönetet szeretnék mondani a Duna House platina fokozatú értékesitőjének Dobi Doriánnak (Felső Kispest) a sok segitségért,amivel hozzájárult budapesti lakásvásárlásomhoz! Köszönöm!"

— Zsuzsanna és Norbert, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.