Bővülő piac, stabil hitelmutatók

Idén már közel 150 milliárd forint jelzáloghitel realizálódott a lakáspiacon a Duna House Hitelcentrumának adatai alapján, amely közel 20%-os emelkedést jelent a tavalyi első két hónaphoz képest. A hitelesek vevők és így a jelzáloghitelpiac erősödése az otthonteremtési szándékú ingatlanvásárlások növekedését jelzi, amely tendencia várhatóan egész évben fennmarad.

„A folyósított jelzáloghitelek volumenében éves szinten 5-10%-os növekedést várunk, amely elsősorban a hitellel vásárlók számának növekedéséből fakadhat.” – nyilatkozta Fülöp Krisztián, a Duna House Hitelcentrumának vezetője. „A hazai jelzáloghitelezésben még jelentős potenciál van, amit a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően is egyre tudatosabban és biztonságosabban tudnak kihasználni a lakásvásárlók.”

A tavalyi év utolsó negyedévében Budapesten a felvett átlagos hitelösszeg 16,7 millió forint volt, amely 1,5millió forinttal volt magasabb mint 2019 év elején. Országos tekintetben nem volt érezhető ilyen mértékű növekedés, a keleti országrészben átlagosan 10 millió forint összeget vettek fel a lakásvásárlók, míg nyugaton ez az összeg kicsivel 11 millió forint felett volt az elmúlt év összes negyedévében. A fővárosban a legmagasabb a 20 millió forint feletti hitelek részaránya, itt a hitelfelvevők 28 százaléka legalább ekkora összegű pénzügyi segítséget vett igénybe lakásvásárláshoz.

A jelzáloghitelt igénylők legnagyobb arányban 20 éves futamidővel kalkulálnak ügyletükhöz. Vidéken ez több mint 50 százalék, Budapesten csak 39%, igaz a főváros esetében magasabb a 25 és a 30 éves futamidő jelenléte is. 25 évre a hitelfelvevők 23 százaléka, 30 évre 10%-a kötelezi el magát a fővárosban.


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Hálásan köszönöm azt a sok segítséget, amit tőletek kaptam (Hornung Áron, Pécs)! Bánom, hogy olyan sokáig tartottam attól, hogy más kezébe adjam a házam értékesítését. Azt gondoltam, hogy biztosan majd egy vagyonba kerül nekem, hogy megfizessem a szolgáltatást. Szerencsére kiderült, hogy nem is járhattam volna jobban! Köszönöm nektek!"

— Erika, Pécs

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a csillagot majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.