Duna House Tranzakciószám Becslés: 2020 Május

A Duna House közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) és jelzáloghitel előrejelzését, amely szerint 2020 májusában, országosan 8400 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 63 és 73 milliárd forint közötti sávban realizálódott a szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitelek összege.

 

 

Az áprilisi mélypont után ébredezni látszik a hazai lakóingatlanpiac. A társadalmi korlátozó intézkedések feloldásának is köszönhetően a vevők is egyre nagyobb számban jelennek meg hétről hétre a lakáspiacon, ami a tranzakciószámok növekedésben is megmutatkozik. Az előző havi, áprilisi adatokhoz képest 35%-os emelkedést becsül a Duna House májusban. Az előző évek ugyanezen időszakához képest azonban ez még mindig jelentősen 38 százalékkal gyengébb ingatlanpiacot jelöl. A heti adatok vizsgálata továbbra is erősíti a fokozatosan visszazáró tendenciát, május utolsó heteiben a tranzakciós adatokban már csak 22-31%-os volt az elmaradás a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

 

 

A hitelpiacon az ingatlanpiachoz képest néhány hónapos csúszással ugyan, de már látszódik a COVID-19 járvány okozta visszaesés. A Magyar Nemzeti Bank tényadata szerint tavaly májusban 86,1 milliárd forint jelzáloghitel realizálódott, amelyhez képest idén májusban jelentős visszaesés várható a Duna House Pénzügyek kimutatása szerint. A bizonytalan piaci helyzet miatt 63 és 73 milliárd forint közötti becslési sávot adott meg a független hitelközvetítő az elmúlt hónap adatára, ami 15-27% közötti visszaesést jelent a 2019-es adatokhoz képest.


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

A volt férjemmel közös lakásunk eladása kapcsán ismerkedtem meg Henriettel (Pusztai Henriett, Nagy Lajos király útja). A kapcsolatunk első perctől kezdve közvetlen volt, rögtön megtaláltuk a közös nevezőt, hasonló stílusúak vagyunk. Ennek köszönhetően a munkakapcsolatunk hamar egy jó barátsággá is alakult. Heni a jelenlegi lakásom megtalálásában is nagyon nagy segítség volt.

— Zsófia, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a csillagot majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.