Babaváró támogatás igénylése hitelközvetítőkön keresztül

 

A Babaváró támogatás jogszabályban rögzített feltételeitől egyik pénzintézet sem térhet el, azonban a belső szabályzatuk alapján járnak el a támogatási kérelem elbírálásakor, így számtalan különböző részletre érdemes odafigyelni a sikeres kérelem benyújtásához, hívja fel a figyelmet az egyik meghatározó független pénzügyi hitelközvetítő, a Duna House Hitelcentrumának összefoglalója. A jelentős valós-azonnali ügyféligényt és jogos érdeklődést nehezen tudnák csak a fiókokra támaszkodva kielégíteni a pénzintézetek, akik számítanak a közvetítői piac segítségére – ezen szereplők folyamatosan készülnek az egyes bankok bírálati sajátosságaiból, eltérő elvárásaiból. Ezzel időt és pénzt, esetleges csalódottságot megspórolva az ügyfeleknek.

A Duna House szerint a következő 3 évben meghaladhatja a 100 milliárd forintos nagyságrendet is a folyósított Babaváró támogatások összege, ami 8 millió forintos átlagos támogatási összeggel számítva is több tízezer igénylést jelent majd az időszakban. Az ügyletek körülbelül felénél várhatóan hitelközvetítők segítségét fogják igénybe venni az ügyfelek egyrészt a terméknél adódó különböző részletek összehasonlítása miatt, másrészt az ügyintézés egyszerűsítése és gyorsítása miatt. Felhasználását tekintve a Babaváró támogatás jelentős részét valamilyen ingatlancélhoz fogják felhasználni az igénylők, de várható az egyéb hitelek előtörlesztése és esetleges más fontos, pl. gyermekhez kapcsolódó célok megvalósítása – akár egy megtakarítás képzése az ő jövőjük megalapozásához.

Az ingatlanvásárláshoz kapcsolódó jelzáloghitel-piacból a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb jelentése szerint közel hasonló, 52%-os aránnyal részesednek a hitelközvetítők.

„A hitelközvetítőknél dolgozó pénzügyi szakértők segítsége az ügyfelek és a pénzintézetek számára is elengedhetetlen. Ismerve a tényt, hogy terméktulajdonságait tekintve központilag szabályozott támogatásról van szó, a bankok nagyon eltérő feltételeket szabtak az igényléshez, így közel sem mindegy, hogy adott ügyfél melyik banknál igényli a babaváró támogatást.”  – nyilatkozta Fülöp Krisztián, a Duna House Hitelcentrumának vezetője. „A pénzintézetek ügyfélterheit jelentősen csökkenthetik a pénzügyi szakértő kollégáink, hiszen a szabályozást és a banki feltételek pontos részleteit ismerve, az ügyfeleket pontosan előszűrve mutathatják be az egyes bankoknál támasztott követelményeket az igénylőknek, érdeklődőknek, akik így gyorsabb és eredményesebb ügyintézésben részesülhetnek.”

 

Mire érdemes figyelni?

A jogszabályi előírások mellett a törvényhozó számtalan lehetőséget adott, hogy a bankok saját belső szabályozásuk alapján döntsenek a támogatási bírálatnál. Nem mindegy, hogy pontosan mekkora támogatási összeget igénylünk, milyen jövedelemmel, vagy mekkora minimum összeggel kell a támogatást igényelni. Néhány bank szigorúbb szabályozást vesz figyelembe az eltérő felhasználási célok között, és van, ahol korlátozás nélkül felhasználható a támogatás, akár hitelkiváltási célból is. A pontos információk beszerzéséhez érdemes már az igénylés előtt szakemberhez fordulni a szakértők véleménye szerint.


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Hálásan köszönöm azt a sok segítséget, amit tőletek kaptam (Hornung Áron, Pécs)! Bánom, hogy olyan sokáig tartottam attól, hogy más kezébe adjam a házam értékesítését. Azt gondoltam, hogy biztosan majd egy vagyonba kerül nekem, hogy megfizessem a szolgáltatást. Szerencsére kiderült, hogy nem is járhattam volna jobban! Köszönöm nektek!"

— Erika, Pécs

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a csillagot majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.