Biztosra mennek a jelzáloghitelesek, a következő negyedévben jöhet a robbanás

A kormányzati intézkedéseknek is köszönhetően egyre többen választják a legalább 10 éves kamatperiódusú, kiszámíthatóbb, így biztonságosabb jelzáloghiteleket, derül ki a Duna House hitelpiaci elemzéséből. A változó kamatozású, rövid kamatperiódusú hitelek aránya országszerte minimálisra csökkent.

A jelzáloghitellel ingatlant vásárlók több mint kétharmada legalább 10 évig fix törlesztőrészlettel szeretne kalkulálni már a hitel felvételének időpontjában is. A legbiztosabbra Nyugat-Magyarországon mennek, míg a budapestiek valamelyest nagyobb kockázatot vállalnak. A kevesebb mint 5 évig fix kamatozású hitelek szinte eltűntek a piacról, arányuk országszerte csupán 2-3 százalék. Az 5 éves kamatperiódus aránya is folyamatosan csökken, egy év leforgása alatt 35-45 százalékponttal csökkent a részesedése, a Duna House Hitelcentruma által közvetített hitelek adatai alapján.  


A fővárosiak 12 százaléka a teljes futamidőre fix kamatozás mellett döntött 2019 első negyedévében. Ugyanez az arány keleten 19, nyugaton 21 százalék.
 

A következő negyedévben magasabb fokozatba kapcsolhat a hitelpiac


A Duna House a lakáscélú hitelek volumenében az idei év harmadik negyedévében vár kiugró emelkedést. Júliustól a családi otthonteremtési kedvezmények keretében már használtlakásokra is felvehető lesz az államilag támogatott hitelkonstrukció, amely 2 gyerek esetében 10, három gyerek esetében 15 millió forint felvehető hitelösszeget jelent. A folyamatosan emelkedő lakásárak miatt ezekre várhatóan egyre nagyobb szüksége is lesz a hitellel vásárlóknak. 


„A kamattámogatott hitelek felhasználási körének bővülése újabb lökést adhat az ingatlan és jelzáloghitelpiacnak az idei év harmadik negyedévében. Ráadásul ugyanebben az időszakban jelenik meg a Babaváró hitel, amely várhatóan a jelzáloghitelek mellett szintén óriási segítséget jelenthet a családot-gyermeket tervezőknek ingatlancéljaik elérésében. Várakozásaink szerint az utóbbi termék kifejezetten keresett lesz a családok körében, ennek ellenére nem számítunk jelentős kiszorító hatással a jelzáloghitelek piacán.”  – nyilatkozta Fülöp Krisztián, a Duna House Hitelcentrumának vezetője.
 

JELZÁLOGHITELEK KAMATPERIÓDUS SZERINTI MEGOSZLÁSA BUDAPESTEN (AGGLOMERÁCIÓVAL EGYÜTTESEN), NYUGAT- ÉS KELET-MAGYARORSZÁGON
adatok forrása: Duna House Hitelcentruma

 

 

 


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Teljes mértékben elégedett vagyok Erika (Erdei Erika, Damjanich utca) munkájával. Kedves, udvarias, segítőkész volt az egész eladási procedúra lebonyolítása alatt. Plusz rekord idő alatt adta el az ingatlant. Mindenkinek csak ajánlani tudom, a jövőben is igénybe fogom venni szolgálatait, akár ingatlan vásárlásra, eladásra kerül sor."

— Mária, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a csillagot majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.